Ultimata Guiden för Stryktips Tips: Expertanalys & Resultat

Stryktipset Författare: 2024-04-22T11:37:48+02:00

Stryktipset tips hos oss på speltips.se! Stryktipset är det populäraste spelet hos Svenska Spel som går ut på att tippa 1, X eller 2 på 13 matcher. Våra experter av Strryktipset tips förslag på Speltips.se analyserar alla matcher åt dig varje helg och dukar sedan fram Stryktipset tips gratis, med ett stryktipsförslag som du enkelt kan rygga!

Stryktipset 13/4: 13 is the magic number

13 miljoner i jackpot på Stryktipsets dag är verkligen inte fy skam. Lördagen den 13:e ger oss fyra matcher från Premier League innan det är dags att ta sig an

Stryktipset Tips för 2024: Veckans analyser

Ta del av Stryktipset tips hos oss – varje vecka! Speltips.se grundades år 2016 av ett gäng sportnördar som tyckte att det saknades en renodlad hemsida med betting tips. Sedan dess har sajten dagligen levererat flertalet speltips per dag och blivit en av Sveriges mest populära hemsidor inom betting.

Strax efter att sajten startat så började grundarna kika på hur man kunde bidra till Stryktipset och hjälpa spelarna kring det, Stryktipset tips är något som vi alla växt upp med och därför föll det sig naturligt att skriva om Stryktipset tips redan från början. Sedan den dagen har Speltips.se analyserat samtliga 13 matcher på kupongen under varje lördag och varit ett mycket populärt inslag på hemsidan.

Experttips, Stryktips och Spelstrategier

Ta del av våra Stryktipsförslag gratis! Våra Stryktipsförslag släpps i god tid inför varje omgång för att du skall kunna förbereda dig med god framförhållning till spelstopp. Vanligtvis släpper vi vårt Stryktipsförslag gratis ett par dagar före spelstopp, men vår förhoppning är att kunna göra det ännu tidigare i framtiden.

Våra gratis Stryktipset Tips är framtagna av Speltips.se egna experter som har en stor kunskap inom betting, fotboll och sport i allmänhet. Våra experter följer fotboll på daglig basis och har ett brinnande intresse för sporten. Genom att ta del våra gratis Stryktipsförslag kan du alltid räkna med att få den senaste information, i synnerhet då vi uppdaterar analyserna löpande om det tillkommer information om skador eller dylikt som kan ha inverkan på vårt Stryktipset Tips.

Vår Panel av Stryktipset Experter

Skribent Favoritsport Favoritliga Erfarenhet Stryktipset Tips
Simon Pettersson Fotboll Allsvenskan & Superettan +10 år
Daniel Jacobsson Fotboll Allsvenskan & Premier League +10 år
Andreas Blomdahl  Fotboll Allsvenskan +4 år
Erik Norin Fotboll Premier League +8 år

Stryktips tips: Resultat idag

För att hålla koll på Stryktipset resultat kan du enkelt ta del av samtliga liveresultat på Svenska Spels hemsida. På hemsidan hittar du en uppdaterad sammanställning av omgångens Stryktipset resultat, men även resultat för Svenska Spels övriga produkter. Det går självklart även bra att följa Stryktipset resultat direkt via diverse resultatsidor på nätet, exempelvis Livescore eller Flashscore.

En annan folkkär metod, som dock kostar ett per hundralappar i månaden, är att luta sig tillbaka i soffan och följa Viasats Premier League-studio. Utöver fotboll i absolut toppklass får du under sändningen även ta del av Viasats liveuppdatering av samtliga matcher på Stryktipskupongen.

Stryktipset i Realtid – Analys och Statistik

Våra experter är väl insatta i Stryktipset och inför varje omgång kan ni ta del av gratis Stryktipset tips som våra experter dukar fram. Våra experter djupdyker i samtliga matcher på kupongen och förser er läsare med information, senaste nytt, analyser och färsk statistik från samtliga matcher, i jakten på de efterlängtade miljonutdelningarna. Är ni på jakt efter välanalyserade Stryktipset tips varje helg så hittar ni det hos oss på Speltips.se. Våra stryktipsexperter dukar varje helg fram Stryktipset tips och spelförslag, med djupgående motiveringar på samtliga matcher.

Inför varje helg analyserar vi noggrant samtliga matcher på Stryktipskupongen, för att lyckas identifiera de bästa spikarna och de hetaste skrällarna.

Hur Stryktipset Fungerar: En Komplett Guide

Så hur fungerar Stryktipset? Stryktipset är idag en väldigt folkkär produkt hos spelbolaget Svenska Spel, som går ut på att man ska tippa matchresultat i 13 fotbollsmatcher, hämtade från de engelska proffsligorna. Är det för lite matcher från England i en och samma spelomgång brukar Stryktipset även hämta matcher från Sverige. Raderna kan fyllas i på kuponger, som finns hos spelombuden runtom i landet. Det går också att fylla i kupongen på nätet eller i Svenska Spels applikation för mobilen.

Kupongerna kan fyllas i med enkelrader eller system. För att vinna pengar måste man ha minst 10 av 13 rätt och om vinstsumman per rad blir mindre än 15 kronor överförs summan till nästa spelomgång. Är du ensam med 13 rätt så kammar du hem storvinsten. Det är också därför man använder sig av ”13 rätt är respekt” som slogan.

Hur man Spelar Stryktipset: Tips och Tricks

Stryktipset – en folkkär lördagsklassiker och det överlägset populäraste spelet hos Svenska Spel. Engelsk och svensk fotboll präglar i regel Stryktipskupongen och här gäller det att tippa utgången i 13 utvalda matcher. För att vinna pengar måste man ha minst 10 av 13 rätt. Lyckas man pricka in 13 rätt kan man förvänta sig en saftig utdelning, beroende på den totala omsättningen. Är man ensam med 13 rätt är man garanterad 10 miljoner kronor. Vi på speltips.se förser er läsare med heta Stryktipset tips och färska Stryktipsanalyser, givetvis helt gratis.

 • 1 = Hemmalaget vinner matchen
 • X = Matchen slutar oavgjort
 • 2 = Bortalaget vinner matchen

Den klassiska Stryktipset kupongen har sett ut ungefär på samma sett sedan man startade poolspelet och är idag en klassisk symbol för betting i Sverige. Många fotbollsintresserade har växt upp med kupongen och har varit underhållningen under många lördagar genom åren. De allra flesta spelar inte Stryktipset i huvudsak för att vinna pengar, även om det såklart är drömmen, utan snarare för underhållningen och att man ska ha något att följa under tiden som man tittar på fotboll.

stryktipset tips

Typer av Stryktipset System: En Analys

När det kommer till Stryktipset har du möjlighet att antingen spela enkelrader eller system. Att spela enkelrader är väldigt simpelt, precis som namnet antyder. Här tippar du alltså utfallet i varje match på stryktipskupongen, med endast ett tecken (1, X, 2) i varje match. Känner man sig osäker på en eller flera matcher kan man spela systemspel, som kan liknas vid att spela flera olika enkelrader på en och samma kupong. Det finns flera olika varianter av systemspel som du kan spela, och nedan går vi igenom samtliga systemspel.

M-SYSTEM I STRYKTIPSET

Matematiska system är den vanligaste typen av stryktipssystem, och innebär att du kan använda dig av flera tecken per match. Du kan använda dig av halvgarderingar och helgarderingar; en halvgardering innebär att du får ta med två tecken på en match, och en helgardering innebär att du tar med samtliga tre tecken och därmed garanterar rätt resultat i den match du valt att helgardera.

En halvgardering kostar två kronor och en helgardering kostar tre kronor. När du fyllt i samtliga matcher på kupongen så multipliceras samtliga rader ihop, vilket resulterar i en slutsumma. Kort och gott – ju fler tecken du använder dig av, desto dyrare blir systemet. Men samtidigt ökar vinstchanserna rejält om du sitter med en kupong med flera tecken.

R-SYSTEM I STRYKTIPSET

Reducerade system är ett system som reducerar antalet rader på kupongen. Svenska Spel erbjuder 29 stycken olika reducerade system att välja mellan, och du fyller i kupongen precis som vanligt med spikar, halvgarderingar och helgarderingar – oavsett vilket system du väljer.

 Samtliga 29 reducerade system som erbjuds har garantier om ett visst antal rätt, men – du kan aldrig garanteras 13 rätt, även om du lyckas få det på din ram. Med garantier menas minst antalet rätt du har om du prickar 13 rätt på ramen. Beroende på vilket system du valt att spela så är du garanterad ett visst antal rätt, sedan är det hela upp till slumpen. R-system rättas med hjälp av en nyckeltabell hos Svenska Spel. Den stora fördelen med reducerade system är att kostnaden blir betydligt billigare i förhållande till matematiska system, men samtidigt innebär det också att vinstchanserna minskar drastiskt.

