Publicerad: 10 maj 2021 kl 10.00

Milans möte med Juventus blev lyckat resultatmässigt. För svenske Zlatan Ibrahimovic innefattade det en ny knäskada – 39-årige stjärnan blev utbytt.

Milan tog tre mycket viktiga poäng i kampen om Champions League-spel nästa säsong. Zlatan Ibrahimovic startade för andra matchen i rad efter sitt tidigare avbräck. Den här gången blev svensken mållös, mycket på grund av att svensken drog på sig en ny skada och blev utbytt. Den 39-årige svensken har haft problem med skador den här säsongen, under en i övrigt lyckad säsong personligt och för lagets del. Det här är givetvis tungt för både spelaren själv och sitt klubblag där han är deras högst viktigaste spelare. Zlatan, som precis gjort landslagscomeback, ser fram emot ett EM i sommar – ett mästerskap som kan vara i fara.

Oklara besked efter skadan

Zlatan Ibrahimovic skadade sig i Milans övertygande 3-0 seger mot Juventus. Efter matchen gavs det en hel del olika besked om skadan. Zlatan Ibrahimovic skulle kunna missa EM i sommar om det skulle vara riktigt illa. Tiden får säga sitt helt enkelt. Media meddelar dock under måndagen att skadan är bättre än befarat.

”Undvikit det värsta”, skriver journalisten Gianluca Di Marzio på sin Twitter. 

Janne Andersson har även han hunnit med att kommentera stjärnans skada och säger enligt följande, kring mästerskapet som väntar och oron om spelarens hälsa. Men lämnar inga klara besked.

När spelaren är i klubbmiljö är det klubben som uttalar sig om eventuella skador. Självklart följer vi våra spelare noga och får info om det är någonting som påverkar eventuella uttagningar till landslaget”