Begreppet unit är väldigt vanligt inom betting men varför används det egentligen? En av fördelarna är att man på ett enklare vis kan föra statistik över sina spel samt också kunna ge andra en riktlinje om insatsen på spelet utan att blanda in summor. Den största fördelen med units är dock att man kontinuerligt placerar sina insatser på en jämn nivå och har på ett bättre sätt kontroll över sitt spelande.

Så använder du units

Du kommer inte kunna kamma hem några storvinster per varje enskilt spel med unitssystemet men tanken är istället att du ska bygga upp bankrullen på sikt. Det blir betydligt svårare att torska hela spelkassan, eller ens stora delar av den, med hjälp av bankroll management och units.

Rent generellt brukar ett maxspel ligga på max 5% av bankrullen men det kan variera från fall till fall. Vill man ha chans att vinna större summor på kortare sikt kan man öka sitt maxspel till exempelvis 10% av bankrullen, det innebär dock även att du kan förlora din bankrulle dubbelt så fort om det går dåligt. Vi på Speltips.se skulle rekommendera att du maximalt satsar 5% av din bankrulle om du vill kunna överleva och vin