Speltips Tennis

 1. Speltips
 2. /
 3. Sport
 4. /
Tennis Författare: 2024-05-02T15:30:44+02:00

Tennis är en anrik sport som vi täcker med våra tennis tips. Våra experter skriver analyser och speltips inför evenemang som till exempel US Open eller Franska öppna till ATP-touren. Här på speltips.se kan du ta del av våra Tennis tips helt gratis varje vecka.

Spelbolag med odds på Tennis

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

 • Sätt in 500 kr – Spela för 1000 kr

 • Läs mer om ComeOn

QuickCasino Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x bonus

No Account Bet Bonus

Omsättningskrav: 10x Bonus – Min Odds: 1.50

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

 • Sprillans ny bettingsida!

 • Läs mer om x3000

SpeedyBet Odds Bonus

Omsättningskrav: 10x – Min Odds: 1.50

 • Snabb registrering & uttag med Swish

 • Läs mer om SpeedyBet

LuckySports Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 2.00

 • Insättningar med BankID & Swish

 • Läs mer om Lucky Sport

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 15x – Min Odds: 1.90

 • Grymma på Fantasy Sports!

 • Läs mer om Bethard

SpeedyBet Odds Bonus

Omsättningskrav: 10x – Min Odds: 1.50

 • Snabb registrering & uttag med Swish

 • Läs mer om SpeedyBet

Unibet logo

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

 • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

 • Läs mer om Unibet

Snabbare Odds Bonus

Omsättningskrav: – Min Odds: 1.80

 • Supersnabba uttag!

 • Läs mer om Snabbare

bet365 odds bonus

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

 • + 100 SEK Gratis på Slots

 • Läs mer om Bet365

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

Speltips Tennis

Ta del av speltips för tennis hos oss på speltips.se, givetvis är det helt gratis att ta del av våra tennis tips. Våra insatta experter har stenhård koll på de största evenemangen som till exempel US Open, Wimbledon och ATP-touren, och förser er läsare med djupgående analyser och senaste nytt från tennisvärldens alla turneringar. När du tar del av våra speltips för tennis kan du vara övertygad om att du tar del av den färskaste och viktigaste informationen, med allt från dagsform och skadebekymmer till andra avgörande faktorer som lägger grunden för en stadigt växande spelkassa.

Speltips Tennis – Topp 6 👀

 1. Snabbare Bra odds på tennis
 2. Hajper Allt går i hajperfart
 3. Bethard Hög bonus för nya spelare
 4. Lucky Sports Massvis av betting
 5. Unibet Gigant inom odds och sport
 6. ComeOn Bra speltips på tennis och höga odds

Tennis Tips på speltips.se

Ta del av gratis tennis tips hos oss på speltips.se. När du tar del av tennis tips här på speltips.se så får du alltid den senaste informationen och de bästa analyserna inför varje match från våra ledande experter. Våra experter är djupt insatta i tennisvärlden och punktmarkerar alla turneringar, allt från de stora Grand Slam-turneringarna till ATP-touren. Det är givetvis helt gratis att ta del av våra tennis tips som alltid kommer med marknadens bästa odds.

Bettingsidor med odds på Tennis

Idag erbjuder i princip varje spelbolag odds på tennis. I takt med att sporten blivit allt mer populär så har de flesta spelbolagen valt att vässa sina marknader rejält, med växande spelutbud och kraftigt ökande spelformer. Utbudet är just något som kan skilja sig en aning från spelbolag till spelbolag, det råder inget snack om att det är de största aktörerna på marknaden som har de bästa oddsen för tennis.

Bettingsidor med odds på Tennis:

 • MrGreen
 • Unibet
 • Paf
 • No Account Bet
 • Snabbare
 • Betfair
 • Hajper
 • Betway
 • LeoVegas

Vanligaste att spela på

Precis som med andra sporter så finns det ett par spelformer som sticker ut när det kommer till tennis, dessa spelformer är bland annat spel på antal gem i en match, antal set i en match, antal ess från respektive spelare och givetvis matchvinnare. I takt med att tennis vuxit som sport rent kommersiellt så har allt fler spelbolag börjat erbjuda fler marknader att spela på de senaste åren.

En viktig sak att ha i åtanke är underlaget som matcherna spelas på. Hur en spelare presterar på olika underlag kan variera rejält i tennis och detta är en faktor vi alltid tar hänsyn till när vi skriver våra tennis tips. Exempelvis är Rafael Nadal en spelare som spelar sin bästa tennis på grusunderlag. I de fall en spelare är extra bra på ett underlag bör fördelar och nackdelar vägas in i analysen. Här på speltips.se kan du ta del av dessa analyser och samtidigt rygga våra tennis tips, som alltid är djupgående och välanalyserade.

Grand Slam-turneringar

Året runt bjuds vi tennisälskare på en drös olika tennisturneringar, men de turneringar som sticker ut är onekligen de fyra största internationella turneringarna, även kända som de fyra Grand Slam-turneringarna. Grand Slam-turneringarna är tennisvärldens överlägset största och mest prestigefyllda turneringar, och föga förvånande är Grand Slam-turneringarna de överlägset populäraste turneringarna att betta på.

