Speltips SHL 2019

SHL2019-05-03T09:32:11+02:00

SHL är Sveriges högstaliga i ishockey och den näst största idrottsligan i Sverige efter fotbollsallsvenskan. Ligan rankas som tredje bäst i världen och engagerar många människor i samhället. På speltips.se kan du ta del av speltips samt senaste nytt från denna pulserande liga.

Visa fler inlägg

Spelbolag med odds på SHL

Speedybet logo

100% upp till 2000 kr

Maxbonus: Sätt in 2000 kr – Spela för 4000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, min. odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Spela utan konto & slipp verifiering

  • Läs mer om SpeedyBet
Betfair logo

100% upp till 1000 kr

Maxbonus: Sätt in 1000 kr – Spela för 2000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • En mycket generös välkomstbonus

  • Läs mer om Nordicbet

888Sport logo

 500% upp till 500 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 600 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Höga odds & bra bonus

  • Läs mer om 888Sport

Speltips för SHL 2019

På speltips.se erbjuder vi dagligen våra följare de bästa speltipsen från de olika sporterna runtom i världen. Vi har flera rekare som är specialinsatta i specifika ligor och sporter, och ishockey samt SHL står högt på agendan. I varje omgång garanteras välgrundade speltips, statistik och senaste nytt från landets bästa hockeyliga.

Ligans popularitet

SHL tillhör en av världens bästa hockeyligor. Ur ett brett världsperspektiv har den givetvis svårt att konkurrera ut jätten NHL men här hemma i Sverige är det den näst största idrottsligan efter fotbollsallsvenskan. Ligan innehåller många klassiska lag och nästan ort som finns representerad i ligan är hockeytokig och engagerar hela samhällen. Förutom på plats i ishallarna runtom i Sverige går SHL att beskåda på TV4 samt i Cmores kanaler.

SHL:s historia

Redan 1922 började svenska mästerskap att spelas i form av rena utslagstävlingar mellan anmälda lag. Olika slutspelsformat följde sedan den svenska hockeyn ända fram till 1959 då en serie med sex lag bildades. Då Djurgården var allt för överlägsna sjösattes en plan som flera år senare kom att mynna ut i Elitserien. Antalet lag och omgångar har sedan varierat kraftigt, likaså upp-och nedflyttningssystemet. Elitserien stod kvar som namn ända fram till 2013 då ligan fick namnet SHL, Svenska hockeyligan. Dessutom utökades antalet lag från 12 till 14 inför säsongen 2015/16. Färjestad leder SHL:s maratontabell medan Färjestad har flest SM guld, 16 st.

Så ser SHL ut idag

Ishockey är en av Sveriges absolut största sporter och SHL är efter Allsvenskan i fotboll den ligan med störst publikintresse och medieutrymme. Ishockeyn i Sverige lyckas engagera stora mängder supportrar och SHL håller hög kvalitet även sportsligt. SHL rankas nämligen som tredje bästa ligan i världen efter NHL och KHL. På senare tid har stora debatter funnits angående ligans framtid, då vissa propagerar för en mer stängd liga likt NHL medan andra vill ha kvar det nuvarande systemet. I grund och botten handlar debatten om ekonomiska motiv. Regerande svenska mästare är HV71.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok