Speltips Superettan

  1. Home
  2. /
Superettan Författare: 2020-03-20T13:32:25+02:00

Sveriges näst högsta division. Klassiska klubbar som Helsingborg, Gais och Halmstad. Superettan är ligan där drömmar om spel i Allsvenskan kan bli verklighet. På speltips.se får du senaste nytt och intressanta speltips från ligan som blandar anrika storklubbar med små uppstickarlag från förorter och landsbygder.

Speltips för Superettan

På Speltips.se får du dagligen speltips för ishockey från våra spelexperter som är väl insatta i hur lagen och spelarna presterat den senaste tiden. De ger dig unik statistik, det senaste nytt kring lagen, exempelvis vem som är skadad och vilket lag man ställer upp med. Våra ishockeyrekare följer alla de stora ligorna noggrant och ger dig allt du behöver veta innan du placerar ditt spel.

Ligans popularitet

Superettan är en lika vars kommersiella kraft, av förståeliga skäl, är begränsad till Sverige. Då det är en andradivision saknar man i regel de största och mest publikdragande klubbarna. Ligan är dessutom väldigt beroende av vilka klubbar som spelar där under den aktuella säsongen. Den största klubben just nu i Superettan är, sett till intresse och popularitet, Helsingborg IF, en klubb med stark tradition och stora framgångar inom svensk fotboll. I övrigt finns klassiska klubbar såsom Gais, Örgryte och Halmstad BK representerade i serien. Regerande mästare är BP, som i år kommer att spela i Allsvenskan. TV4 och Cmore äger sändningsrättigheterna.

Superettans historia

Superettan är en ung liga som startades först år 2000, då svenska fotbollsförbundet la om seriesystemet. Tidigare hette näst högsta divisionen i svensk fotboll division 1. Många svenska storklubbar har huserat en eller flera säsonger i Superettan efter att ha åkt ur Allsvenskan säsongen dessförinnan. Superettan är väl naturliga skäl en liga som fått hög status i svensk fotboll då det är steget upp i Allsvenskan som man tävlar om. Två klubbar har vunnit Superettan vid mer än ett tillfälle, Kalmar FF och Östers IF.

Så ser Superettan ut idag

Som sagt så skiftar Superettans kvalitet från säsong till säsong då det är en andraliga. Årets säsong innehåller klassiska storklubbar som Helsingborg, Gais, Örgryte, Halmstad och Landskrona men även uppstickare såsom Frej och Norrby. Superettan blir dessutom i sommar en profil starkare då landslagskaptenen Andreas Granqvist aviserat att han återvänder hem till Helsingborg med målet att föra upp klubben i Allsvenskan.