Zlatan Ibrahimovic har tidigare meddelat att han lämnar LA Galaxy. 38-åringen har, trots att han blivit till åren, öst in mål i MLS under den gångna säsongen. Prestationerna har skapat intresse från flera olika klubbar runt om i världen. Vad Zlatans nästa steg i karriären blir är dock oklart – men beslutet uppges tas i december.

Zlatan kom till LA Galaxy under säsongen 2018, där han omedelbart gjorde succé. Svensken har som vanligt presterat på högsta nivå och noteras under sina 58 matcher för 52 mål och 17 assist. Ett facit som inneburit fina framgångar för LA-klubben. Klubben är mycket tacksam över att Zlatan gjort så mycket bra för klubben och fotbollen i Los Angeles under dessa två säsonger.

LA Galaxys president Chris Klein uttalar sig om att Zlatan valt att lämna klubben.

– Vi vill tacka Zlatan för hans tid i LA Galaxy och MLS. Vi är mycket tacksamma för hans arbetsmoral och passion.

Beslut tas i december

Zlatan Ibrahimovic har ännu inte uttalat sig om vart framtiden har att erbjuda. Ryktena blir fler och fler – men det mest troliga i dagsläget är att han landar och avslutar karriären i tidigare klubben AC Milan. Det har förutom Milan ryktats om klubbar som Bologna och Napoli för svensken. En avgörande faktor i valet blir frun, Helena Seger, som tidigare gett sin kärlek till staden Milano – där också AC Milan har sitt ursprung.

Enligt rykten skall Zlatan Ibrahimovic ta ett beslut om framtiden senast i mitten av december.