Söndagens Europatips är en så kallad “12-rätters” då Manchester City troligen kör över ett sargat Everton på Etihad. Som tur är bjuds det på potentiella skrällar på flera andra håll. Real Madrid är en av favoriterna som svävar i fara. Fajter från Premier League, Allsvenskan, Serie A, La Liga och Ligue 1 står på menyn när veckan ska avrundas på bästa möjliga sätt. Mot 13 rätt!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Manchester City – Everton | Speltips: 1

Manchester City har Ferran Torres på skadelistan samt att Jack Grealish är ett osäkert kort, men med en av världens bredaste trupper till förfogande befinner sig inte Pep Guardiola i samma bekymmersamma situation som tränarkollegan på andra sidan, Rafa Benítez. Everton-basen ser ut att fortsatt behöva klara sig utan bärande spelare som Gomes, Mina och inte minst målsprutan Calvert-Lewin. Dessutom är Mason Holgate avstängd. Det luktar överkörning på Etihad där City ska vinna med minst ett par bollar. Ettan är bara att spika av.

Match 2: Tottenham – Leeds | Speltips: 1X2

Det ser fortsatt tungt ut för Marcelo Bielsa vars Leeds dras med tunga skador för tillfället. Patrick Bamford och Luke Ayling är några av avbräcken. Lyckligtvis för The Whites finns spelare som Raphinha och Rodrigo tillgängliga. Tottenham har tillsatt Antonio Conte som ny tränare, men har ännu inte blixtrat till under den italienske demoncoachen. Harry Kane har sett fin ut i landslaget, men nu är det upp till bevis för kaptenen när Premier League kickar igång igen. Spurs går inte att lita på för stunden, så trots besökarnas prekära situation åker alla tecken in. Jobba in en bortaskräll!

Match 3: Halmstad – Elfsborg | Speltips: 1

Elfsborg har varit som sämst när det gällt som mest då de gulklädda från textilstaden tappat poäng i två raka matcher. Det verkar inte bättre än att Jimmy Thelins manskap kommer att missa Europaspelet nästa säsong också. Som lök på laxen är kulturbäraren Simon Strand avstängd. Halmstad är erkänt starka på Örjans Vall där Mange Perssons hallänningar tagit poäng i majoriteten av sina matcher denna säsong. Med kontraktet på spel lär vi få bevittna ett både påkopplat och desperat HBK denna söndag. Till runt 25-30 procent är ettan en fräck chansspik.

Match 4: Degerfors – Hammarby | Speltips: 1X

Hammarys relativt nye tränare Milos Milojevic ryktas vara aktuell för den norska storklubben Rosenborg. Det kommer därför inte som någon överraskning att serben inte verkar vara på topp i Bajen just nu. Stockholmarna kommer inte att kunna utmana om guldet och som lök på laxen ser det även tufft ut när det kommer till Europa-biljetterna. På Stora Valla i Värmland, där Degerfors huserar till vardags, finns inga enkla bortmatcher. Fråga bara gästernas rivaler Djurgården som förlorade på denna naturgräsmatta tidigare denna säsong. Räkna med att värdarnas senaste värvning Nikola Djuric, som ratades av Hammarby i återkomsten från Kina, gärna tvålar till sina gamla lagkamrater. 1X är ett dunder-drag.

Match 5: Sirius – IFK Göteborg | Speltips: X

Sirius och IFK Göteborg skuggar varandra i Allsvenskan. Även fast hotet om negativt kval lever för båda klubbarna när tre omgångar som återstår kommer de troligen lyckas hålla sig kvar i högstadivisionen, så länge det blir poäng i någon utav de återstående fajterna. Faktum är att ett oavgjort resultat skulle gynna både hemmalaget och gästerna då det betyder att de tillsammans håller lagen nedanför på behörigt avstånd. Sirius saknar viktiga spelare som Sugita och Björkström, så känslan är att de blåvita besökarna kommer att hålla i taktpinnen på Studenternas. Men inget av lagen kommer med det sagt riskera något i onödan. Samla mod och spika i mitten!

Match 6: Varberg – AIK | Speltips: 2

Kupongens sista svenska duell spelas mellan Varberg och AIK. De sistnämnda jagar SM-guldet och har ett återstående schema som får ses som relativt tacksamt. Varberg borta är alltid tufft, men Bartosz Grzelaks gnagare är experter på att gneta fram uddamålssegrar när det behövs. Det som däremot talar emot gästerna från Solna är säsongens usla bortafacit. Värdarna är cementerade i mitten av Allsvenskan och har inget att spela för. Motivationen kan således vara den avgörande faktorn här. Tvåan åker in först trots att den ser ut att bli överstreckad, därefter hakar krysset på mest för värde.

