Zlatan Ibrahimovic fyller 38 år i höst, men ingenting ser ut att sätta stopp för hans framgångar på planen. Inatt gjorde han mål 12 och 13 (på 15 st matcher) för säsongen och ledde sitt Los Angeles Galaxy till ännu en seger. Det cementerar svenskens andraplats i skytteligan och Galaxys andraplats i den västra konferensen.

Toronto FC brukar inte vara någon lätt motståndare för Los Angeles Galaxy och nu saknade dessutom bägge lagen flera spelare ute på landslagsuppdrag. Det var också bortalaget som dominera bollinnehavet i den första halvleken och förutom Araujos ramträff så hade LA svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. I andra halvlek klev dock det svenska kraftpaketet som han alltid brukar göra. I den 75:e minuten nickade Zlatan Ibrahimovic in ledningsmålet och strax innan full tid så stängde han igen matchen fullkomligt. Av de elva senaste målen Los Angeles gjort på hemmaplan i ligaspelet så har Zlatan nu stått för nio av dessa.

I och med segern så befäster La Galaxy sin andraplats i sin konferens samt jagar andraplatsen i totaltabellen av MLS.

Tröjmiss

Zlatan tryckte alltså in mål två gånger om, men på hans tröja stod det dock inte “Ibrahimovic” som det brukar göra. Materialaren hade nämligen råkat stå för ett smärre misstag och bytt plats på två av bokstäverna. Således var det “Irbahimovic” som prydde “nummer 10”-tröjan. Det verkade iallafall inte störa Zlatans självförtroende och han visade återigen att det finns en massa fotboll kvar i kroppen.