Speltips HockeyAllsvenskan

  1. Speltips
  2. /
HockeyAllsvenskan2020-03-20T13:09:58+02:00

Hockeyallsvenskan är Sveriges näst högsta division i ishockey. Många klassiska storlag och pulserande läktare gör ligan intressant på flera ställen. Ligan är högprioriterad hos oss på speltips.se som garanterar flertalet speltips samt välbehövlig information och statistik.

Visa fler inlägg

Spelbolag med odds på Allsvenskan

Speedybet logo

100% upp till 2000 kr

Maxbonus: Sätt in 2000 kr – Spela för 4000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, min. odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Spela utan konto & slipp verifiering

  • Läs mer om SpeedyBet
Betfair logo

100% upp till 1000 kr

Maxbonus: Sätt in 1000 kr – Spela för 2000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • En mycket generös välkomstbonus

  • Läs mer om Nordicbet

888Sport logo

 500% upp till 500 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 600 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Höga odds & bra bonus

  • Läs mer om 888Sport

Speltips för HockeyAllsvenskan

Speltips.se erbjuder ett brett och varierat utbud på såväl inhemsk som utländsk sport i toppklass. Ishockey är tillsammans med fotboll det område som vi är bäst bemannade inom och Sveriges näst högsta liga Hockeyallsvenskan står högt i kurs hos oss. Följ oss för att ta del av speltips, statistik och senaste nytt.

Ligans popularitet

Då Hockeyallsvenskan är en andradivision är det kommersiella och supportermässiga intresset relativt beroende av vilka lag som spelar i ligan under den aktuella säsongen. Däremot kan man konstatera att Hockeyallsvenskan åtminstone publikmässigt står sig väldigt stark just nu. Med många klassiska storklubbar och engagerade supportrar finns det till och med en del som hävdar att Hockeyallsvenskan är mer intressant att följa än SHL. Sändningsrättigheterna till Hockeyallsvenskan ägs av Cmore.

HockeyAllsvenskans historia

Formatet i Hockeyallsvenskan har varierat kraftigt genom historien. För många år sedan var Allsvenskan benämningen på den högsta divisionen i svensk hockey men i samband med införandet av Elitserien 1975/76 så försvann begreppet. Däremot upprättades Hockeyallsvenskan som nationell andradivision till säsongen 1982/1983, även om det dröjde till 2005/2006 innan namnet återigen etablerades. Den klubb som toppar den Hockeyallsvenska maratontabellen är Västerås IK, följt av Mora IK samt BIK Karlskoga, tidigare Bofors IK.

Så ser HockeyAllsvenskan ut idag

Idag är Hockeyallsvenskan en liga som innehåller många klassiska svenska storklubbar, såsom AIK, Leksand, Modo och Björklöven. Däremot skiljer det mycket i ekonomisk kraft mellan Hockeyallsvenskan och SHL vilket får sina konsekvenser rent sportsligt. Men publikmässigt lever Hockeyallsvenskan i allra högsta grad och debatten om svensk hockeys framtid är ständigt aktuell. Kvalspelet upp till SHL, som de bäst placerade lagen i Hockeyallsvenskan kvalificerar sig för, är även det väldigt omdiskuterat. Inför nuvarande säsong lyckades Mora IK ta steget upp i SHL via just kval.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok