Speltips Wimbledon

  1. Speltips
  2. /
Wimbledon Författare: 2021-11-03T14:29:18+01:00

Wimbledon – den äldsta av de fyra Grand Slam-turneringarna. Som namnet ganska tydligt indikerar äger turneringen rum i Wimbledon, ett distrikt i de sydöstra delarna av London. Hos oss kan du ta del av grymma speltips för Wimbledon varje år. Alla våra Wimbledon betting tips är helt utan kostnad.

Spelbolag med odds på Wimbledon

Speltips för Wimbledon

Ta del av gratis speltips för Wimbledon hos oss på speltips.se! Wimbledon är tveklöst den tennisturnering som är överlägset populärast när det kommer till betting och odds. Spelbolagen brukar i regel slå upp portarna långt innan mästerskapet startat för att bjuda på en saftig uppsjö av vinnarodds, kampanjer och erbjudanden. Vinnarspel, gem-spel och set-spel är omåttligt populära, inte minst på spelbolagens livemarknader som verkligen skjutit i höjden på senare år. Vi på speltips.se punktmarkerar Wimbledon och förser er läsare med grymma och välmotiverade speltips under mästerskapets gång. Givetvis kommer våra betting tips för Wimbledon med djupgående analyser och senaste nytt från turneringen.

Turneringens popularitet

Wimbledon, US Open, Australiska öppna och Franska öppna – tennisvärldens fyra stora Grand Slam-turneringar. Av dessa turneringar är Wimbledon den äldsta, och anses allmänt vara den mest ärorika och prestigefyllda. Turneringen, som gick av stapeln för första gången 1877 inför blott 200 åskådare, följs idag årligen av drygt en halv miljon åskådare på plats samt miljontals TV-tittare från världens alla hörn. En turnering präglad av kungliga traditioner, som dessutom är den ultimata höjdpunkten på tennisvärldens grässäsong. Missa för allt i världen inte the big-four göra upp om en åtråvärd Grand Slam-titel. Hos oss hittar ni välmotiverade och djupgående speltips för Wimbledon varje säsong.

Wimbledons historia

Wimbledon har sedan 1877 organiserats av All England Lawn Tennis and Croquet Club, eller All England Club som de även kallas. Sedan starten har mästerskapet gått av stapeln i sydöstra London. Spencer Gore heter mannen som kammade hem det allra första mästerskapet inför 200 personer, i en final som sköts upp i tre dagar på grund av väderförhållanden. I takt med att publiksiffrorna ökade flyttades Wimbledon från Worple Road till den nuvarande platsen Church Road år 1922.

Wimbledon har regelbundet spelats årligen, med undantag för krigsåren 1915-1919 samt 1949-1945. Många människor världen över håller Wimbledon som den mest prestigefyllda tennisturneringen i världen, mycket på grund av turneringens långa historia. Wimbledon är den enda Grand Slam-turneringen som fortfarande spelas på gräsunderlag. Turneringen TV-sändes för första gången någonsin på BBC den 21:a juni 1937. Svenske Björn Borg dominerade mästerskapet under sena 1970-talet, med fem raka singeltitlar mellan 1976-1980.

Så ser Wimbledon ut idag

Det finns knappast en lika spännande och nervkittlande tennisturnering som Wimbledon. Grand Slam-turneringen drar igång sent i juni och spelas under en tvåveckorsperiod. Jordgubbar, glass och vitklädda spelare – Wimbledon charmar oss med ädla och stilrena traditioner. Det som skiljer Wimbledon från många andra turneringar är det faktum att tiebreaks inte används i de avgörande seten, något som kan bädda för väldigt långa och utdragna matcher när två tungservare ställs mot varandra. 2010 bjöd Wimbledon på tidernas längsta tennismatch när John Isner och Nicolas Mahut drabbade samman i en tillställning som varade hela 11 timmar och fem minuter, uppdelat över tre speldagar.

Prispotten i Wimbledon idag är totalt 34 miljoner pund. Föga förvånande lockas spelare från hela världen i hopp om att skriva in sig i historieböckerna och samtidigt ta del av den stora ekonomiska kakan. Sedan 2003 har fyra spelare totaldominerat i mästerskapet – Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer och Andy Murray.