Basket speltips

Basket2019-04-01T23:16:58+02:00

Basket är en av världens populäraste sporter och en av USA:s mest högaktade. Med storstjärnor som LeBron James, Kevin Durant och Stephen Curry bjuds det ständigt på prestationer av yttersta världsklass i National Basket League. På speltips.se ger vi dig som följare senaste nytt och välgrundade speltips så att dina NBA-nätter blir mer spännande.

Historien om basket

Basket uppfanns 1891 av kanadensaren James Naismith. Sportens syfte var till en början att, speciellt i skolan, fylla tiden mellan säsongerna i baseboll och amerikansk fotboll. Namnet kommer ifrån föremålet som bollen är tänkt att träffa, dvs. korg (basket på engelska). Redan 1896 bildades världens första liga, NBA, som växt till världens största. Den kvinnliga motsvarigheten till NBA, WNBA, bildades 1997.

Basket som sport idag

Basket är idag en av världens största sporter med ca 400 miljoner registrerade utövare i 213 länder. USA är det enskilt mäktigaste landet inom basket och också hemvist till den största ligan, NBA, där de bästa spelarna spelar. Intresset för NBA är mycket stort, såväl i USA som i resten av världen. Svenska högstaligan heter Svenska basketligan och regerande mästare är BC Luleå. Sedan 1936 har sporten olympisk status och världsmästerskapen spelas i regel vart fjärde år.

Visa fler inlägg

Spelbolag med odds på Basket

Speedybet logo

100% upp till 2000 kr

Maxbonus: Sätt in 2000 kr – Spela för 4000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, min. odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Spela utan konto & slipp verifiering

  • Läs mer om SpeedyBet
Betfair logo

100% upp till 1000 kr

Maxbonus: Sätt in 1000 kr – Spela för 2000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • En mycket generös välkomstbonus

  • Läs mer om Nordicbet

888Sport logo

 500% upp till 500 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 600 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Höga odds & bra bonus

  • Läs mer om 888Sport

Speltips för basket

På speltips.se kan du varje vecka ta del av speltips gällande basket. Vi har en välinsatt rekare som ser till att ge dig som användare av våra tjänster djupgående statistik och senaste nytt av värde för dina spel. Speltipsen kommer ut några gånger varje vecka och är därmed inte lika omfattande som de inom fotboll och ishockey.

Vanligaste att betta på

Vanligt att spela på inom basket är över och underspel, där du spelar på hur många poäng det blir totalt i matchen eller hur många lag lagen gör var för sig. Vinnare inkl. förlängning är även det vanligt förekommande, liksom handicapspel där du har chans till högre odds beroende på hur stort du tror ett lag kan vinna en match.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok