Stryktipset Tips

Stryktipset Författare: 2020-07-14T11:00:46+02:00

Stryktipset tips hos oss på speltips.se! Stryktipset är det populäraste spelet hos Svenska Spel som går ut på att tippa 1, X eller 2 på 13 matcher. Våra experter på Speltips.se analyserar alla matcher åt dig varje helg och dukar sedan fram Stryktipset tips gratis, med ett stryktipssystem som du enkelt kan rygga!

Om Stryktipset

Den första inlämnade Stryktipslappen hade premiär den 20:e oktober 1934. Då med tolv matcher och radinsats 25 kr. År 1969 ändrades antalet matcher till 13 och namnet byttes från ’’tolvan’’ till ’’trettan’’. 1985 höjde man den minimala radinsatsen från 60 öre till 1 krona. Det var först när Sveriges Television började sända ”Tipsextra” 1969 som Stryktipset växte sig stort runtom i landet. Varje lördag bänkade sig polarna framför TV-soffan för att följa ”Tipsextra”, som innehöll analyser, fotboll och spelförslag till Stryktipset. Namnet ”Stryktipset” kommer från att man förr i tiden strök de matcher man inte trodde på.

Stryktipset hos Svenska Spel idag

Stryktipset är idag en väldigt folkkär produkt hos spelbolaget Svenska Spel, som går ut på att man ska tippa matchresultat i 13 fotbollsmatcher, hämtade från de engelska proffsligorna. Är det för lite matcher från England i en och samma spelomgång brukar Stryktipset även hämta matcher från Sverige. Raderna kan fyllas i på kuponger, som finns hos spelombuden runtom i landet. Det går också att fylla i kupongen på nätet eller i Svenska Spels applikation för mobilen. Kupongerna kan fyllas i med enkelrader eller system.För att vinna pengar måste man ha minst 10 av 13 rätt och om vinstsumman per rad blir mindre än 15 kronor överförs summan till nästa spelomgång. Är du ensam med 13 rätt, kammar du hem storvinsten. Det är också därför man använder sig av ”13 rätt är respekt” som slogan.

Load More Posts

Stryktipset tips på Speltips.se

Stryktipset tips idag hos speltips.se! Våra spelexperter bjuder varje helg på Stryktipset tips och analys av samtliga matcher på kupongen, och dukar sedan fram ett gratis stryktipsförslag med ett stryktipssystem som du enkelt kan rygga med ett enkelt knapptryck. Och i vanlig ordning kostar det ingenting att ta del av våra Stryktipset tips, utan det är helt gratis. Har du egna spelförslag får du gärna bidra med dem i vår Facebook-community med över 30 000 medlemmar. Våra Stryktipset tips har haft stora framgångar genom årens lopp!

Stryktipsförslag

Ta del av våra Stryktipsförslag gratis! Våra Stryktipsförslag släpps i god tid inför varje omgång för att du skall kunna förbereda dig med god framförhållning till spelstopp. Vanligtvis släpper vi vårt Stryktipsförslag gratis ett par dagar före spelstopp, men vår förhoppning är att kunna göra det ännu tidigare i framtiden.

Våra gratis Stryktipsförslag är framtagna av Speltips.se egna experter som har en stor kunskap inom betting, fotboll och sport i allmänhet. Våra experter följer fotboll på daglig basis och har ett brinnande intresse för sporten. Genom att ta del våra gratis Stryktipsförslag kan du alltid räkna med att få den senaste information, i synnerhet då vi uppdaterar analyserna löpande om det tillkommer information om skador eller dylikt som kan ha inverkan på tipsen.

Speltips Stryktipset

Speltips Stryktipset hittar du varje lördag på Speltips.se som har flera experter som bevakar spelet på nära håll och har gjort under flera år. När man spelar Stryktipset är det viktigt att hitta spelvärde och gardera rätt matcher efter att man vägt fördelar/nackdelar mot varandra. Det är därför viktigt om du själv inte är påläst att läsa speltips Stryktipset hos exempelvis en kunnig sida som oss.

Vårt speltips Stryktipset kommer ut varje vecka på torsdag eftermiddag och består av 13 analyser på veckans matcher. Systemet vi utgår från är alltid rimligt sett till en vanlig spelares plånbok och går därför att rygga rakt av för de flesta. Men det går också lika bra att antingen lägga till fler garderingar eller dra av garderingar om du vill minska kostnaden.

Fördelar med våra Speltips Stryktipset:

 • Vi har stenkoll på fotboll och Stryktipset
 • Vi vet vad spelvärde är
 • Du slipper själv att läsa på i timmar
 • Du får klara systemförslag att rygga

Hur spelar man Stryktipset?

Stryktipset – en folkkär lördagsklassiker och det överlägset populäraste spelet hos Svenska Spel. Engelsk och svensk fotboll präglar i regel Stryktipskupongen och här gäller det att tippa utgången i 13 utvalda matcher. För att vinna pengar måste man ha minst 10 av 13 rätt. Lyckas man pricka in 13 rätt kan man förvänta sig en saftig utdelning, beroende på den totala omsättningen. Är man ensam med 13 rätt är man garanterad 10 miljoner kronor. Vi på speltips.se förser er läsare med heta Stryktipset tips och färska Stryktipsanalyser, givetvis helt gratis.

 • 1 = Hemmalaget vinner matchen
 • X = Matchen slutar oavgjort
 • 2 = Bortalaget vinner matchen

Stryktipset system

När det kommer till Stryktipset har du möjlighet att antingen spela enkelrader eller system. Att spela enkelrader är väldigt simpelt, precis som namnet antyder. Här tippar du alltså utfallet i varje match på stryktipskupongen, med endast ett tecken (1, X, 2) i varje match. Känner man sig osäker på en eller flera matcher kan man spela systemspel, som kan liknas vid att spela flera olika enkelrader på en och samma kupong. Det finns flera olika varianter av systemspel som du kan spela, och nedan går vi igenom samtliga systemspel.

M-SYSTEM

Matematiska system är den vanligaste typen av stryktipssystem, och innebär att du kan använda dig av flera tecken per match. Du kan använda dig av halvgarderingar och helgarderingar; en halvgardering innebär att du får ta med två tecken på en match, och en helgardering innebär att du tar med samtliga tre tecken och därmed garanterar rätt resultat i den match du valt att helgardera.

En halvgardering kostar två kronor och en helgardering kostar tre kronor. När du fyllt i samtliga matcher på kupongen så multipliceras samtliga rader ihop, vilket resulterar i en slutsumma. Kort och gott – ju fler tecken du använder dig av, desto dyrare blir systemet. Men samtidigt ökar vinstchanserna rejält om du sitter med en kupong med flera tecken.

R-SYSTEM

Reducerade system är ett system som reducerar antalet rader på kupongen. Svenska Spel erbjuder 29 stycken olika reducerade system att välja mellan, och du fyller i kupongen precis som vanligt med spikar, halvgarderingar och helgarderingar – oavsett vilket system du väljer.

 Samtliga 29 reducerade system som erbjuds har garantier om ett visst antal rätt, men – du kan aldrig garanteras 13 rätt, även om du lyckas få det på din ram. Med garantier menas minst antalet rätt du har om du prickar 13 rätt på ramen. Beroende på vilket system du valt att spela så är du garanterad ett visst antal rätt, sedan är det hela upp till slumpen. R-system rättas med hjälp av en nyckeltabell hos Svenska Spel. Den stora fördelen med reducerade system är att kostnaden blir betydligt billigare i förhållande till matematiska system, men samtidigt innebär det också att vinstchanserna minskar drastiskt.

U-SYSTEM

Du har möjlighet att använda dig av ett U-system när du spelar ett reducerat system. Det blir då ett reducerat system med en utgångsrad. Till skillnad från ett simpelt reducerat system så sätts din skicklighet på prov ordentligt när du spelar ett reducerat system med utgångsrad.

Ett U-system ger dig möjligheten att påverka fördelningen av de tecken du sätter på dina garderade matcher. Du är alltid garanterad 13 rätt med U-system, förutsatt att samtliga U-matcher som du garderat har rätt utgångstecken, samt att du prickar rätt på samtliga ogarderade matcher.

Kostnad Stryktipset

Stryktipset kostar en krona per rad. Priset på själva kupongen bestäms utifrån hur många tecken du väljer att använda på kupongen. Du kan fylla i ett tecken per rad och betala så lite som en krona för kupongen hos Svenska Spel, sedan kan man även lägga till hel- och halvgarderingar på kupongen, naturligtvis mot en högre totalkostnad. Varje halvgardering dubblar radinsatsen, medan en helgardering tripplar radinsatsen.

Stryktipset utdelning

65% av Stryktipsets totala spelpott återbetalas i form av vinster. Det är en förhållandevis låg vinståterbäring, och dessvärre en av relativt få negativa aspekter med Stryktipset. Vinstfördelningen går till enligt följande:

 • 40% går till spelare med 13 rätt
 • 15% går till spelare med 12 rätt
 • 12% går till spelare med 11 rätt
 • 25% går till spelare med 10 rätt
 • 8% går till Stryktipsets garantifond

Sportkryss

Sportkryss är en produkt som lanserades 2019 av Svenska Spel. Produkten ersätter gamla Joker och är ett tilläggsspel till Stryktipset. Sportkryss består av ett sjusiffrigt nummer, förtryckt på Stryktips-kupongen. För att delta kryssar man i önskad insats – 10, 20 eller 30 kronor. Beroende på insatsstorleken kan man vinna allt från 80 kronor upp till hela 30 miljoner kronor. Sportkryss-raden dras alltid på lördagar efter att Stryktipset haft spelstopp.

Stryktipset resultat

För att hålla koll på Stryktipset resultat kan du enkelt ta del av samtliga liveresultat på Svenska Spels hemsida. En annan folkkär metod är att luta sig tillbaka i soffan och följa Viasats Premier League-studio. Utöver fotboll i absolut toppklass får du under sändningen även ta del av Viasats liveuppdatering av samtliga matcher på Stryktipskupongen.

Positivt och negativt med Stryktipset

Det finns många för och nackdelar med Stryktipset idag. De positiva bitarna är många och visst finns det inte många grejer som är bättre än att bänka sig med polarna en lördag, ha tippat stryktipset, kika lite fotboll och käka lite gott tillsammans. Här är några fler positiva saker med stryktipset:

 • Låg insats (minimum en krona per rad)
 • Stora vinster. Prickar du in 13 rätt ensam under en och samma spelomgång, vinner du storvinsten.
 • Du kan krydda din kupong med ’’Joker’’ och vinna ännu mer
 • Du kan tidsbestämma en fast rad som spelas varje vecka
 • Du kan lämna in din kupong i både spelbutik och på nätet.

Som med allt annat finns det givetvis även negativa aspekter att ta del av när det gäller Stryktipset. Den kanske mest negativa aspekten är den låga vinståterbetalningen, på knappa 65 %. Här är några fler negativa aspekter med Stryktipset:

 • Låg vinståterbetalning (knappa 65%).
 • Tvingas tippa matcher, som du kanske inte har koll på eller vill tippa.
 • Lång tid från det att du betalt kupongen till att ditt spel avgörs.