Stryktipset Tips

Stryktipset2020-03-09T15:15:21+02:00

Stryktipset är det populäraste spelet hos Svenska Spel som går ut på att tippa 1, X eller 2 på 13 matcher. Våra experter på Speltips.se analyserar alla matcher åt dig varje helg och skriver sedan ett gratis stryktipsförslag med ett stryktipssystem som du enkelt kan rygga hos Svenska Spel. Självklart kostar det ingenting att ta del av våra Stryktipset tips utan det är helt gratis och vi ser det som en utmaning att försöka pricka 13 rätt varje helg!

Om Stryktipset

Den första inlämnade Stryktipslappen hade premiär den 20:e oktober 1934. Då med tolv matcher och radinsats 25 kr. År 1969 ändrades antalet matcher till 13 och namnet byttes från ’’tolvan’’ till ’’trettan’’. 1985 höjde man den minimala radinsatsen från 60 öre till 1 krona. Det var först när Sveriges Television började sända ”Tipsextra” 1969 som Stryktipset växte sig stort runtom i landet. Varje lördag bänkade sig polarna framför TV-soffan för att följa ”Tipsextra”, som innehöll analyser, fotboll och spelförslag till Stryktipset. Namnet ”Stryktipset” kommer från att man förr i tiden strök de matcher man inte trodde på.

Stryktipset hos Svenska Spel idag

Stryktipset är idag en väldigt folkkär produkt hos spelbolaget Svenska Spel, som går ut på att man ska tippa matchresultat i 13 fotbollsmatcher, hämtade från de engelska proffsligorna. Är det för lite matcher från England i en och samma spelomgång brukar Stryktipset även hämta matcher från Sverige. Raderna kan fyllas i på kuponger, som finns hos spelombuden runtom i landet. Det går också att fylla i kupongen på nätet eller i Svenska Spels applikation för mobilen. Kupongerna kan fyllas i med enkelrader eller system.För att vinna pengar måste man ha minst 10 av 13 rätt och om vinstsumman per rad blir mindre än 15 kronor överförs summan till nästa spelomgång. Är du ensam med 13 rätt, kammar du hem storvinsten. Det är också därför man använder sig av ”13 rätt är respekt” som slogan.

Visa fler inlägg

Stryktipset Tips idag

Våra spelexperter bjuder varje helg på en analys och tips av samtliga matcher på Stryktipset och dukar sedan fram ett gratis stryktipsförslag med ett stryktipssystem som du enkelt kan rygga med ett enkelt knapptryck. Och i vanlig ordning kostar det ingenting att ta del av våra analyser & speltips, utan det är helt gratis. Har du egna spelförslag får du gärna bidra med dem i vår Facebook-community med över 30 000 medlemmar. Våra Stryktipset Tips har haft stora framgångar genom årens lopp!

Stryktipsförslag på Speltips.se

Våra Stryktipsförslag släpps i god tid inför varje omgång för att du skall kunna förbereda dig med god framförhållning till spelstopp. Vanligtvis släpper vi vårt Stryktipsförslag ett par dagar före spelstopp men vår förhoppning är att kunna göra det ännu tidigare i framtiden.

Våra Stryktipsförslag är framtagna av Speltips.se egna experter som har en stor kunskap inom betting, fotboll och sport i allmänhet. Våra experter följer fotboll på daglig basis och har ett brinnande intresse för sporten. Genom att följa våra Stryktipsförslag kan du alltid räkna med att få den senaste information, i synnerhet då vi uppdaterar analyserna löpande om det tillkommer information om skador eller dylikt som kan ha inverkan på tipsen.

Hur spelar man Stryktipset?

Stryktipset – en folkkär lördagsklassiker och det överlägset populäraste spelet hos Svenska Spel. Engelsk och svensk fotboll präglar i regel Stryktipskupongen och här gäller det att tippa utgången i 13 utvalda matcher. För att vinna pengar måste man ha minst 10 av 13 rätt. Lyckas man pricka in 13 rätt kan man förvänta sig en saftig utdelning, beroende på den totala omsättningen. Är man ensam med 13 rätt är man garanterad 10 miljoner kronor. Vi på speltips.se förser er läsare med heta Stryktipset tips och färska Stryktipsanalyser, givetvis helt gratis.

 • 1 = Hemmalaget vinner matchen
 • X = Matchen slutar oavgjort
 • 2 = Bortalaget vinner matchen

Kostnad Stryktipset

Stryktipset kostar en krona per rad. Priset på själva kupongen bestäms utifrån hur många tecken du väljer att använda på kupongen. Du kan fylla i ett tecken per rad och betala så lite som en krona för kupongen hos Svenska Spel, sedan kan man även lägga till hel- och halvgarderingar på kupongen, naturligtvis mot en högre totalkostnad. Varje halvgardering dubblar radinsatsen, medan en helgardering tripplar radinsatsen.

Sportkryss

Sportkryss är en produkt som lanserades 2019 av Svenska Spel. Produkten ersätter gamla Joker och är ett tilläggsspel till Stryktipset. Sportkryss består av ett sjusiffrigt nummer, förtryckt på Stryktips-kupongen. För att delta kryssar man i önskad insats – 10, 20 eller 30 kronor. Beroende på insatsstorleken kan man vinna allt från 80 kronor upp till hela 30 miljoner kronor. Sportkryss-raden dras alltid på lördagar efter att Stryktipset haft spelstopp.

Speltips Stryktipset 2020

Stryktipset Speltips & Tips varje vecka 2020:

 • Speltips Stryktipset lör 2020-03-14
 • Speltips Stryktipset lör 2020-03-21
 • Speltips Stryktipset lör 2020-03-28
 • Speltips Stryktipset lör 2020-04-04
 • Speltips Stryktipset lör 2020-04-11
 • Speltips Stryktipset lör 2020-04-18
 • Speltips Stryktipset lör 2020-04-25
 • Speltips Stryktipset lör 2020-05-02

Positivt och negativt med Stryktipset

Det finns många för och nackdelar med Stryktipset idag. De positiva bitarna är många och visst finns det inte många grejer som är bättre än att bänka sig med polarna en lördag, ha tippat stryktipset, kika lite fotboll och käka lite gott tillsammans. Här är några fler positiva saker med stryktipset:

 • + Låg insats (minimum en krona per rad)
 • + Stora vinster. Prickar du in 13 rätt ensam under en och samma spelomgång, vinner du storvinsten.
 • + Du kan krydda din kupong med ’’Joker’’ och vinna ännu mer
 • + Du kan tidsbestämma en fast rad som spelas varje vecka
 • + Du kan lämna in din kupong i både spelbutik och på nätet.

Som med allt annat finns det givetvis även negativa aspekter att ta del av när det gäller Stryktipset. Den kanske mest negativa aspekten är den låga vinståterbetalningen, på knappa 65 %. Här är några fler negativa aspekter med Stryktipset:

 • – Låg vinståterbetalning (knappa 65%).
 • – Tvingas tippa matcher, som du kanske inte har koll på eller vill tippa.
 • – Lång tid från det att du betalt kupongen till att ditt spel avgörs.
Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok