Speltips Tennis

Tennis2019-04-01T23:32:53+02:00

Tennis är en anrik sport, hög status i idrottsvärlden och många profilstarka spelare. Våra experter skriver analyser och speltips inför evenemang som till exempel US Open till ATP-touren. Här på Speltips.se läser du våra tennistips helt gratis varje vecka. Du kan också gå med i vår grupp på Facebook med tusentals andra spelare som älskar tennis.

Historien om tennis

Tennis uppfanns 1873 av den brittiske majoren Walter Clopton Wingfield. Däremot hade liknande varianter av sporten spelats några årtionden tidigare, även de i England. Ett exempel på en föregångare till tennisen är den spanska sporten pelota. Sporten fick sitt stora genombrott under 1880-talet, främst i engelsktalande länder. 1877 gick det första mästerskapet av Wimbledon av stapeln, en turnering som sedan flera årtionden räknas som den mest prestigefyllda. Under många år var Sverige en av toppnationerna inom sporten, där Björn Borg var den största stjärnan. Tennis har sedan 1896 olympisk status och har hög status i idrottsvärlden.

Tennis som sport idag

Tennis är en mycket populär sport runtom i världen och spelas av miljontals människor. De fyra största mästerskapen inom tennisen är de så kallade Grand Slam-turneringarna, Wimbledon, Australiska öppna, Franska öppna och US Open som allihop avgörs en gång om året. Utöver dessa mästerskap sker varje vecka turneringar på ATP (herrar) och WTA (damer) touren. Lagtävlingar på nationsnivå sker främst i Davis Cup (för herrar) och Fed Cup (för damer). Tennisen har fostrat några av dagens absolut mest framgångsrika idrottare, såsom Roger Federer, Rafael Nadal och Serena Williams.

Spelbolag med Odds på Tennis

Speedybet logo

100% upp till 2000 kr

Maxbonus: Sätt in 2000 kr – Spela för 4000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, min. odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Spela utan konto & slipp verifiering

  • Läs mer om SpeedyBet
Betfair logo

100% upp till 1000 kr

Maxbonus: Sätt in 1000 kr – Spela för 2000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • En mycket generös välkomstbonus

  • Läs mer om Nordicbet

888Sport logo

 500% upp till 500 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 600 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Höga odds & bra bonus

  • Läs mer om 888Sport

Speltips för Tennis

Speltips.se erbjuder många rekar för tennis här på hemsidan. Våra experter fokuserar oftast på de större evenemangen som till exempel US Open och ATP-touren. Det erbjuds många speltips inför matcherna och i vår facebookgrupp och det finns flera duktiga rekare att ta rygg på.

Vanligaste att spela på

Det vanligaste att spela på inom tennis är hur många gem och set en spelare tar under en match. Utöver detta så sker djupa analyser kring underlaget som matcherna spelas på. Hur en spelare presterar på olika underlag kan variera rejält i tennis och detta påverkar oddsen och speltipsen. I de fall en spelare är extra bra på ett underlag kan fördelar och nackdelar vägas in i analysen inför matchen.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok