Livebetting är en populär funktion som allt fler spelbolag väljer att satsa extra hårt på. Följ en match, analysera matchen och ta sedan ställning. Charmen med livebetting och det höga tempot är älskat av många människor världen över. Med livebetting har du möjligheten att placera ett spel på en match som redan startat, vilket i regel innebär betydligt högre odds och större möjlighet att grunda sitt spelval på sin egen matchanalys och uppfattning.

Vad är Live Betting?

Livebetting är en omåttligt populär funktion hos majoriteten av spelbolagen. Precis som namnet indikerar så har man som spelare möjligheten att placera ett spel på en match som redan startat. Sitter du och tittar på en match, eller kanske följer en match via spelbolagets händelserapportering, kan du bilda dig en uppfattning av matchbilden. Därefter kan du välja att placera ett spel som går i linje med din analys av den pågående matchen. På livemarknaden är det högt tempo och rytm för hela slanten, oddsen tenderar att svänga rejält och har man ett vaksamt öga kan man fynda en hel del guldklimpar. Här hittar ni en lista med alla bettingsidor med livebetting 2024.

Singelspel eller kombinationsspel

Det vanligaste att spela på är singelspel på livemarknaden, där oddset multipliceras med din insats – precis samma tillvägagångssätt som när man spelar på en match innan matchen startar. Den enda skillnaden är egentligen att det i majoriteten av fallen erbjuds högre odds när man spelar på livemarknaden. Exempelvis kan ett lag som står i 2,00 gånger pengarna inför matchen plötsligt stå i 2,35 gånger pengarna bara någon kvart efter att matchen startat. Ser man att laget inleder matchen klart piggast och bäst, ja då kan det vara läge att investera.

Känner man att man vill höja totaloddset så kan man givetvis spela kombinationsspel, vilket innebär att man spelar på fler än en match samtidigt. Det är även möjligt att kombinera en match på livemarknaden med en match som ännu inte startat. När det kommer till livebetting är det dock vanligast att man håller sig till singelspel, då har man större möjlighet att bevaka en specifik match och göra en grundläggande analys av matchen, något som blir betydligt svårare med flera matcher samtidigt. Det är princip en tumregel att hålla sig till singelspel, vare sig det handlar om vanliga odds eller spel på livemarknaden, för en större avkastning i det långa loppet.

Vad kan man spela på?

Livebetting såg världens ljus i mitten av 2000-talet, och sedan dess har funktionen blivit omåttligt populär av spelare världen över. När livebetting var relativt nytt var det väldigt få matcher och evenemang man kunde spela på, för att inte tala om de få marknader som erbjöds. Idag är förutsättningarna helt annorlunda och man kan spela på massvis av olika matcher och sporter från hela världen – allt från Premier League och NHL till Sveriges lägre fotbollsdivisioner. Spelbolagen dukar självfallet fram statistik från matcherna, där man exempelvis kan se lagens procentuella bollinnehav samt vilket lag som haft flest skott på mål eller hörnor i matchen. I vissa fall kan man även följa vissa matcher via livestreams som spelbolagen erbjuder, här hittar ni en lista med spelbolag som erbjuder livestream.

Fotboll är naturligtvis den primära sporten hos de flesta spelbolag. Dagligen dukar spelbolagen fram hundratals matcher från hela världen, med en drös olika spelmarknader. Nedan kommer ett axplock med populära livespel:

 • Antal mål i matchen – över/under en viss lina
 • Antal hörnor i matchen – över/under en viss lina
 • Tidpunkt för första målet – blir det mål i matchen innan 79:e minuten?
 • Nästa mål – vilket lag gör nästa mål i matchen?
 • Nästa hörna – vilket lag får nästa hörna i matchen?
 • Målgörare – vilken spelare gör mål i matchen?
 • Nästa 10 minuter – blir det något mål i matchen?

De flesta spelbolagen erbjuder även livespel på en en hel del andra sporter, däribland hockey, tennis och basket som också är väldigt populära.

Fördelar med Live Betting:

 • Du har möjlighet att analysera matchstatistiken och följa matchen innan du placerar ditt spel – på så vis kan du bilda din uppfattning om matchen och värdera att exempelvis hemmalaget har en bättre chans att vinna matchen än vad oddsen indikerar.
 • Ett betydligt större utbud av spelmarknader som sällan, i vissa fall aldrig, erbjuds pre-game
 • Har man turen vid sin sida kan man pricka in sitt livespel efter bara ett par sekunder och få pengarna utbetalda inom ett par sekunder, hade man spelat pre-game så hade man däremot behövt vänta på att matchen spelas färdigt innan spelet kan rättas

Nackdelar med Live Betting:

 • Tråkigt nog finns det alltid en risk att man, i ren frustration, spelar impulsivt för att vinna tillbaka förlorade pengar. Mer ofta än sällan brukar man då spela på matcher där man saknar både analys och matchuppfattning
 • Det är ganska vanligt förekommande för många att nerverna inte håller för trycket när man spelat live, något som kan leda till att man stänger sitt spel i ren rädsla.Det är något som spelbolagen alltid tjänar på i de långa loppet, samtidigt som spelaren går minus
 • Kunskapen om oddsvärdering är essentiellt för att gå plus med livespel i det långa loppet

Gå gärna med i vår betting community på Facebook och ta del av grymma Live Betting tips från våra experter!

De bästa spelbolagen med Live Betting

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 6

 • Kom igång på 2 minuter med Swish

 • Läs mer om Betinia

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

 • Bonus för nya OCH gamla kunder!

 • Läs mer om Expekt

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Regler & villkor här. | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

 • Sprillans ny bettingsida!

 • Läs mer om x3000

CampoBet Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

 • Snabb bettingsida med bra bonus

 • Läs mer om Campobet

Snabbare Odds Bonus

Omsättningskrav: – Min Odds: 1.80

 • Supersnabba uttag!

 • Läs mer om Snabbare

bet365 odds bonus

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

 • + 100 SEK Gratis på Slots

 • Läs mer om Bet365

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

johan

Bettingansvarig

Johan är vår nykomling till Speltips som tack vare sitt sportintresse förser sajten med de bästa bettingrecensionerna och bonustipsen. Han har sedan han var liten sportat i olika former och idag slår hjärtat extra hårt för det lokala laget Brynäs IF. Utanför Sverige är det Premier League som gäller, där favoriten är Arsenal. Johan har tidigare jobbat inom den amerikanska betting-marknaden och har även koll på svenska casinon.