Publicerad: 17 maj 2021 kl 10.00

Zlatan Ibrahimovic byttes ut skadad i stormötet mot Juventus förra veckan. Nu meddelar landslagsledningen att skadan stoppar stjärnan från EM.

Det blir inget EM för Zlatan Ibrahimovic. Den 39-årige svensken utgick skadad i Milans möte med Juventus förra veckan. Turerna kring skadan har varit många och beskeden har varit allt från lugnande till slutligen avskyvärda. Det här betyder att Zlatans landslagscomeback i tävlingsmatcher dröjer, åtminstone till efter sommarens EM-slutspel. Zlatan Ibrahimovic ser ut att missa sex veckors spel i och med sin nya skada. Janne Andersson var snabbt ute och kommenterade det inträffade.

”Jag har i dag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar medverkande i EM i sommar”, meddelar Janne Andersson och fortsätter: 

”Det känns såklart tråkigt, framförallt för Zlatan men också för oss. Jag hoppas att han så snart som möjligt är tillbaka på planen igen.”

Landslagstruppen tas ut under tisdagen

Janne Andersson och Sverige gör sig redo för EM i sommar. Under tisdagen skall förbundskaptenen ta ut den 26 manna-trupp som skall representera Sverige i sommarens mästerskap. Där uteblir Zlatan Ibrahimovic, som annars hade varit ett självklart val efter sin fantastiskt fina säsong i Milan där han noterats för 15 mål på 19 matcher i Serie A. Janne Andersson har möjligheten att ta ut en större trupp än vanligt, eftersom UEFA utökade trupptaket från 23 spelare till 26 spelare i och med smittrisken som finns.

Janne Andersson har också gått ut och meddelat om att han svarar på övriga frågor kring Zlatan Ibrahimovic skada under tisdagens presskonferens.