U-SYSTEM I STRYKTIPSET

Du har möjlighet att använda dig av ett U-system när du spelar ett reducerat system. Det blir då ett reducerat system med en utgångsrad. Till skillnad från ett simpelt reducerat system så sätts din skicklighet på prov ordentligt när du spelar ett reducerat system med utgångsrad.

Ett U-system ger dig möjligheten att påverka fördelningen av de tecken du sätter på dina garderade matcher. Du är alltid garanterad 13 rätt med U-system, förutsatt att samtliga U-matcher som du garderat har rätt utgångstecken, samt att du prickar rätt på samtliga ogarderade matcher.

Stryktipset vanliga frågor: Spel, kostnader och mer

Hur fungerar Stryktipset?

Speltips.se Stryktipset Tips är helt kostnadsfria och öppna för alla att läsa varje vecka. Det gäller även övriga speltips och övrigt innehåll på hemsidan.

Att spela Stryktipset kostar alltifrån nästan ingenting (1 kr) upp till flera tusen kronor. Det är helt upp till dig hur mycket du vill spela för och vad din spelkassa tillåter att du lägger in i systemet. Det går givetvis att vinna även om du spelar för en krona, men chanserna ökar desto mer du betalar då du för fler garderingar till ditt system.

Det finns tre olika utgångar på varje match – 1, X eller 2. Genom att du får hel och halvgarderingar så kan du markera två eller tre tecken per match. En halvgardering kan exempelvis vara att du garderar 1 och X eller 1 och 2. En helgardering är att du garderar hela matchen (1, X, 2) vilket innebär att du är garanterad att få rätt på den aktuella matchen. Garderingar brukar användas på de matcher som man är extra osäker på, där matchen känns extra öppen.

Stryktipsets utdelning varierar kraftigt från vecka till vecka, alltifrån några tusenlappar till flera miljoner. Ibland är det även jackpot på Stryktipset där 10 miljoner extra ligger i potten. Utdelningen baseras på hur mycket som satsats på Stryktipset från alla spelare och hur många som får alla rätt. Om endast en spelare har alla rätt så får denna spelaren hela 13 rätt´s potten, men om 100 spelare fått alla rätt så delar dessa 100 personer på potten, vilket innebär att det blir mindre pengar per person desto fler som får alla rätt. De som siktar på de stora pengarna brukar därför försöka hitta skrällar som inte majoriteten av spelarna har med på sitt system.

Den största vinsten på Stryktipset kom år 2011 när en 64 kronors kupong kammade hem hela 20.3 miljoner kronor. Det är den överlägset största vinsten i Stryktipsets historia och det skall mycket till för att någon skall slå det.

Stryktipset hade premiär redan år 1934 vilket bara det gör tipset väldigt unikt i Sverige. Det fanns då ett program som har hög nostalgikänsla för många i Sverige, och det är Tipsextra. Väldigt många har blivit uppväxta med programmet och det gör att Stryktipset har en väldigt stark position i Sverige.

Nej, Svenska Spel som äger Stryktipset har en svensk spellicens och spelbolag med en sådan licens har alltid skattefria vinster. Alla vinster från Stryktipset är därmed helt och hållet skattefria.

Nej, det erbjuds ingen bonus när du spelar Stryktipset. Svenska Spel är generellt väldigt restriktiva när det gäller bonusar och fokuserar istället på att erbjuda en så bra produkt att spelarna ändå väljer just Svenska Spel. Det har man också lyckats med då man har flera unika produkter likt Stryktipset som inget annat spelbolag kan erbjuda.

Stryktipset Tips vecka för vecka

Här uppdaterar vi om utdelningen, antalet rätta rader och omsättning för varje omgång.

Stryktipset 23 mars 2024

 • Utdelning 13 rätt: Jackpot
 • Rätta rader: Jackpot
 • Omsättning: 15 943 576 kr
 • Största överraskning: 9% Northampton

Stryktipset 30 mars 2024

 • Utdelning 13 rätt: 1 714 285 kr
 • Rätta rader: 7 st
 • Omsättning: 28 053 028 kr
 • Största överraskning: Dortmund 12%

Stryktipset 6 april 2024

 • Utdelning 13 rätt: 920 183 kr
 • Rätta rader: 7 st
 • Omsättning: 24 774 166 kr
 • Största överraskning: Sheffield Wednesday 15%

Stryktipset 13 april 2024

 • Utdelning 13 rätt: 1 181 818 kr
 • Rätta rader: 11 st
 • Omsättning: 29 170 443 kr
 • Största överraskning: 17% Sunderland