Match 7: Inter – Napoli | Speltips: 12

Vi lämnar Sverige och beger oss till Italien där Inter och Napoli brakar samman i ett riktigt stormöte. Båda klubbarna utmanar om Scudetton, men det råder ingen tvekan om att gästerna från Neapel imponerat mest. Tio segrar på tolv matcher har lett till att de blåklädda leder Serie A. För Simone Inzaghis Internazionale är det över en månad sedan de förlorade, och då har de ändå spelat två tuffa matcher i Champions League vid sidan av ligaspelet. Känslan är att vi kommer få bevittna en underhållande tillställning på San Siro där de offensiva kvalitéerna flödar. Då krysset ser ut att bli aningen hårt streckat är det läge att gå för den klassiska “gubbgarderingen” (etta-tvåa).

Match 8: Genoa – Roma  | Speltips: 2

Genoa har endast vunnit en av tolv matcher i ligan denna säsong vilket lett till att Genua-klubben huserar i bottenskiktet av Serie A. Dessvärre för Goran Pandev och company är det skickliga Roma som står på andra sidan när serien nu återupptas efter uppehållet. Värdarna saknar bland annat Bani och Hernani och kommer få svårt att försvara hemmaborgen vid Medelhavskusten denna söndag. Mourinhos tillresta manskap från Rom behöver ta tre pinnar för att haka på i toppstriden, så räkna med att Giallorossi inte visar någon som helst pardon på Stadio Luigi Ferraris. Spiktvåa.

Match 9: Salernitana – Sampdoria | Speltips: X2

En annan Genua-klubb som krisar är Sampdoria. Albin Ekdal och hans kamrater ligger på nedflyttningsplats för tillfället och ställs mot nykomlingarna Salernitana i en sexpoängsmatch. Det råder dock inga tvivel om att gästerna har den bästa truppen då spelare som Thorsby och Caputo huserar i startelvan. Värdarna spås få återvända till Serie B när säsongen är över och ska, trots Sampdorias svaga säsong hittills, inte ha speciellt mycket att sätta emot här. X2 är ett lås.

Match 10: Granada – Real Madrid | Speltips: 1X2

Granada har ryckt upp sig efter en svag start på säsongen. Granotes, som värdarna kallas, har tagit åtta poäng på fem matcher där de bland annat besegrat tuffa Sevilla i det andalusiska derbyt. Firma Suárez/Molina är en anfallsduo som kan störa samtliga försvar i La Liga om de är på spelhumör. Real Madrid är som väntat gigantiska favoriter i denna fajt, men med spelare som Bale, Ceballos och Valverde på skadelistan går Marängerna från huvudstaden knappast säkra. Tvåan målas upp över 80 procent, vilket är på tok för mycket, och måste därför sällskapas av alla övriga tecken. Jobba in en hemmaskräll som bör rensa fint bland kupongerna!

Match 11: Elche – Real Betis | Speltips: 1X2

Elche slås som väntat i botten av La Liga där Alicante-klubben spås hålla till säsongen ut. Att Los Franjiverdes ska lyckas hålla sig kvar i det spanska finrummet är föga troligt. Real Betis är betydligt starkare på pappret, men de grönvita från Sevilla har tre raka förluster i bagaget (Europa League inräknad). Det finns således ett frågetecken kring formen hos Manuel Pellegrinis manskap. I denna liga finns inga enkla bortamatcher, så ett hårt kämpande Elche blir absolut ingen lätt match för besökarna. Med fint värde i väst måste 1X inkluderas. Alla tecken helst.

Match 12: Real Sociedad – Valencia | Speltips: 1

Alexander Isak och hans Real Sociedad toppar alltjämt La Liga, en pinne före Real Madrid. De sistnämnda har en tuff bortamatch mot Granada som väntar, så här uppstår en gyllene möjlighet för värdarna från Baskien att rycka i toppen av tabellen. La Real är framför allt stabila defensivt, vilket endast tio insläppta på 13 matcher är ett tydligt bevis på. Valencia känns lite på dekis och kommer få svårt att hänga med på Reale Arena. Dessvärre ser ettan ut att segla upp mot 70 procent, men då hemmasegern är högst trolig kan den gott singlas ändå.

Match 13: Lyon – Marseille | Speltips: 1

Vi avslutar med ett stormöte i Frankrikes gastronomiska huvudstad. Det handlar om Lyon mot Marseille och de förstnämnda drar rättvist på sig favoritkostymen hemma på den olympiska arenan. Förhoppningsvis för värdarnas del är viktiga Dembélé tillbaka från skada. På minussidan är Kadewere är fortsatt avstängd, men det jämnar ut sig då gästande “OM” har Balerdi på botbänken. Lyon har inte förlorat en hemmamatch mot Marseille sedan urminnes tider och har det som krävs för att hålla den fina sviten intakt. Speciellt med tanke på att gästerna inte övertygat i Ligue 1 denna säsong. Till runt 55 procent är ettan en given spik på kupongen.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 14:59

Kupongens säkra: Manchester City

Det råder inga tvivel om att Manchester City är kupongens säkraste bank. Ett sargat Everton ska inte ha något att sätta emot på Etihad Stadium.

Chansningen: Granada

Granada har ryckt upp sig mot slutet då andalusierna tagit poäng i fyra av de fem senaste fajterna. Real Madrid saknar flera viktiga spelare, bland annat uruguayanen Valverde, och går inte säkra i denna bortamatch. Jobba in ettan till fin procent!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se