Speltips Europa League

  1. Speltips
  2. /
Europa League Författare: 2023-04-12T14:54:01+02:00

Europa League är en turnering som kommit på stark frammarsch de senaste åren. Med ökad prestige i potten i form av Champions League biljett, så har statusen ökat enormt. På speltips.se kan du ta del av speltips ifrån Europas näst största klubblagsturnering.

Bettingsidor för Europa League

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 10x – Min Odds: 1.90

  • Bra cash-out & riktigt höga odds

  • Läs mer om Bethard

Unibet logo

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

Speltips för Europa League

Varje vecka erbjuder speltips.se dig som följare vässade speltips och välbehövlig statistik från den europeiska toppfotbollen. Under våren spelas slutspelet i Europa League och inför varje omgång kan du räkna med intressanta förslag på bra spelvärden. För att följa våra betting tips på Europa League räcker det att titta in på hemsidan under samma dag eller dagen före som matchen spelas, så kan du läsa tipsen. Våra odds tips på Europa League är som alla andra tips alltid helt gratis!

Turneringens popularitet

Europa League är den näst största internationella klubblagsturneringen på europeisk nivå. Här samlas de bästa klubbarna som inte lyckas knipa en plats i åtråvärda Champions League. Turneringen får högre och högre status för varje år som går och sedan ett par år tillbaka tilldelas segraren en plats i kommande säsongs Champions League. Tv-rättigheterna till turneringen ägs i Sverige av Nent Group.

Europa Leagues historia

Den första föregångaren till dagens Europa League hittar vi redan på 1950-talet under namnet Mässcupen. Deltagarna i cupen kom ifrån städer där det hölls mässor och var inte tvungetvis existerande fotbollsklubbar. Under denna tid dominerades cupen främst av Spanien. 1971/72 tog UEFA över arrangörskapet och döpte om cupen till Uefacupen. Det var under detta format som svenska IFK Göteborg hade stora framgångar i genom två vinster. Inför säsongen 2009/10 förändrade man systemet och bytte namn till UEFA Europa League.

Så ser Europa League ut idag

Dagens Europa League inleds med ett kvalspel i fyra omgångar som pågår parallellt med Champions League kvalet. Därefter inleds ett gruppspel med 48 deltagande lag som spelas under hösten. Under våren spelas sedan ett slutspel, dit de två bästa lagen i varje grupp samt treorna från de åtta Champions League grupperna deltar. Vinnaren av turnering tilldelas, förutom en titel, en plats i nästa års Champions League. Regerande mästare är Eintracht Frankfurt.

Kommande matcher i Europa League