Speltips Premier League

/Premier League
Premier League2018-11-12T00:34:25+01:00

Världens största liga. Massvis med pengar, stora tränarprofiler och spelare i yttersta världsklass. Premier League är ensam i sitt slag sett till kommersialisering och popularitet. På speltips.se kan du ta del av våra speltips från fotbollens metropol, England.

Speltips för Premier League

På speltips.se kan du som följare ta del av våra speltips från världens alla hörn. Våra välinsatta rekare ger dig, genom förmedlad statistik och senaste nytt, allt du behöver inför dina bettingval. Fotboll är den sport som vi är allra mest aktiva inom och självklart utgör Premier League en stor del av vårat utbud.

Ligans popularitet

Premier League är väldens populäraste och största fotbollsliga. Med storklubbar som Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal och Tottenham går det nästan inte en enda omgång utan en riktig stormatch. Fullsatta läktare, pengar i överflöd och spelare i yttersta världsklass är Premier League personifierat. I Sverige är det Viasat som distribuerar matcherna från den utländska liga som ligger svenskarna varmast om hjärtat.

Premier Leagues historia

Premier League i sitt nuvarande format är relativt ung. Först 20 februari 1992 grundades ligan som sedan kommit att växa till den största i världen. Fotbollen i England hade under många år haft det knapert och formatet ”The football league” hade allt svårare att stå stadigt. 1988 togs första steget mot framtidens liga, då tio klubbar avviserade viljan att bryta sig ur det gamla engelska ligasystemet och istället starta FA Premier League, en liga drivet som ett aktiebolag med ambitionen att inbringa pengar på helt andra nivåer än vad som tidigare varit fallet. Från detta datum har utvecklingen följt en spikrak kurva och ligan är idag större än någonsin. Manchester United är mesta mästare med 13 ligatitlar.

Så ser Premier League ut idag

Som sagt så är Premier League väldens största och populäraste liga. Klubbarna i Premier League har sammantaget flest fans världen över och rent kommersiellt är ligan överlägsen. Pengarna sprutar in i klubbarna genom exklusiva tv-avtal och klubbarna värvar spelare som aldrig förr. Med lag som Pep Guardiolas Manchester City, José Mourinhos Manchester United, Antonio Contes Chelsea, Jürgen Klopps Liverpool, Arsene Wengers Arsenal och Mauricio Pochettinos Tottenham är kvalitet mycket hög och dessa klubbar utmanar dessutom övriga storklubbar i Champions League. Regerande mästare i Premier League är Chelsea.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok