Allt om fotbolls-VM 2018 i Ryssland

/Fotbolls-VM 2018
Fotbolls-VM 20182018-07-08T00:37:14+00:00

Välkommen till vår stora guide för fotbolls-VM 2018. Vi på Speltips.se kommer resa ner till Ryssland och bevaka fotbolls-VM på plats för att säkerställa att du får den senaste informationen. Mästerskapet kommer att spelas i runtom på landets olika arenor och den första matchen går av stapeln den 14:e juni och finalen spelas den 15:e juli. Här nedan finner du allt från senaste nytt, intervjuer, Spelschema, TV-tider, odds. kampanjer och mycket mer.

Fotbolls-VM 2018

Det är det 21:a Världsmästerskapet i fotboll för herrarna och det är totalt 32 nationer som har avancerat vidare från VM-kvalet. Lagen är uppdelade i åtta olika grupper, med fyra lag i varje grupp. Efter gruppspelet så fortsätter man med åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och tillslut finalen som spelas den 15e juli 2018.

Visa fler inlägg
Visa fler inlägg

Spelschema fotbolls-VM

Spelschema VMSpelschemat för VM 2018 är klart och det kommer spelas totalt 64 matcher mellan den 14e juni till 15e juli för att vi ska kunna avgöra vem som är bäst i världen på fotboll. Sverige inleder fotbolls-VM med tre matcher som spelas följande dagar och tider:

 • Sverige – Sydkorea, 18/6 kl. 14:00
 • Tyskland – Sverige, 23/6 kl. 20:00
 • Mexiko – Sverige, 17/6 kl. 16:00

Vi har självklart gjort en heltäckande guide och spelschema för fotbolls vm 2018 med alla matcher och tider under mästerskapet. Sveriges matcher är tydligt markerade så att du lättare hittar dem i schemat.

Uppdaterad: söndag 15 juli

 Frankrike – Kroatien Kroatien Fotbolls VM

SVT logo

Finalmatch
Söndag 15 Juli kl. 17:00
Arena: Luzjniki Stadion, Moskva

Frankrike:
Högst: 1.95

Oavgjort:
Högst: 3.35

Kroatien:

Högst: 4.75

.

Hämta odds »
Bethard logo VM

.

Hämta odds »
Bethard logo VM

.

Hämta odds »
Bethard logo VM

Tablå med TV-tider

SVT och TV4 har rättigheterna till fotbolls-VM 2018 och kommer att dela upp 32 matcher vardera mellan kanalerna. Du kommer även kunna titta på matcherna på nätet hos respektive streaming-tjänst; Cmore och SVT play. Det är en viss tidsskillnad mellan Sverige och Ryssland, som även kan skilja sig åt mellan de olika ryska städerna där matcherna spelas. Matcherna är satta att börja mellan 13:00 och 21:00 lokal tid. Det innebär att matcherna börjar allt mellan 12:00 och 00:00, med svenska ögon sett. Självklart har vi gjort en heltäckande TV-tablå för fotbolls-VM 2018 med alla TV-tider svensk tid så att du inte missar en VM-match på tv.

Se alla TV-tider för VM

Alla lag i gruppspelet

Gruppspelet under fotbolls-VM 2018 består av totalt åtta grupper där varje grupp innehåller 4 lag som tävlar mot varandra. Gruppspelen startar den 14e juni och det spelas totalt 48 matcher innan det avslutas den 28 e juni. De 2 bästa lagen från respektive grupp går till åttondelsfinal, som sedan följs av kvartsfinal, semifinal och final.

Grupp A

Ryssland

Saudiarabien

Egypten

Uruguay

Grupp B

Portugal

Spanien

Marocko

Iran

Grupp C

Frankrike

Australien

Peru

Danmark

Grupp D

Argentina

Island

Kroatien

Nigeria

Grupp E

Brasilien

Schweiz

Costa Rica

Serbien

Grupp F

Tyskland

Mexico

Sverige

Sydkorea

Grupp G

Belgien

Panama

Tunisien

England

Grupp H

Polen

Senegal

Colombia

Japan

Fotbolls-VM 2018

Det går inte att ta miste på intresset kring Fotbolls-VM. Få saker, om ens något, engagerar större folkmassor över hela världen. Fotbolls-VM anses av många som världens största idrottsevenemang, i vissa fall även större än sommar-OS. Faktum är att VM-finalen i fotboll är det mest sedda sportevenemanget i världen. Länder från alla delar av världen deltar och stjärnorna avlöses på löpande band. I årets VM är dessutom Sverige med för första gången sedan 2006, vilket ger en extra krydda till mästerskapet med våra ögon sett. VM går att se i SVT och TV4.

