Publicerad: 23 april 2021 kl 23.00

Zlatan Ibrahimovic saknades i Milans seger mot Atalanta ikväll. Segern innebär att Milan och Zlatan Ibrahimovic spelar Champions League nästa säsong.

Milan startade Serie A-säsongen lovande och låg i stora delar av säsongen högst upp i tabellen. Det ändrades snabbt och när det andra randiga laget i Milano tog över stafettpinnen tappade Milan en hel del poäng. Målsättningen blev sedan att lösa Champions League-spel tills nästa säsong. Milans seger mot Atalanta ikväll säkrade just detta. Zlatan Ibrahimovic fyller 40 år och får sin sista (?) chans att ta sin efterlängtade titel. Svensken har varit borta från Champions League-spel i ungefär sex års tid. Milan slutade i och med segern ikväll på en andraplats i Serie A.

Atalanta – Milan 0-2: Kessie 2

Förlängt kontraktet

Zlatan Ibrahimovic beslutade sig för att förlänga sitt kontrakt med Serie A-klubben Milan. Det fanns mycket olika alternativ och i samband med landslagscomebacken var det tydligt att Zlatans tid på allra bästa nivå inte var slut ännu. Nu får den 39-årige svensken chansen i Champions League igen, efter att Milan klarat av att behålla andraplatsen i Serie A den här säsongen. Zlatan Ibrahimovic missar EM, men får i och med segern ikväll något att glädjas åt i det dystra.

Milan ska vara glada att de har Zlatan Ibrahimovic. Utan honom hade de inte varit i Champions League, säger Astrit Ajdarevic i C More.