Zlatan Ibrahimovic både berömde och kritiserade basketstjärnan LeBron James tidigare i veckan under en intervju till Discovery+. Nu har han fått svar.

Det var en mycket medveten LeBron James som fick ta emot kritiken från Zlatan Ibrahimovic under en presskonferens inför LA Lakers match i natt. Basketstjärnan gick i samband med attacken mot Washington ut i sociala medier och jämförde det med hur de tidigare Black Lives Matter-demostrationerna hanterades. Det här var ett uttalande som Zlatan Ibrahimovic reagerade på och tog upp i hans intervju med Discovery+ tidigare i veckan då han menade att James borde hålla sig ifrån politiken.

– Han är fenomenal på det han gör. Men jag gillar inte när folk som har någon slags status sysslar med politik på samma gång. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör, sade den 39-årige svensken.

Zlatan fick svar – av en påläst LeBron

Uttalandet från den svenske fotbollsstjärnan fick ett snabbt svar av LeBron James i samband med kommande presskonferens i NBA. Basketstjärnan från LA Lakers svarade och det var tydligt att amerikanen gjort sin läxa om svensken inför ämnet. LeBron James menar att han har en alldeles för kraftfull röst i samhället för att vara tyst om saker han tycker är fel och fortsätter med att kritisera Zlatan Ibrahimovic för tidigare uttalanden inom samma ämne:

– Det är roligt att just han säger det. Det var väl 2018, när han var i Sverige som han pratade om exakt samma saker. Eftersom hans efternamn inte var likadant som alla andras upplevde han att det pågick rasism ute på planen. Visst sa han det? Ja.