Spelplatser och arenor

Fotboll-VM 2018 spelas på tolv arenor runt om i Ryssland. Nedan kan ni se vart i Ryssland arenorna ligger, och inom parentes hur stor kapacitet den har.

 • Moskva, Luzjnikistadion. (81 000)
 • S:t Petersburg, Krestovskij stadion. (68 134)
 • Saransk, Jubileumsstadion (Mordvinien Arena). (45 015)
 • Rostov, Rostov Arena, Rostov-na-Donu. (45 000)
 • Nizjnij Novgorod, Nizhny Novgorod Stadium. (44 899)
 • Kaliningrad, Kaliningrad Stadium. (35 212)
 • Jekaterinburg, Centralstadion. (35 000)
 • Sotji, Olympiastadion Fisjt. (47 659)
 • Volgograd, Volgograd Arena. (45 568)
 • Moskva, Otkrytie Arena (Spartak Stadium). (45 360)
 • Samara, Cosmos Arena. (44 918)
 • Kazan, Kazan Arena. (45 105)

Speltips för fotbolls-VM 2018

Speltips.se erbjuder dig som följare ett brett utbud av speltips på internationell toppfotboll. Våra vassa rekare förser dig med välbehövlig information, statistik och senaste nytt så att du kan fatta rätt beslut när du ska välja matcher att spela på. I sommar är det dags för årets stora mästerskap, VM i Ryssland. Speltips.se storsatsar inför detta och garantera massvis med speltips.

Brasilien och Tyskland är stora favoriter till att ta hem hela mästerskapet och Unibet ger alla kunder hela 6.00 gånger pengarna på att någon av länderna tar hem pokalen. Utöver det hittar vi Argentina till fina 9.00 gånger degen, eller varför inte en skräll i Cristiano Ronaldos Portugal till hela 21.00 gånger pengarna. Även Belgien med stjärnor som Eden Hazard, Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku till 14.00 känns spelvärt. På att Sverige ska kamma hem hela turneringen ger Unibet 71.00 gånger degen.

Fotbolls-VM historia

Det första världsmästerskapet i fotboll gick av stapeln 1930 i Uruguay. Anledningen till att VM startades från första början var för att många länder börjat professionaliserat fotbollsutövandet men fotbollsturneringen vid OS ännu bara tillät amatörspelare. Vid det första VM-slutspelet i Uruguay deltog 13 länder, men mycket har hänt sedan dess. Idag deltar 32 länder i VM och från och med 2026 ska antalet länder utökas till 48. Brasilien är det mest framgångsrika landet i VM-historien med 5 guld och ledning i maratontabellen. Flest medaljer har emellertid Tyskland/Västtyskland tagit. Sveriges bästa placering är en andraplats från 1958, då VM avgjordes i just Sverige.

Senaste fotbolls-VM utspelades i Brasilien år 2014 där Tyskland vann världsmästartiteln efter att de slog Argentina i finalen. Brasilien är den nation som vunnit flest världsmästerskap, hela 5 guld, därefter så följer Tyskland och Italien efter med 4 guld vardera. Sverige har deltagit i världsmästerskapen i fotboll 11 gånger och har ett silver och två brons som främsta meriter, varav senaste medaljen togs i USA år 1994.

Så ser VM ut idag

Idag är Fotbolls-VM som sagt världens största fotbolls, och kanske även sportevenemang med massvis av supportrar världen över. Nästan alla de största stjärnorna är med i turneringen, såsom Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Neymar. Sommarens VM spelas i Ryssland och för första gången på 12 år är Sverige med. I sin grupp ställs Sverige mot regerande världsmästaren Tyskland samt Mexiko och Sydkorea. Räkna med många häftiga matcher och sanslös dramatik när det 21:a världsmästerskapet i fotboll ska avgöras.

Biljetter till Fotbolls-VM

Biljettförsäljningen är i full gång, mer info om hur den går till kan du hitta här. De återstående biljettförsäljningsfaserna är 5 december–31 januari, 13 mars–3 april samt 18 april–15 juli. För att ha chans på en biljett krävs det att du ansöker. Priset på biljetterna ligger på mellan 800-10 000 kronor beroende på match och kategori. På bilden nedan kan du se de olika priserna indelat i kategorier.