Zlatan Ibrahimovic kritiseras i italiensk media efter derbyt mot Inter. Svensken stod för Milans enda mål i matchen men får ändå lägsta spelarbetyget i matchen.

De italienska medierna riktar hård kritik mot svensken efter cupmatchen mot Inter under tisdagskvällen. Det blev som väntat ett väldigt känslostarkt möte mellan de båda rivalerna. Zlatan Ibrahimovic som så vanligt stod i centrum kritiseras efter att ha dragit på sig två gula kort och blivit utvisad.

– Zlatan visade hur man förstör för sig själv och Milan. Det fanns förutsättningar för ett fantastiskt derby efter hans mål 499 i karriären, han kunde ha varit dominant. Sedan kom galenskapen, grälet och provokationen till Lukaku. Det slutade med kaos och senare en tackling bakifrån på Aleksandar Kolarov. Han borde vara arg på dig själv, skrevs det i La Gazzetta dello Sport.

Det var i en het dispyt med Inters Romelu Lukaku i första – och en sen tackling i den andra halvleken som ledde till korten. Zlatan skall efter matchen ha bett om ursäkt till sina lagkamrater efter det inträffade.

Vände och vann

Inter vände och vann tillslut matchen efter mål av Ibrahimovics ovän Romelu Lukaku och dansken Christian Eriksen. Zlatan Ibrahimovics ledningsmål räckte inte hela vägen, mycket tack vare svenskens röda kort och Inters halvtimme med en man mer på planen. Det blåsvarta Milano-laget avancerar vidare i italienska cupen medans Milan får fokusera på ligaspelet. Söndagen den 21 februari är ett datum att komma ihåg, då möts Inter och Milan nästa gång i Serie A.