Välkommen till guiden som förklarar hur Cash Out-funktionen fungerar. Cash Out är en funktion som blivit allt mer populär på senare tid, speciellt för de spelare som gillar livebetting. Funktionen gör det möjligt för en spelare att stänga sin kupong i förväg för att få en viss del av det totala vinstbeloppet. Funktionen i sin helhet ger spelaren betydligt bättre kontroll över sitt spel, med möjligheten att stänga spelet om läget i en viss match blir osäkert eller om nerverna helt enkelt inte pallar trycket. I princip samtliga spelbolag i Sverige erbjuder Cash Out och i den här guiden förklarar vi hur Cash Out fungerar.

Vad är Cash Out?

Den svenska sportmarknaden växer så det knakar, och i takt med detta så har de flesta spelbolagen valt att vässa sina funktioner – i synnerhet Cash Out-funktionen som blivit omåttligt populär på senare tid, speciellt för de spelare som gillar livebetting. Cash Out-funktionen ger dig som spelare möjligheten att stänga ett spel innan spelet är slut, och på så vis säkra en viss del av den totala vinstsumman. Sitter du med sista matchen kvar på kupongen och du känner att matchen håller på att gå åt skogen, ja då kan det vara ett perfekt läge att stänga spelet innan slutsignalen för en lite mindre summa.

Idag erbjuder i princip samtliga spelbolag Cash Out, exempelvis Bet365, Unibet och SpeedyBet. För många spelare låter det ganska märkligt att man kan stänga ett placerat spel för att få tillbaka en del av insatsen eller en del av totalvinsten, men i ärlighetens namn kan funktionen komma att visa sig vara väldigt fördelaktig i “uppgivna” lägen där man som spelare hellre vinner en mindre del än ingenting alls.

Hur fungerar Cash Out?

Sitter du och funderar hur Cash Out fungerar? Vi har svaret. Vi målar upp ett exempel där du spelar på en match du följer som du tror kommer bjuda på en hel del mål. Du satsar 2000 kronor på över 2,5 mål i matchen till ett odds på 2,00 gånger pengarna. I halvtid står det dock alltjämt 0-0 och den första halvleken bjöd varken på offensiv fotboll eller heta målchanser. Då kanske nerverna börjar spöka och du känner viss ånger över ditt val av spel. Nu har du klara skäl att misstänka att den andra halvleken kommer fortsätta på den inslagna vägen, med få målchanser och defensivt spel från båda lagen. Skulle matchen bjuda på färre än tre mål så förlorar du hela din insats, men istället kan du – redan i halvtid om så önskas – stänga ditt spel och få tillbaka en del av insatsen, exempelvis 400-500 kronor. På så vis räddar du en liten del av din insats istället för att förlora hela insatsen.

Givetvis finns det två sidor av myntet. Ett annat klockrent exempel är om du spelat på att ett hemmalag vinner matchen, laget du spelat på målades upp som stora favoriter på förhand. Med dryga kvarten kvar att spela leder hemmalaget med 1-0, men du följer matchen och lägger märke till att bortalaget växlat upp rejält, samtidigt som hemmalaget bytt ut tongivande spelare. Du får en känsla av att bortalaget närmar sig en kvittering, och väljer i samma veva att stänga ditt spel istället för att riskera att hela insatsen går förlorad vid ett oavgjort resultat. Om man då har spelat för 1000 kronor på hemmalaget till 2,00 gånger pengarna, så kanske man erbjuds att stänga spelet för 1700 kronor när hemmalaget leder med uddamålet med dryga kvarten kvar. Vid stängning går man miste om 300 kronor av totalvinsten, under den förutsättning att hemmalaget håller ledningen matchen ut. Skulle bortalaget mot all förmodan lyckas sätta en kvittering kan du då känna dig stolt över att ta följt magkänslan och tagit ett klokt beslut, som definitivt rimmar lika med smart riskminimering.

Vad är delvis stängning?

Vissa spelbolag, i synnerhet Bet365, erbjuder dig möjligheten att delvis stänga ditt spel. Det innebär att du bestämmer vilket belopp du önskar att ta ut från själva insatsen, samtidigt som du lämnar den återstående insatsen levande. Detta verktyg kan man använda sig utav om man exempelvis vill minimera sina förluster eller om man helt enkelt vill säkra upp en del av vinsten.

Notera att det inte alltid är möjligt att delvis stänga sitt spel.

Vad är automatisk stängning?

En annan nyttig funktion som kan erbjudas idag är automatisk stängning. Hos vissa spelbolag, även här i synnerhet Bet365, har man möjlighet att ställa in en regel för automatisk stängning av ett placerat spel. När stängningsvärdet uppnår din valda summa/gräns kommer ditt spel automatiskt att stängas. Beloppet kommer givetvis att tilläggas på ditt konto automatiskt.

Fördelar med Cash Out

När man bör använda sig utav cashout-funktionen är en högst relativ fråga. Det är helt upp till spelaren att göra den bedömningen. Här är några fördelar med att spela på ett spelbolag med cashout:

 • Du har en betydligt större möjlighet att påverka sitt spel.
 • Älskar du riskminimering kan du stänga ett spel i matchens slutskede och undvika risken att åka på en kalldusch i slutminuterna.
 • Minimera din förlust om du kommer till fram till slutsatsen att du gjort en komplett felanalysering.

Nackdelar med Cash Out

 • Spelbolagen sätter i princip alltid ett lägre stängningsvärde, vilket innebär att man i det långa loppet riskerar att gå minus.
 • Du får panik och väljer att stänga ditt spel i frustration, därefter visar det sig att spelet trots allt hittade hem.
 • Ångrar du ett placerat spel och vill stänga spelet innan matchen börjar erbjuds du mer ofta än sällan ett lägre stängningsbelopp.
 • Stor risk att gå minus om man inte vet hur Cash Out fungerar.

Gå gärna med i vår betting community på Facebook där du bland annat hittar en Cash Out-tråd fastnålad överst i gruppen. Vet du inte om du ska stänga eller behålla ditt spel? Ställ frågan i Cash Out-tråden och få hjälp av våra experter!

De bästa spelbolagen med Cash Out

Hajper logo

 Få 100 kr Riskfritt

100 kr Bonus – Sätt in med Swish och Spela

Omsättningskrav: 1x bonus

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Spela på odds med BankID

 • Läs mer om Hajper

Till Hajper
Betsson logo

100% upp till 500 kr+100 freespins

Maxbonus: 500 kr + 100 freespins

Omsättningskrav: 6x, minsta odds 1.80.

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Stor välkomstbonus

 • Läs mer om Betsson

Till Betsson
Coolbet logo

100% upp till 500 kr

Maxbonus: Sätt in 500 kr – Spela för 1000 kr

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.8

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Bygg ihop din egna spelkupong

 • Läs mer om Coolbet
Till Coolbet
Betfair logo

Spela för 100 kr – Få 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Minsta odds 1.5

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Stort spelutbud och höga odds

 • Läs mer om Betfair
Till Betfair