Zlatan Ibrahimovic har förlängt sitt kontrakt med italienska AC Milan. Svensken har gjort succé efter sin återkomst till klubben och ser inte slutet i karriären ännu.

Zlatan Ibrahimovic, 39, fortsätter sitt äventyr i sitt hjärtas lag Milan. Under säsongen har svensken gjort 15 mål på sina 17 ligamatcher, vilket är imponerande för en spelare som fyller 40 år i oktober. Zlatan har förlängt sitt kontrakt ett år, över säsongen 2022, och har nya mål i sikte. Zlatan själv var mycket glad över att han fått förlängt och gick genom sociala medier ut och sa att ”Sagan fortsätter” i samband med påskriften. Milan har länge varit en titelkandidat den här säsongen och ledde Serie A i stora svängar innan stadsrivalen Inter sprang förbi. Zlatan väljer dock att hylla den nye tränaren, Stefano Pioli.

Han har kommit in med rätt mentalitet. Han ger oss energi varje dag. Han har förvandlat det här laget på sättet han jobbar för att få ut maximalt av alla spelare. 

Zlatan skall enligt La Republica tjäna omkring 70 miljoner per år. Det är liknande den dealen han har i sitt nuvarande kontrakt med den italienska jätten.

Siktar mot VM

Zlatan Ibrahimovic karriär är ännu inte över. Förlängt kontrakt med Milan över 2022 och landslagscomeback bara någon månad tidigare. Storstjärnan kommer att vara med i sommarens EM om inget oväntat händer och han har ännu inte stängt några dörrar för varken karriären eller VM. Det var under Zlatan Ibrahimovics presskonferens i samband med återkomsten till landslaget som han absolut inte stängde dörrarna för framtida mästerskap.

Just i dag nej. Just i dag vill jag fortsätta så länge jag kan och njuta av det jag gör. Jag vill inte vara ångerfull. Jag kör på medan jag kan. Det här tänket kom in i mitt huvud när skadan kom. Jag tror att man ska fortsätta så länge man kan med det man älskar. Såklart jag har andra saker att göra men fotbollen är det jag älskar, står för och vill göra, säger Ibra.