Speltips La Liga

  1. Home
  2. /
La Liga Författare: 2019-04-01T23:24:13+02:00

Världens bästa liga. El Clasico. Lionel Messi. Cristiano Ronaldo. La Liga bjuder på spelare och matcher som ingen annan liga i världen. På speltips.se kan du ta del av speltips från denna stjärnfyllda liga och öka chanserna till att vinna pengar.

Load More Posts

Spelbolag med odds på La Liga

Speedybet logo

100% upp till 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Min. odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Spela utan konto & slipp verifiering

  • Läs mer om SpeedyBet
Till SpeedyBet
Betfair logo

100 kr Sport Bonus

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • En mycket generös välkomstbonus

  • Läs mer om Nordicbet

Till Nordicbet
888Sport logo

Få 100 kr Bonus

Minsta insättning: 100 kr

Minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Höga odds & bra bonus

  • Läs mer om 888Sport

Till 888Sport

Speltips för La Liga

På speltips.se kan du dagligen ta del av speltips från den yttersta europeiska fotbollsnivån. Djupgående analyser, intressant statistik och vassa rekar från spanska ligan är vad vi erbjuder dig som följare av speltips.se

Ligans popularitet

La Liga är en av världens absolut största ligor. Sett till UEFA:s ligaranking är den bäst i världen men kommersiellt sett så är Premier League större. Däremot är världens största klubbar Real Madrid och Barcelona hemmahörande i La Liga, vilket skapar en enorm hype kring ligan. Den individuella kvaliteten är i yttersta världsklass och dessa klubbar har supportrar över hela världen. La Liga går att följa på Viasats kanaler och är en av MTG-koncernens tyngsta rättigheter.

La Ligas historia

Idén om att skapa en nationell fotbollsliga i Spanien uppkom i april 1927. Två år senare startade ligan med tio deltagande lag och sedan dess är det endast tre klubbar som spelat samtliga säsonger: Athletic Bilbao, Barcelona och Real Madrid. Ligan tog visserligen ett uppehåll mellan åren 1936 och 1939, detta på grund av det spanska inbördeskriget, men har sedan kommit att växa ut till en av världens allra största. Under 30, 40 och 50-talen fanns strikta regler gällande antalet utländska spelare i klubbarna. Även om dessa restriktioner inte finns kvar idag har ändå den nationella och framförallt regionala identiteten stor betydelse för ligans klubbar. Som exempel finns Barcelona med sin starka katalanska identitet och Athletic Bilbao som endast tillåter baskiska spelare i sitt lag.

Så ser La Liga ut idag

La Liga rankas idag som Europas bästa liga och det är här som några av världens bästa klubbar, såsom Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid, huserar. Storstjärnor som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Antoine Griezmann är bara ett axplock av all stjärnglans som finns i ligan. La Liga är även hem till världens största klubblagsmatch, El Clasico mellan Barcelona och Real Madrid. En match som får gigantiskt medieutrymme och har massvis med tittare runtom i hela världen. Regerande mästare i La Liga är Real Madrid.