Limitering innebär att du som spelare får vissa restriktioner, till exempel att du enbart får spela på en viss marknad eller en viss summa eller stängs av helt. Anledningen kan vara att spelbolagen tycker du vunnit för mycket, att du visar prov på ett avvikande spelmönster eller liknande. De flesta storspelare eller andra långsiktiga vinnare tenderar därför att röra sig mot de få spelbolag som faktiskt inte limiterar. Följande bettingsidor limiterar inte spelare 2021.

Limitering är skönt att undvika

Det är tyvärr alltför vanligt förekommande med limitering idag. Det krävs oftast heller inte någon astronomisk vinst eller överdrivet vinstgivande spelande för att en limitering ska uppkomma, medan vissa samtidigt kan vinna gång på gång utan att bli avstängd. Det skiljer alltså mycket från fall till fall (hur många uttag man gör, huruvida man spelar med jämnt antal kronor, hur ofta man spelar, summor man spelar för etc), men det är alltid lika tråkigt att få restriktioner.

Få bettingsidor limiterar inte

Om du vill vara helt säker på att kunna fortsätta spela med valfria insatser och slippa jobbiga restriktioner så finns det inte alltför många valmöjligheter. En del spelbolag som inte limiterar erbjuder det bara på sin spelbörs. Där spelar du mot andra spelare och sätter egna odds, vilket gör att bolaget inte förlorar något på att du går med vinst. Spelbörsen får nämligen in sin inkomst via kommission (som en slags skatt på nettovinster). Andra spelbolag har helt enkelt gått ut med att de inte limiterar, vilket på sätt och vis kan ses som liten risktagande marknadsföring. Förhoppningen för oss spelare är att fler spelbolag följer de nedanståendes exempel!

Spelbolag utan limitering

Betfair logo

 100 kr riskfritt

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela riskfritt

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Helt unik spelplattform

  • Läs mer om Betfair

Till Betfair

Skönt att slippa tänka på

Det finns flera metoder för att försöka undvika limitering, men hur du än bär dig åt kan du ändå komma att bli limiterad om du har lite oflyt. På de ovanstående bolagen sker dock alltså inte detta, och det kan känns som en trygg sak att ha i ryggen. Som spelare vill man ju helt bara fokusera på själva spelandet, och inte ta hänsyn till någon överhängande limiteringsrisk. Vi kan ju dock poängtera att du fortfarande kan ta ut dina pengar när du blivit limiterad, men alltså inte kan spela på sam.ma sätt som vanligt (betydligt mindre/inga insatser, färre marknader etc).

Få spelbolag som kan garantera

Hur snabbt eller ofta en limitering sker skiljer sig en från spelbolag till spelbolag, men i dagsläget är det väldigt få bettingsidor som kan lova att inte limitera någon. Hos vissa spelbolag finns det en s k oddsbörs, där spelarna själva agerar spelbolag och sätter odds, samt spelar mot varandra istället för mot spelbolaget. Spelbolaget agerar då som en mellanhand och sköter om transaktioner, samt tar en avgift – som kallas för kommission – för varje vinst. På oddsbörsen kan du av förståeliga skäl inte bli limiterad, då spelbolagen tjänar pengar på sig även fast du går med vinst. Andra spelbolag vågar helt enkelt sticka ut hakan och låter bli att limitera överhuvudtaget, vilket lockar många storspelare.