Stryktipset 20 april 2024

 • Utdelning 13 rätt: 375 424 kr
 • Rätta rader: 17 st
 • Omsättning: 24 546 963 kr
 • Största överraskning: 10% Cardiff

Stryktipset 27 april 2024

 • Utdelning 13 rätt:
 • Rätta rader:
 • Omsättning:
 • Största överraskning:

kupong stryktipset tips

Stryktipset Historia och Utveckling

Den första inlämnade Stryktipslappen hade premiär den 20:e oktober 1934. Då med tolv matcher och radinsats 25 kr. År 1969 ändrades antalet matcher till 13 och namnet byttes från ’’tolvan’’ till ’’trettan’’. 1985 höjde man den minimala radinsatsen från 60 öre till 1 krona. Det var först när Sveriges Television började sända ”Tipsextra” 1969 som Stryktipset växte sig stort runtom i landet. Varje lördag bänkade sig polarna framför TV-soffan för att följa ”Tipsextra”, som innehöll analyser, fotboll och spelförslag till Stryktipset. Namnet ”Stryktipset” kommer från att man förr i tiden strök de matcher man inte trodde på.

Tio Tidningars Tips Stryktipset 👉🏻

Tio tidningars tips Stryktipset engagerar Sveriges största tidningar i en tävling där bästa säsongstips vinner. Tidningen som gissat flest rätt på en enkelrad över en säsong står som vinnare och får skänka ett belopp till valfri idrottsförening. Konceptet har varit en spelgrundsten sedan årtionden tillbaka för Stryktipset-entusiaster.

Speltips Stryktipset

Speltips Stryktipset hittar du varje lördag på Speltips.se som har flera experter som bevakar spelet på nära håll och har gjort under flera år. När man spelar Stryktipset är det viktigt att hitta spelvärde och gardera rätt matcher efter att man vägt fördelar/nackdelar mot varandra. Det är därför viktigt om du själv inte är påläst att läsa speltips Stryktipset hos exempelvis en kunnig sida som oss.

Vårt speltips Stryktipset kommer ut varje vecka på torsdag eftermiddag och består av 13 analyser på veckans matcher. Systemet vi utgår från är alltid rimligt sett till en vanlig spelares plånbok och går därför att rygga rakt av för de flesta. Men det går också lika bra att antingen lägga till fler garderingar eller dra av garderingar om du vill minska kostnaden.

Fördelar med våra Speltips Stryktipset ✅

 • Vi har stenkoll på fotboll och Stryktipset
 • Vi vet vad spelvärde är
 • Du slipper själv att läsa på i timmar
 • Du får klara systemförslag att rygga

Fördelar med våra Stryktipset tips förslag

Vi har en rejäl dos rutin av Stryktipset tips förslag både som sajt och enskilda skribenter. Vi har själva spelet Stryktipset under många år och många gånger gjort det väldigt framgångsrikt. När vi sedan startade Speltips.se så tyckte vi att det saknades en sajt som behandlade Stryktipset tips förslag som var gratis och därefter började vi att skriva om det. Våra experter inom Stryktipset tips är riktiga nördar av både fotboll och betting, och vet hur man hittar spelvärde på Stryktipset.

Vad kostar Stryktipset?

Stryktipset kostar en krona per rad. Priset på själva kupongen bestäms utifrån hur många tecken du väljer att använda på kupongen. Du kan fylla i ett tecken per rad och betala så lite som en krona för kupongen hos Svenska Spel, sedan kan man även lägga till hel- och halvgarderingar på kupongen, naturligtvis mot en högre totalkostnad. Varje halvgardering dubblar radinsatsen, medan en helgardering tripplar radinsatsen.

När är spelstopp för Stryktipset?

Grundregeln är att kupongen måste vara inlämnad och bekräftad senast 15:59 på lördagar, det vill säga minuten innan första matchen på Stryktipset startar. Rent traditionellt går Stryktipset av stapeln på lördagar klockan 16:00. Det förekommer ibland att Svenska Spel ändrar tid/datum för Stryktipsomgången, men vid eventuella tidsändringar brukar Svenska Spel gå ut med information i god tid.

