Basket speltips

  1. Speltips
  2. /
  3. Sport
  4. /
Basket Författare: 2021-11-02T16:02:42+01:00

Basket är en av världens populäraste sporter och en av USA:s mest högaktade. Med storstjärnor som LeBron James, Kevin Durant och Stephen Curry bjuds det exempelvis ständigt på prestationer av yttersta världsklass i NBA. På speltips.se ger vi dig som följare speltips för basket och senaste nytt.

Load More Posts

Spelbolag med odds på Basket

Unibet logo

 100 kr gratisspel

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Få 100 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Enormt spelutbud och liveodds

  • Läs mer om Unibet
Till Unibet
Betfair logo

Spela för 100 kr – Få 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Minsta odds 1.5

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Stort spelutbud och höga odds

  • Läs mer om Betfair
Till Betfair

Speltips för basket

På speltips.se kan du varje vecka ta del av speltips för basket. Vi har djupt insatta rekare som ser till att förse dig som användare av våra tjänster med djupgående statistik och senaste nytt av värde för dina spel. Våra speltips för basket kommer ut några gånger varje vecka och är därmed inte lika omfattande som de inom fotboll och ishockey. Men givetvis är våra ambitioner att breda vårat utbud och erbjuda allt fler speltips för basket de kommande månaderna.

Vanligaste att betta på

Vanligt att spela på inom basket är över- och underspel, där du spelar på hur många poäng det blir totalt i matchen eller hur många poäng lagen gör var för sig. Vinnare inklusive förlängning är även det vanligt förekommande, liksom handicapspel där du har chans till högre odds beroende på hur stort du tror ett lag kan vinna en match. I takt med att basket blivit allt mer populärt har spelbolagen vässat sina marknader på senare tid. Idag kan du exempelvis spela på individuella prestationer, som exempelvis hur många poäng, assist eller rebounds en spelare står för.

Historien om basket

Basket uppfanns 1891 av kanadensaren James Naismith. Sportens syfte var till en början att, speciellt i skolan, fylla tiden mellan säsongerna i baseboll och amerikansk fotboll. Namnet kommer ifrån föremålet som bollen är tänkt att träffa, dvs. korg (basket på engelska). Redan 1896 bildades världens första liga, NBA, som vuxit till världens överlägset största basketliga. Den kvinnliga motsvarigheten till NBA, WNBA, bildades 1997. Hos oss på speltips kan du ta del av speltips för basket varje månad, helt utan kostnad.

Basket som sport idag

Basket är idag en av världens största sporter med ca 400 miljoner registrerade utövare i 213 länder. USA är det enskilt mäktigaste landet inom basket och också hemvist till den största ligan, NBA, där de absolut bästa spelarna spelar. Intresset för NBA är mycket stort, framför allt i hemlandet USA men även rent kommersiellt. Den svenska högstaligan heter Svenska basketligan. Sedan 1936 har sporten olympisk status och världsmästerskapen spelas i regel vart fjärde år.