Europatipset Tips

Europatipset Författare: 2024-04-18T13:29:36+02:00

Europatipset har samma grundkoncept som det populära Stryktipset och spelet går ut på att tippa 1, X eller 2 på 13 matcher. Skillnaden är att Europatipset sätter större fokus på matcher från de europeiska toppligorna. Våra experter på Speltips.se analyserar samtliga matcher och dukar fram ett gratis Europatipset tips!

Europatipset 22/5: 2 miljoner i jackpot

Vi blickar ut mot ett Europatips där svensk och norsk fotboll står i fokus. Elva av 13 matcher hämtas från Superettan och OBOS-ligaen där vi också finner flera

Speltips Europatipset

Ta del av speltips för Europatipset hos oss på speltips.se. Varje helg bjuder våra experter på djupgående analyser av samtliga matcher på Europatipset, varpå vi dukar fram ett rykande hett spelförslag med ett system som du enkelt kan rygga. Våra experter analyserar samtliga 13 matcher på kupongen och förser dig som läsare med senaste nytt, skadeuppdateringar och annan viktig information som ger dig bättre förutsättningar i jakten på miljonerna.

Självfallet är det helt gratis att ta del av våra analyser och speltips. Tveka inte på att göra din röst hörd i kommentarsfältet om du har egna tankar och spelförslag som du vill dela med dig av.

Europatipset Förslag idag

Våra Europatipset Förslag släpps i god tid inför varje omgång för att du skall kunna förbereda dig i god tid. Vanligtvis släpper vi vårt förslag om Europatipset ett par dagar före spelstopp men vår förhoppning är att kunna göra det ännu tidigare i framtiden. Europatipsförslaget är framtaget av Speltips.se egna experter som har en stor kunskap inom betting, fotboll och sport i allmänhet. Våra experter följer fotboll på daglig basis och har ett brinnande intresse för sporten. Genom att följa vårt Europatipsförslag kan du alltid räkna med att få den senaste information, i synnerhet då vi uppdaterar analysen löpande om det tillkommer information om skador eller dylikt som kan ha inverkan på tipset.

Hur spelar man Europatipset?

Europatipset har i princip samma grundkoncept som Stryktipset, den främsta skillnaden är att Stryktipset sätter maximal fokus på engelsk och till viss del svensk fotboll, medan Europatipset har ett betydligt bredare urval av europeiska matcher – något som själva namnet indikerar. 13 utvalda matcher finns med på kupongen och man skall tippa utgången i samtliga matcher. Givetvis kan du ta del av Europatipset tips varje vecka här på speltips.se.

 • 1 = Hemmalaget vinner matchen
 • X = Matchen slutar oavgjort
 • 2 = Bortalaget vinner matchen

Spelförslag Europatipset

Är du på jakt efter spelförslag för Europatipset så har du hittat rätt. Våra Europatipsförslag är noggrant analyserade av våra experter och naturligtvis kan du ta del av våra Europatipset spelförslag helt utan kostnad. Våra experter djupdyker och analyserar samtliga 13 matcher på kupongen och förser er läsare med viktig och nyttig information, med allt från skaderapporter till dagsform och senaste nytt. Genom att håla dig ständigt uppdaterad och informerad så ökar dina chanser att kamma hem miljonerna. Experterna dukar fram spelförslag för Europatipset flera gånger i veckan som ni kan ta del av helt gratis.

Ta del av våra Europatipset tips idag 

Ta del av Europatipset tips idag hos oss helt utan kostnad. Europatipset är en av veckans absoluta höjdpunkter, där 13 väl utvalda matcher skall bemästras. Något som är lättare sagt än gjort. Genom att ta del av Europatips idag hos oss så ökar dina chanser att pricka 13 rätt och därmed jaga de stora stålarna. Våra insatta experter analyserar noggrant samtliga 13 matcher på kupongen för att ge dig som läsare de bästa förutsättningarna i jakten på miljonerna.

Genom att ta del av våra Europatips idag så får du en helhetsbild av kupongen med spelförslag, expertkommentarer, djupgående analyser, spikar, skrällar och mycket mer. Det bästa av allt? Det är helt gratis att ta del av Europatips idag hos speltips.se.

Europatipset tips

Kostnad Europatipset

Europatipset kostar, precis som Stryktipset, en krona per rad. Priset på själva kupongen fastställs utifrån hur många tecken du väljer att använda på kupongen. Du kan fylla i ett tecken per rad och betala så lite som en krona för kupongen hos Svenska Spel, dock har spelombud runt om i landet en minimum-gräns på två rader. Sedan kan man även lägga till hel- och halvgarderingar på kupongen, givetvis mot en högre kostnad. För varje halvgardering dubblas radinsatsen, medan en helgardering tripplar radinsatsen.

Utdelning Europatipset

Europatipsets utdelning är densamma som Stryktipset, i snitt 65% går tillbaka till spelarna samtidigt som resterande summa går till Svenska Spel. Europatipsets vinstplan ser ut enligt följande: 40% går till alla spelare som lyckas med bedriften att pricka 13 rätt. 23% går till alla spelare med 12 rätt, 12% går till alla spelare med 11 rätt och 25% går till alla spelare med 10 rätt. Europatipset är visserligen inte lika populär som Stryktipset, men produkten har blivit allt mer populär på senare år, med en ökad omsättning som en tydlig indikation.

utdelning europatipset

Europatipset Experttips på Speltips.se

Fördelarna med att ta del av Europatipset Tips på Speltips.se är många. Dels får du alltid den senaste information om matcherna, men du får också en av den bästa informationen från några av Sveriges ledande spelexperter som spelat på Europatipset under många år. När det är hela 13 matcher på kupongen så är det viktigt att få med all möjlig information och strecka rätt matcher då pengarna sällan räcker långt i detta spel. Givetvis kan man få många hel och halvgarderingar men då kostar det också därefter vilket snabbt kan bli dyrt i längden. För en hobbyspelare är det därför nödvändigt att samla på sig extremt mycket information och försöka att spela smart.

När man följer Speltips.se Europatipset Tips så behöver man självklart inte rygga kupongen rakt av, inte ens någon av matcherna. Men däremot kan man läsa till sig mycket nödvändig information som går att använda när du sedan sätter ihop din egna kupong.

Europatipset Tips varje vecka 2024

Europatipset Speltips – Tips & Analyser 2024

 • Europatipset Tips sön 2024
 • Europatipset Tips sön 2024
 • Europatipset Tips sön 2024
 • Europatipset Tips sön 2024
 • Europatipset Tips sön 2024
 • Europatipset Tips sön 2024
 • Europatipset Tips sön 2024
 • Europatipset Tips sön 2024
Skribenter Favoritsport Bäst koll på Erfarenhet av Europatipset Tips
Måns Haettner Fotboll Premier League & Championship +6 år
Simon Pettersson Fotboll Allsvenskan & Superettan +11 år
Elias Romanos Fotboll Serie A & Premier League +11 år
Erik Norin Fotboll Premier League +6 år

Experterna bakom våra Europatipset tips

Europatipset Tips har varit en grundsten och en stor del av Speltips.se under flera års tid. Våra experter har växt upp med Svenska Spels produkter som bland annat Europatipset vilket varit en tradition varje söndag. Av den anledningen så har också våra experter stor kunskap inom Europatipset Tips och har stenkoll på hur man hittar spelvärde på kupongerna. Ett vanligt misstag som många hobbyspelare gör är att de spelar på favoriterna vilket direkt sänker kupongens värde då den potentiella vinsten sällan kan bli särskilt hög om du bara spelar på favoriter. Detta har dock våra experter med i beräkningarna när det kommer till Europatipset Tips och vi tar alltid ut flera skrällar på varje kupong.

Idag har vi Daniel Jacobsson som skriver analyser för Europatipset varje vecka. Han har arbetat på Speltips.se länge och har en bred erfarenhet av betting, där just poolspel är ett av hans stora intressen. Daniel hittar spelvärda spikar och även fina skrällar med jämna mellanrum.

Positivt och negativt med Europatipset

Det finns en rad för- och nackdelar med Europatipset idag. Har man en passionerad kärlek för europeisk toppfotboll så är det inte många spel som kan mäta sig med Europatipset. Här är några fler positiva saker med Europatipset:

 • + Erbjuder ett större och bredare urval av europeiska matcher i förhållande till Stryktipset
 • + Stora vinster till dig som är ensam med 13 rätt
 • + Du kan tidsbestämma en fast rad som spelas varje vecka
 • + Spela i butik, på nätet eller direkt i mobilen

Det finns även ett par negativa aspekter att ha i åtanke när det gäller Europatipset. Den låga vinståterbetalningen på knappa 65% anses av många vara den mest negativa aspekten. Här är några fler negativa aspekter att ta del av:

 • – Låg vinståterbetalning (knappa 65%)
 • – Tvingas tippa matcher/ligor som du kanske inte är insatt i
 • – Lång väntan från det att du lämnat in kupongen till att spelet avgörs.

Om Europatipset

Europatipset har samma grundkoncept som det omåttligt populära Stryktipset och spelet går ut på att tippa 1, X eller 2 på 13 matcher. Europatipset lanserades 1993 och gick då under namnet “Italienska Stryktipset”, precis som namnet indikerar bestod utbudet endast av italienska matcher. År 2004 bestämde Svenska Spel för att byta namn till Europatipset och i samband med det kunde man även sätta större fokus på ett bredare utval av matcher. Europatipset avgörs i regel med en omgång på söndagar samt en vardagsomgång. Matchutbudet är ett axplock från de stora europeiska fotbollsligorna, däribland Serie A, La Liga, Bundesliga och Ligue 1.

Europatipset hos Svenska Spel idag

Europatipset är idag, liksom Stryktipset, en väldig folkkär produkt hos spelbolaget Svenska Spel, som går ut på att man ska tippa utfallet i 13 fotbollsmatcher hämtade från de europeiska toppligorna. Raderna kan fyllas i på kuponger som finns hos spelombuden runtom i landet, men det går även att spela direkt på nätet eller i Svenska Spels mobilapplikation. Kupongerna kan fyllas i med enkelrader eller system. År 2005 valde Svenska Spel att införa en extra omgång av Europatipset, idag har du alltså möjlighet till att spela Europatipset minst två gånger i veckan. Är du ensam med 13 rätt kan du förvänta dig en saftig utdelning.

blomman

Chefredaktör

Andreas är vår nya chefredaktör här på Speltips.se. Han har flera års erfarenhet inom branschen och har jobbat som bland annat oddssättare och sportsbook manager på Malta. Sportintresset är brett och när inte favoritlaget Hammarby spelar är det basket som gäller. Andreas sköter kontakten med Speltips skribenter och har du några frågor kring det är du varmt välkommen att kontakta honom.