Stryktipset utdelning

65% av Stryktipsets totala spelpott återbetalas i form av vinster. Det är en förhållandevis låg vinståterbäring, och dessvärre en av relativt få negativa aspekter med Stryktipset. Vinstfördelningen går till enligt följande:

 • 40% går till spelare med 13 rätt
 • 15% går till spelare med 12 rätt
 • 12% går till spelare med 11 rätt
 • 25% går till spelare med 10 rätt
 • 8% går till Stryktipsets garantifond

13 rätt är respekt

Man brukar säga att få 13 rätt på Stryktipset är respekt då det är väldigt svårt att pricka in alla matcher, även om man spelar ett stort system. Därför delar Svenska Spel ut tröjor som ett minne och pris till de som lyckas med bedriften. Tröjan kostar visserligen 199 kr men den är exklusiv och endast tillgänglig för de som fått 13 rätt. Även om du inte fått beställt en tröja men fått 13 rätt så fungerar det att beställa en om du vunnit år 2014 eller senare, då Svenska Spel införde sitt obligatoriska spelkort.

Att sätta 13 rätt på Stryktipset är en bedrift som förtjänar att uppmärksammas – vi gör det genom den ikoniska 13-tröjan! – Svenska Spel

Stryktipset

Sportkryss

Sportkryss är en produkt som lanserades 2019 av Svenska Spel. Produkten ersätter gamla Joker och är ett tilläggsspel till Stryktipset. Sportkryss består av ett sjusiffrigt nummer, förtryckt på Stryktips-kupongen. För att delta kryssar man i önskad insats – 10, 20 eller 30 kronor. Beroende på insatsstorleken kan man vinna allt från 80 kronor upp till hela 30 miljoner kronor. Sportkryss-raden dras alltid på lördagar efter att Stryktipset haft spelstopp.

Positivt och negativt med Stryktipset

Det finns många för och nackdelar med Stryktipset idag. De positiva bitarna är många och visst finns det inte många grejer som är bättre än att bänka sig med polarna en lördag, ha tippat stryktipset, kika lite fotboll och käka lite gott tillsammans. Här är några fler positiva saker med stryktipset:

 • Låg insats (minimum en krona per rad)
 • Stora vinster. Prickar du in 13 rätt ensam under en och samma spelomgång, vinner du storvinsten.
 • Du kan krydda din kupong med ’’Joker’’ och vinna ännu mer
 • Du kan tidsbestämma en fast rad som spelas varje vecka
 • Du kan lämna in din kupong i både spelbutik och på nätet.

Som med allt annat finns det givetvis även negativa aspekter att ta del av när det gäller Stryktipset. Den kanske mest negativa aspekten är den låga vinståterbetalningen, på knappa 65 %. Här är några fler negativa aspekter med Stryktipset:

 • Låg vinståterbetalning (knappa 65%).
 • Tvingas tippa matcher, som du kanske inte har koll på eller vill tippa.
 • Lång tid från det att du betalt kupongen till att ditt spel avgörs.

Stryktipset i mobilen

Genom åren har man behövt besöka ett ombud för att spela Stryktipset, men idag är det möjligt att spela Stryktipset direkt i mobilen. Genom att ladda ner Svenska Spel-appen kan man man placera sitt spel direkt i mobilen vilket givetvis bidrar till en bättre spelupplevelse. Att spela Stryktipset direkt i mobilen är såväl smart som smidigt och man kan placera sitt spel vart man än befinner sig, förutsatt att man är uppkopplad till internet.

Att spela Stryktipset i mobilen har sina fördelar, bland annat får man notiser i realtid om hur det går för samtliga matcher på kupongen. Sedan sparar man en hel del tid genom att spela Stryktipset i mobilen istället för att behöva besöka ett ombud.

mobilen stryktips

Stryktipset historia på Speltips.se

Stryktipset tips idag hos speltips.se! Våra spelexperter bjuder varje helg på Stryktipset tips och analys av samtliga matcher på kupongen, och dukar sedan fram ett gratis stryktipsförslag med ett stryktipssystem som du enkelt kan rygga med ett enkelt knapptryck. Och i vanlig ordning kostar det ingenting att ta del av våra Stryktipset tips, utan det är helt gratis. Har du egna spelförslag får du gärna bidra med dem i vår i vår grupp på Facebook med över 40 000 medlemmar. Våra Stryktipset tips har haft stora framgångar genom årens lopp!

ANDREAS BLOMDAHL

Andreas är vår nya chefredaktör här på Speltips.se. Han har flera års erfarenhet inom branschen och har jobbat som bland annat oddssättare och sportsbook manager på Malta. Sportintresset är brett och när inte favoritlaget Hammarby spelar är det basket som gäller. Andreas sköter kontakten med Speltips skribenter och har du några frågor kring det är du varmt välkommen att kontakta honom.