Joakim Östman|13 mars, 2024, 10:12

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagens tränare prioriterar en offensivt spelande fotboll.

  • Spelet sitter i fyra av Romas fem senaste matcher.

  • Brighton bröt deras mållösa svit under helgens seger mot Nottingham Forrest.

  • Dubbelmötet är så gott som avgjort, här synar vi en öppen tillställning.

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Succé är ordet 

Romas starka period sedan Daniele de Rossi tog över tränarrodret fortsätter och faktum är att de enbart blivit besegrade av serieledande Inter. Daniele de Rossi har nu lett sitt Roma i tio matcher och ordet succé kan ibland överanvändas men här får vi trots allt prata i dem termerna. Roma har vunnit åtta av det tio spelade matcherna och även fast de senast i helgen kryssade tog det trots allt med momentum efter en sen kvittering.

Daniele de Rossi som i söndagens möte mot Fiorentina experimenterade med 3-5-2 uppställning vilket inte alls fungerade. Till andra halvleken gick Roma därför tillbaka vilket direkt återspeglade sig i prestation och i slutändan får ett oavgjort resultat på Artemio Franchi ses som fullt godkänt.

Brighton kommer i sin tur från en desto tuffare tid där vi fått se en hel del blandad kompott resultatmässigt. Det som följt med under tränare Daniele de Zerbi resa vet dock att det kan svänga fram och tillbaka även fast det allt som oftast är med en positiv slutklang.

Brighton bröt äntligen under helgen deras segerlösa streak uppräknad till fyra-matcher när de på hemmaplan tog emot nedflyttningshotade Nottingham Forrest. I en inte allt för sprakande tillställning fick vi endast se ett mål vilket räckte för seger. Med det sagt håller Brighton i högsta grad liv i deras chanser till europaspel även kommande säsong.

Aldrig tidigare skett 

Inför returen Brighton – Roma har vi en så gott som klara åttondelsfinal så vidare till vilket av lagen som ska avancera. I ett förstamöte Roma ägde från start till mål städade italienarna av Brighton fullständigt och med slutsiffrorna skrivna till klara 4-0 i förstamöte, har Roma mer än en fot vidare till kvartsfinalspelet.

Faktum är att det ska till en historisk comeback om Brighton ska vända på åttondelsfinalen i returen, vilket på förhand inte många kan tro på. Vilka förutsättningar det ger oss för returen är halv svårt att syna på förhand men att Brighton åtminstone vill få någon form av revansch här förväntar vi oss.

Roma i sin tur borde rimligtvis känna sig väldigt trygga med fyra-måls ledning samt säsongen bästa form och Daniele de Rossi kommer säkerligen rotera en aning. Summa summarum förväntar vi oss en öppen matchbild och Brighton kommer behöva gå för det från start vilket kommer öppna upp för en chansrik historia.

Mål åt båda hållen håller vi därför som ett fint spel i denna returen och detta är i grunden två offensivt skickliga lag. På Falmer Stadium klickas därför spelet till intressanta 1.60!

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Brighton - Roma
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.