EVENT MÅNAD UNDERLAG SPELPLATS
Australiska öppna Januari Plexicushion Melbourne Park
Franska öppna Maj-Juni Grus Stade Rolland Garros
US Open Augusti-September Hardcourt Flushing Meadows
Wimbledon Juni-Juli Gräs All England Club

Olika typer av underlag

Som vi var inne på tidigare så är det väldigt viktigt att ta hänsyn till underlaget som matcherna spelas på. Underlaget är och bör vara en bidragande faktor när man ska planera sitt spel, då en spelares prestationer kan variera rejält beroende på just underlaget. Fördelar och nackdelar bör givetvis alltid vägas in i den slutgiltiga analysen. Nedan kommer en sammanfattning av underlagen:

 • Hardcourt
  Av samtliga underlag är hardcourt det snabbaste spelunderlaget. Samtliga matcher under US Open spelas på hardcourt-underlag. Högt tempo är synonymt med hardcourt, och att det bjuds på långa och utdragna back-and-forth-dueller hör inte alls till vanligheterna på detta underlag. Med tanke på det höga tempot är det ingen slump att matcher som spelas på hardcourt tenderar att spelas färdigt betydligt snabbare.
 • Grus
  Till skillnad från hardcourt-underlag så ger grus-underlag ett desto långsammare spel, där man får räkna med en hel del frustrerande felstuds på bollarna med tanke på det något ojämna underlaget. Långdragna dueller är vanligt förekommande och här gäller det att man är både uthållig och vass i returspelet. Samtliga Franska öppna-matcher spelas på grus och det är ingen hemlighet att Rafael Nadal är tennisvärldens bästa spelare på just grus.
 • Gräs
  Gräs är ett relativt snabbt och unikt underlag där bollar ofta får en väldigt låg studs. På gräsunderlag måste spelarna upprätthålla ett annorlunda rörelsemönster om man jämför med exempelvis grus, mycket på grund av att man tvingas gå ner lite djupare på knäna för att komma åt bollen. Spelare som ofta förlitar sig på överskruvar och tunga grundslag, som exempelvis Rafael Nadal, får sällan ut maximalt av sitt spel på grusunderlag. Hårda serves och volleys är ypperliga vapen att använda sig av på gräsunderlag. Wimbledon är än idag den enda turneringen där matcherna spelas på gräsunderlag.

Historien om tennis

Tennis uppfanns 1873 av den brittiske majoren Walter Clopton Wingfield. Däremot hade liknande varianter av sporten spelats några årtionden tidigare, även de i England. Ett exempel på en föregångare till tennisen är den spanska sporten pelota. Sporten fick sitt stora genombrott under 1880-talet, främst i engelsktalande länder. 1877 gick det första mästerskapet av Wimbledon av stapeln, en turnering som sedan flera årtionden räknas som den mest prestigefyllda. Under många år var Sverige en av toppnationerna inom sporten, där Björn Borg var den största stjärnan. Tennis har sedan 1896 olympisk status och har hög status generellt i idrottsvärlden.

Tennis som sport idag

Tennis är en mycket populär sport runtom i världen och spelas av miljontals människor. De fyra största mästerskapen inom tennisen är Grand Slam-turneringarna Wimbledon, Australiska öppna, Franska öppna och US Open som spelas årligen. Utöver dessa mästerskap spelas varje vecka turneringar på ATP-touren på både herr- och damsidan. Lagtävlingar på nationsnivå sker främst i Davis Cup för herrar och Fed Cup för damer. Tennisen har fostrat några av dagens absolut mest framgångsrika idrottare, såsom Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal och Serena Williams.

Tennis är en populär sport

Tennis är idag en av världens absolut populäraste sporter. Med en drös ATP-turneringar och fyra Grand Slam-turneringar är det kommersiella intresset enormt, inte minst i vårt kära Sverige som genom åren faktiskt producerat ett flertalet tennis-spelare, däribland legendaren Björn Borg, som med sina 64 titlar anses vara en av tidernas absolut största tennisprofiler. Tennis är en sport vi på speltips.se bevakar väl, med ett flertalet vassa rekare som med jämna mellanrum dukar fram välanalyserade speltips för tennis.

Livestream på Tennis

Tennis har som sport blivit allt mer populär på senare år, och spelbolagen har givetvis hängt med i utvecklingen. Utöver ett ständigt växande spelutbud på tennis så har de största aktörerna, som exempelvis Bet365 och Unibet, börjat erbjuda sina kunder livestream för tennis. Det är givetvis väldigt fördelaktigt för de som gillar att spela live. Tennis är ju en sport där tempot ständigt är högt, det är något som onekligen rimmar lika med livebetting. Att sedan kunna streama tennis är givetvis pricken över i:et.

Spela live på Tennis

Att spela live på tennis är en punkt som bör finnas med på samtliga tennis-fanatikers bucket list. Det är inte bara roligt och spännande, det är så pass underhållande att man verkligen lever sig in i matchen. Tennis-matcher tenderar att svänga rejält och bjuda på hög intensivitet, något som rimmar väl med livebetting. I en tennismatch är det saker som händer konstant, och lyckligtvis kan man spela på det mesta. Spela på antal ess i matchen, nästa break eller varför inte antalet gem i ett set? Utbudet och spelformerna växer stadigt och det finns definitivt något för alla smaker på livemarknaden.

matilda

Innehållsansvarig

Matilda har flera års erfarenhet från spelbranschen, framförallt från casino efter några år på Malta och är därmed Speltips.se alldeles egna expert inom området. Om du har funderingar kring casinobonusar, omsättningskrav, RTP, vilka spel som är populära eller vilka casinon som har bäst spelutbud så är det Matilda du ska höra av dig till.