Topptipset Tips

Topptipset Författare: 2020-08-20T10:47:45+02:00

Topptipset är en av Svenska Spels många produkter och är omåttligt populärt. Våra experter på Speltips.se analyserar samtliga matcher under respektive omgång och dukar sedan fram ett gratis Topptipset tips med ett system som du enkelt kan rygga hos Svenska Spel.

Om Topptipset

Topptipset har nästintill samma grundkoncept som Stryktipset och Europatipset – spelet går ut på att tippa på 1, X eller 2 på åtta matcher. För att vinna på Topptipset så måste man ha åtta rätt, det räcker inte med enbart sju rätt. Skulle ingen ha åtta rätt vid en specifik omgång, så används pengarna för att fylla på potten vid ett senare tillfälle. När du spelar Topptipset har du, till skillnad från de förstnämnda spelen, möjlighet att bestämma din radinsats. Du kan välja mellan 1, 2, 5 eller 10 kronor. Skulle du pricka in ditt system med en radinsats på 10 kronor, så multipliceras vinstsumman med 10. Spelar du ett system med 10 kronor i radinsats så kommer även din insats att multipliceras med 10. Topptipset ger tillbaka 70% av sin omsättning till spelarna i form av vinster, vilket är en relativt hög siffra i förhållande till Svenska spels övriga produkter som har betydligt lägre procentuella utbetalningar.

Topptipset hos Svenska Spel idag

Topptipset är idag, liksom Stryktipset och Europatipset, en väldig folkkär produkt hos spelbolaget Svenska Spel, som går ut på att man ska tippa matchresultatet i åtta fotbollsmatcher hämtade från de europeiska toppligorna. Vilka matcher som skall finnas med på Topptipset bestäms efter de åtta första matcherna på Europatipset och Stryktipset, just därför är speldagarna satta på samma dag som de förstnämnda spelen – det vill säga onsdagar, lördagar och söndagar. Att Svenska Spel bjuder på en extra omgång mitt i veckan hör heller inte till ovanligheterna. Topptipset marknadsförs idag med sloganen ”Tips till dig som brukar ha åtta rätt”. Du kan spela Topptipset hos spelombuden runtom i landet eller direkt på Svenska Spels hemsida. Kupongerna kan fyllas i med enkelrader, men även systemspel är möjligt. Svenska Spel tillåter matematiska system, upp till 7 helgarderingar + 1 halvgardering, och det anses av många vara fördelaktigt.

Load More Posts

Vanliga frågor om Topptipset

Ja, våra Topptipset Tips är alltid helt gratis och du kan läsa dessa varje dag under veckan utan någon kostnad. Givetvis får våra experter betalt för att skriva tipsen, men vi kan trots det behålla tipsen gratis då vi täcker kostnaden genom annonser på hemsidan.

Vad det kostar att spela Topptipset är helt och hållet upp till dig själv. Du kan lämna in en kupong för en krona samtidigt som du kan spela en kupong för flera tusen kronor, vid alla rätt så vinner den som spelat för en krona lika mycket som den som spelat för tiotusenkronor. Det är dock generellt svårare att spela en kupong för en krona då du får mindre garderingar att använda dig av.

En gardering kan antingen vara en hel eller en halvgardering. Det innebär att du kan markera antingen alla tre möjliga utgångar (1×2) om du har en helgardering, vilket innebär att du får rätt på den aktuella matchen oavsett utgång. En halvgardering innebär att du kan markera två av tre möjliga utfall, som 1X eller 12, vilket i sin tur innebär ökad chans till att du får rätt på den aktuella matchen.

Att säga vad man vinner på Topptipset är väldigt svårt då utdelningen varierar från dag till dag, beroende på hur många skrällar som det blir på kupongen. Vi har sett alltifrån utdelningar på 300 kr till 600 000 kr, så utdelningarna går upp och ner för varje dag.

I december år 2019 så delades det ut en vinst på över 600 000 kr på Topptipset vilket är rekordet och lär bli svårslaget. Grundutdelningen var 31 800 kr, men spelarna hade satsat 10 kr per rad och dessutom lämnat in samma system två gånger. Vilket innebar att utdelningen för spelaren blev 31 800 kr x 10 x 2.

Ja, risken finns faktiskt att du går minus trots att du sätter Topptipset. Desto mer du spelar för – desto större är risken att du går minus även om du sätter kupongen då Topptipsets utdelning generellt sett inte ger några enorma summor.

Nej, du behöver aldrig skatta på vinsterna från Topptipset. Svenska Spel som driver Topptipset har en svensk licens och när du spelar på spelbolag med svensk licens så behöver du aldrig skatta på vinsterna.

Nej, dessvärre erbjuds ingen bonus när du spelar Topptipset. Det gäller alla produkter på Svenska Spel och Svenska Spel generellt som egentligen aldrig har erbjudit bonusar till sina nya spelare.

Speltips Topptipset

Inför varje spelomgång bjuder våra experter på djupgående analyser av samtliga matcher på kupongen, därefter serveras ett saftigt spelförslag som du enkelt kan rygga helt utan kostnad. Analysen består av en längre motivering till varje match och ett specifikt spelförslag som experten rekommenderar dig att använda. Experten utgår alltid efter värde och försöker hitta matcherna som ger mest pengar istället för att enbart titta på alla rätt som förvisso är roligt att få men som inte alltid ger mer än ett par hundra kronor. Därför utgår alla speltips på Topptipset från att hitta det bästa värdet för dig som besökare.

Topptipset Förslag

Topptipset tips får du dagligen hos Speltips.se som erbjuder bra tips på samtliga omgångar av Topptipset året om. Fördelen med att följa Speltips.se Topptipset Tips är att tipsen alltid är helt gratis och att experterna har en lång samt bred erfarenhet av Topptipset. Målet är givetvis att få 8 rätt varje omgång men experterna fokuserar givetvis lika mycket på värdet och ser hellre 8 rätt en gång än 8 rätt flera gånger med låg utdelning. Våra experter är duktiga på att hitta rätt värde och strecka de matcher som är värda att strecka under varje omgång.

Vi erbjuder Topptipset Tips följande dagar:

 • Måndag
 • Tisdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lördag
 • Söndag

Andelsspel på Topptipset

Något som blivit allt vanligare med åren är andelsspel där flera spelare går ihop och delar på kostnaden för spelet, vilket gör att man får fler streck på kupongen och chansen till vinst ökar. Denna typ av spel är vanligt även i spelbutiker där butikernas egna experter säljer andelar till sina kunder som till en liten peng kan vara med på ett stort system. Andelsspelen bland kompisgäng och andra intresserade har även ökat de senaste åren då Svenska Spel lanserade något som kallas Tillsammans, vilket gjorde det ännu smidigare och framförallt säkrare att spela med andra personer. Om andelsspelet sitter så behöver inte spelläggaren föra över pengar mellan olika bankkonton, utan pengarna överförs istället direkt till varje enskilds spelkonto.

Nackdelen med andelsspel på Topptipset är givetvis att fler personer delar på vinsten, oftast är det tio personer som delar på en andel men det kan också vara fler. För ett spel som Topptipset där vinsterna sällan överstigar 50 000 kr så kan det därför vara en väldigt stor nackdel, jämfört med andra poolspel där det handlar om miljontals kronor vid alla rätt.

Skapa ditt egna andelsspel

För att skapa ditt egna andelsspel på Topptipset så behöver du först och främst skapa ett lag på Tillsammans. När du väl skapat laget så behöver du hitta spelare som är intresserade av att köpa dina andelar, vilket exempelvis kan vara familj, vänner eller genom att du sprider ditt lag i spelgrupper på sociala medier. du måste även välja Topptipset som produkt, omgång och hur mycket varje andel skall kosta före några fler kan köpa in sig. Därefter måste varje spelare som är intresserade av att vara med köpa en eller flera andelar så att du som andelsläggare får en budget att lägga systemet för. När du väl har sålt tillräckligt många andelar kan du lägga kupongen och varje spelare får du upp kupongen på hemsidan eller i mejlen.

Stegen för att skapa ditt andelsspel:

 1. Starta ett lag på Tillsammans
 2. Välj omgång, pris och produkt
 3. Hitta personer som vill delta
 4. Lägg kupongen för summan du sålt andelar för

Alltid gratis Topptipset Tips

Speltips.se skriver dagligen gratis Topptipset Tips till våra läsare och besökare, vilket vi gjort i över två år. Våra Topptipset Tips har varit mycket uppskattade och framgångsrika där vi många gånger prickat in 8 rätt som gett läsarna klirr i kassan. Många läsare har också tackat oss när de ryggat en del av kupongen som sedan gjort att man suttit Topptipset och vunnit pengar.

Vad som gjort våra Topptipset Tips framgångsrika finns det flera anledningar till och det är flera ingredienser som skapar en lyckad kupong. Tre saker som vi främst tittar på när vi skriver våra Topptipset Tips är:

 • Hur mycket streckade varje lag är, vilket i sin tur visar om det finns spelvärde eller inte
 • Form och skador hos lagen
 • Tabelläge, hemma/bortastatistik och tidigare möten

Topptipset Tips experterna på Speltips.se

NamnFavoritsportFavoritligorErfarenhet av Topptipset Tips
Daniel JacobssonFotbollPremier League & Allsvenskan+5 år
Simon PetterssonFotboll & IshockeyAllsvenskan & Superettan+6 år
Elias RomanosFotbollSerie A & La Liga+6 år

Positivt och negativt med Topptipset

Det finns ett par för- och nackdelar med Topptipset idag. Att kupongen endast består av åtta matcher anses av många vara den klart starkaste fördelen. Här är några fler positiva saker med Topptipset:

 • + Du har större valmöjligheter vad gäller insatsen när du spelar på Topptipset, till skillnad från Stryktipset och Europatipset så kan du välja mellan 1, 2, 5 eller 10 kr som radinsats
 • + Vinståterbetalningen ligger på 70% och det är relativt högt i förhållande till Svenska Spels övriga produkter
 • + Du kan lämna in din kupong i både spelbutik och på nätet

Som med allt annat finns det även ett par negativa punkter att ha i åtanke när man spelar Topptipset. Den kanske mest negativa punkten är att flerveckors och förlängning inte erbjuds, man måste alltså lämna in en helt ny kupong vid varje nytt speltillfälle. Nedan följer fler negativa punkter att ha i åtanke innan man väljer att lämna in sin kupong:

 • Flerveckors och förlängning är inte möjligt när man spelar på Topptipset
 • – Tvingas tippa matcher som du kanske inte har koll på eller vill tippa
 • – Lång tid från det att du betalt kupongen till att ditt spel avgörs.