Speltips Tennis

Tennis2019-10-23T15:33:18+02:00

Tennis är en anrik sport, med hög status i idrottsvärlden och många profilstarka spelare. Våra experter skriver analyser och speltips inför evenemang som till exempel US Open eller Franska öppna till ATP-touren. Här på speltips.se kan du ta del av våra Tennis tips helt gratis varje vecka.

Historien om tennis

Tennis uppfanns 1873 av den brittiske majoren Walter Clopton Wingfield. Däremot hade liknande varianter av sporten spelats några årtionden tidigare, även de i England. Ett exempel på en föregångare till tennisen är den spanska sporten pelota. Sporten fick sitt stora genombrott under 1880-talet, främst i engelsktalande länder. 1877 gick det första mästerskapet av Wimbledon av stapeln, en turnering som sedan flera årtionden räknas som den mest prestigefyllda. Under många år var Sverige en av toppnationerna inom sporten, där Björn Borg var den största stjärnan. Tennis har sedan 1896 olympisk status och har hög status i idrottsvärlden.

Tennis som sport idag

Tennis är en mycket populär sport runtom i världen och spelas av miljontals människor. De fyra största mästerskapen inom tennisen är de så kallade Grand Slam-turneringarna, Wimbledon, Australiska öppna, Franska öppna och US Open som allihop avgörs en gång om året. Utöver dessa mästerskap sker varje vecka turneringar på ATP (herrar) och WTA (damer) touren. Lagtävlingar på nationsnivå sker främst i Davis Cup (för herrar) och Fed Cup (för damer). Tennisen har fostrat några av dagens absolut mest framgångsrika idrottare, såsom Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal och Serena Williams.

Spelbolag med Odds på Tennis

Speedybet logo

100% upp till 2000 kr

Maxbonus: Sätt in 2000 kr – Spela för 4000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, min. odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Spela utan konto & slipp verifiering

  • Läs mer om SpeedyBet
Betfair logo

100% upp till 1000 kr

Maxbonus: Sätt in 1000 kr – Spela för 2000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • En mycket generös välkomstbonus

  • Läs mer om Nordicbet

888Sport logo

 500% upp till 500 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 600 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Höga odds & bra bonus

  • Läs mer om 888Sport

Speltips för Tennis

Speltips.se erbjuder Tennis tips av högsta klass, och givetvis är det helt gratis att ta del av våra Tennis tips. Våra insatta experter har stenhård koll på de största evenemangen som till exempel US Open, Wimbledon och ATP-touren, och förser er läsare med djupgående analyser och senaste nytt från tennisvärldens alla turneringar. När du tar del av våra Tennis tips kan du vara övertygad om att du tar del av den färskaste och viktigaste informationen, med allt från dagsform och skadebekymmer till andra avgörande faktorer som lägger grunden för en stadigt växande spelkassa.

Tennis tips på Speltips.se

När du tar del av Tennis tips här på speltips.se så får du alltid den senaste informationen och de bästa analyserna inför varje match från våra ledande experter. Våra experter är djupt insatta i tennisvärlden och punktmarkerar alla turneringar, allt från de stora Grand Slam-turneringarna till ATP-touren. Det är givetvis helt gratis att ta del av våra Tennis tips.

Vanligaste att spela på

Det vanligaste att spela på inom tennis är hur många gem och set det blir under en match. Utöver detta så sker djupa analyser kring underlaget som matcherna spelas på. Hur en spelare presterar på olika underlag kan variera rejält i tennis och detta har en stor påverkan på våra Tennis tips, exempelvis är det känt världen över att Nadal i princip är orubblig på grusunderlag. I de fall en spelare är extra bra på ett underlag kan fördelar och nackdelar vägas in i analysen inför en specifik match. Här på speltips.se kan du ta del av dessa analyser och samtidigt välja att rygga våra djupgående Tennis tips.

Tennis är som bekant en anrik sport, och de flesta spelbolagen har på senare tid vässat sina spelutbud på sporten, i synnerhet när det kommer till Grand Slam-turneringarna som är bland de mest populära turneringarna att spela på. Antalet marknader och spelformer som erbjuds har ökat drastiskt, och idag är det väldigt populärt att spela på bland annat turneringsvinnare, antal set i en match, antal ess i en match, antal breaks i en match, vilken spelare som får nästa break samt antal gem i ett set. I samband med att spelbolagen vässat sina marknader så har det även blivit omåttligt populärt med livebetting.

Grand Slam-turneringar

Året runt bjuds vi tennisälskare på en drös olika tennisturneringar, men de turneringar som sticker ut är onekligen de fyra största internationella turneringarna, även kända som de fyra Grand Slam-turneringarna. Grand Slam-turneringarna är tennisvärldens överlägset största och mest prestigefyllda turneringar, och föga förvånande är Grand Slam-turneringarna de överlägset populäraste turneringarna att betta på.

EventMånadUnderlagSPELPLATS
Australiska öppnaJanuariPlexicushionMelbourne Park
Franska öppnaMaj-JuniGrusStade Rolland Garros
US OpenAugusti-SeptemberHardcourtFlushing Meadows
WimbledonJuni-JuliGräsAll England Club
Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok