Återigen ska vi få sätta tänderna i ett VM-Tips. Maratonbongen drar igång under fredagen och kliver i mål på måndag. 13 spännande matcher från Qatar finns att grotta ner sig i med en tillhörande jackpot på 5 miljoner kronor. Skrällarna har duggat tämligen tätt under första omgången. Nya superdrag synas även denna gång. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: England – USA | Speltips: 1X

England gav aldrig Iran skuggan av en chans. 6-2-segern var en produkt av ett effektivt och välspelande brittiskt landslag där kvalitén i fören med Saka och company var magnifik. USA står som motstånd i andra omgången i detta VM. 2026 ska detta amerikanska landslag nå sin peak men redan här finns massor av bra saker att plocka fram från nationens första strid mot Wales. Pulisic, Dest och övriga var riktigt stabila och i Sargent finns en offensiv gubben i lådan-herre som absolut kan ställa till med oreda för Maguire och company. Krysset är tidigt med och ackompanjerar favoritettan.

Match 2: Tunisien – Australien | Speltips: 1

Tunisien spelade väldigt klok fotboll mot Danmark i tisdags. 0-0 på Education City Stadium behöver nordafrikanerna inte be om ursäkt för. Jalal Qaderi ställer ut ett lag med en tung defensiv prägel men framåt finns också tyngd i Jebali, Slimane med flera. Australien tog överraskande nog ledningen mot Frankrike men Socceroos var därefter chanslösa. Les Bleus pangade in fyra obesvarade kassar och vann matchen enkelt. Gänget från “down under” kommer inte få stå emot samma tunga offensiva press men slår ändå ur underläge. Skenar inte ettan iväg finns ingen anledning att tvivla på de rödklädda.

Match 3: Polen – Saudiarabien | Speltips: 1X2

Saudiarabien stod för en av tidernas VM-knallar. 0-1-underläge vändes till seger mot självaste Argentina efter en otrolig andra halvlek av Hervé Renards mannar. De grönkläddas sista balja var en magnifik strut av Salem Al-Dawsari. Ny chans för Falkarna från ;ellanöstern då Polen står som opponent. Lewandowski blev något av en syndabock i och med Barcelona-stjärnans straffmiss mot Mexiko. Polackerna mäktade faktiskt bara med ett enda skott på mål under hela matchen och kändes tämligen trötta. X2 är skrällvägen att gå först, helgardera om stålarna räcker.

Match 4: Frankrike – Danmark | Speltips: 1

Danmarks VM-premiär kommer knappast gå till historien. Matchen mot Tunisien var ett ställningskrig med mycket spel på mitten. Cornelius hade en monsterchans att vinna matchen åt danskarna men missade. Hjulmand och hans stab har en hel del att fundera kring då Frankrike står som motstånd under lördagen. Les Bleus grejade en stabil 4-1-skalp mot ett svagt Australien i en match där Olivier Giroud blev historisk. Med sina 51 baljor i landslagströjan tangerar nämligen Milan-spelaren Henrys siffror som meste målskytt för landet. Det är inte på något sätt omöjligt att 36-åringen kliver upp ensam i topp efter mötet med de rödvita nordborna. Ettan är spikad och klar.

Match 5: Argentina – Mexiko | Speltips: 1X2

Efter debaclet mot Saudiarabien är det enorm press som vilar på Messi och company. La Albiceleste hade 1-0 mot de grönklädda och därtill tre bollar i nät men som samtliga dömdes bort för offside. Att sedermera saudierna vände och vann är en skräll som hördes hela vägen till Buenos Aires. Mexikos 0-0 mot Polen sätter Gerardo Martino och hans mannar i en tämligen angenäm sits. En pinne här och vägen mot avancemang ligger minst sagt öppen. Mexarna spelade också helt okej fotboll i öppningsmatchen och hade det mesta och det bästa av spelet. Detta blir en jämn strid där pressen ligger fullt ut på Argentina. Perfekt läge därmed att kliva på med en tidig helgardering och skrälljobba Mexiko.

Match 6: Japan – Costa Rica | Speltips: 1

I en fartfylld och tämligen chansrik tillställning lyckades Japan vända 0-1 till seger mot självaste Tyskland i onsdags. En bragdmatch från de blåklädda där målvakten Gonda var utomjordisk mellan stolparna. Costa Rica rankades inför tävlingen som en av de sämsta nationerna. 0-7 i gumpen mot Spanien bekräftade det som alla trodde. Costaricanerna var fullkomligt överkörda av La Roja och skapade i ärlighetens namn absolut ingenting framåt. Förbundskapten Luis Fernando Suárez har sannerligen en del att fundera på inför kommande två matcher. Att sällskapet från centralamerika ska ha något som helst att säga till om mot Japan är inte troligt. Spiketta.

Match 7: Belgien – Marocko | Speltips: 1X2

Batshuayi frälste Belgien med sitt 1-0-mål mot Kanada. En strut som skulle bli matchens enda men det saknades knappast målchanser för fler. Belgarna var dock rejält tillbakatryckta och ska vara otroligt nöjda med tre poäng. Marocko står på tur. Nordafrikanerna gick en riktig holmgång mot Kroatien som stannade vid 0-0. En-Nesyri och Ziyech hade ett par bra lägen för att bryta dödläget men utan att lyckas. Något mer öppet spel lär det bli denna eftermiddag och med tanke på hur matchbilden för belgarna var mot Kanada är det fullkomligt orimligt att ettan är uppe och snurrar ens över 60 procent. Helgardera och jobba in X2 för finfint kupongsrens.