Odds Melodifestivalen 2024 är nu här. Bettingsidorna har skickat ut sina Melodifestivalen odds 2024 och Melodifestivalen betting kommer som vanligt bli något att se framemot. Vi jämför Mello odds på såväl deltävlingar som final från bland annat Unibet och Betsson. Se alla Melodifestivalen 2024 odds här!

Vinnarodds Mello finalen 2024

Vinnarodds UNIBET  EXPEKT  BET365 X3000
Marcus & Martinus 
Jacqline
Danny Saucedo
Liamoo
Maria Sur
Medina
Dotter
Smash Into Pieces
Annika Wickihalder
Jay Smith

Vanliga Frågor & Svar om Melodifestivalen 2024

Lördagen den 3 februari i Malmö.

Mer eller mindre samtliga spelbolag erbjuder odds på Melodifestivalen.

Den norska duon Marcus & Martinus är favoriter att vinna Melodifestivalen 2024.

Marcus & Martinus, tätt följda av Danny Saucedo och Dotter.

Carina Berg leder Melodifestivalen 2024.

Melodifestivalen 2024 sänds på SVT och playtjänsten SVT Play

Speltips.se sammanställer samtliga odds i sin oddsjämförelse. 

Vi har sammanställt samtliga odds i vår jämförelse på Speltips.se

Vem vinner Melodifestivalen 2024

Spelbolagen och våra egna experter är enade. Den norska popduon Marcus & Martinus är en rättvis favorit att vinna Melodifestivalen 2024. Bröderna ger inte upp förens man vunnit guldfågeln i Sverige och tror på sitt bidrag i år. Nu återstår det bara att se om Danny Saucedo och Dotter, som är tvåa och trea i spelbolagens värdering kan utmana.

Spelbolagen erbjuder omkring 4-5 x pengarna för Marcus & Martinus som segrare. Vi lyfter såklart ett varningens finger för andra deltagare, då vi trots allt är på svensk mark och Danny Saucedo, Dotter och andra folkkära artister är populära sedan tidigare. Det finns ett gäng drag att göra – om man inte tror på storfavoriten.

Dags att reda ut den främsta frågan av alla möjliga. Vem vinner Melodifestivalen 2024? Inför förra årets event sökte 2824 stycken bidrag om att få vara med, minst lika många har sökt i år, det högsta antalet på tolv år. Urvalsjuryn och Melodifestivalens tävlingsredaktion delade på ansvaret över att ta fram 30 deltagande bidrag. 

Mönstret är tydligt i Melodifestivalen när det kommer till att ta fram en segrare. Lyssnarna röstar nästan alltid fram låtar som passar perfekt på radio. Musik som fastnar i huvudet och som spelas väldigt flitigt på radio. I den kategorien passar bland annat Marcus & Martinus, Danny Saucedo och Dotter in inför årets tävling. Kanske blir det någon av dessa som vinner Mello 2024? 

Enligt spelbolagen och flertalet experter som är insatta på området är Marcus & Martinus den självklara favoriten inför Melodifestivalen 2024. Erfarenheten spelar såklart roll och har man vunnit innan vet man såklart vad svenska folket tycker om. Inför starten i Malmö den 3 februari har vi flertalet bidrag som hamnat under och runt omkring 12,00 gånger pengarna, vilket bör innebära en hyfsad chans att utmana den norska duon om sångfågeln.

Odds på Melodifestivalen hos Speltips.se

Oddsen för Melodifestivalen 2024 är nu här. Vi har fem högintressanta deltävlingar att se fram emot där artister som bland annat Dotter, Danny Saucedo, Marcus & Martinus och det ukrainska underbarnet Maria Sur gör upp om en finalplats. Ni hör ju, det är en bra blandning av artister som kommer till deltävlingarna i Malmö, Göteborg, Växjö och Eskilstuna.

Komplett oddsjämförelse för Melodifestivalen

Totalt är det 30 deltagare som kommer tävla. I år har vi ett nytt upplägg där bidragen på placeringarna 3 och 4 i de 5 deltävlingarna får tävla i finalkvalet, en förlängning av den 5:e deltävlingen som sänds direkt från arenan. Tittarna får då rösta på nytt. Alla tävlande artister närvarar, och en snabbrepris av deras tidigare framföranden visas.

Vi startar årets tävling i Malmö Arena för att sedan besöka Scandinavium i Göteborg, VIDA Arena i Växjö, Stiga Sports Arena i Eskilstuna och Löfbergs Arena i Karlstad.

Spelbolagen har laddat upp rejält inför Melodifestivalen 2024. Det här är mer eller mindre en tradition för svenskarna. Att spela på Mello är också populärt för alla som älskar evenemanget. Bettingsidorna har hängt med i utvecklingen och nuförtiden finns det mängder av olika marknader med odds på Melodifestivalen. Vi på Speltips.se har underlättat jobbet för dig som spelare att hitta det främsta oddset på just ditt spel. Värdet kan variera kraftigt mellan de olika spelbolagen.

Melodifestivalen är en tradition för många av oss. Hitta din egna favorit, jämför spelbolagen i vår kompletta oddsjämförelse och lägg sedan ditt spel med det bästa värdet. – Speltips.se

Odds hos Unibet

Som vanligt så har bettingsidan Unibet fingret på pulsen när det kommer till betting på underhållning som Melodifestivalen. Unibet har som många vet svenska rötter och lägger stort fokus på att göra sina svenska spelare nöjda, det märker man när man kikar på melodifestivalen odds 2024. Oddsen är många, oddsen är väldigt höga och kunder får en stor variation i vad för slags spel som erbjuds på Unibet Melodifestivalen odds. 

Melodifestivalen Betting på Unibet – detta får du: 

 • Stor variation på olika Melodifestivalen odds 
 • Höga odds och höga limits 
 • Odds på vinnare total och vinnare deltävling 
 • Snabba uttag via BankID på eventuella vinster 

På Unibet kan du betta på vem som vinner varje deltävling i Melodifestivalen 2024, du kan också spela på vem som blir vinnaren totalt i hela eventet. Andra fördelaktig saker inför Melodifestivalen odds på Unibet är bland annat att limiten (hur mycket du kan satsa) är högre än andra bettingsidor, som vanligtvis har väldigt låga limits på underhållning, detta gör Unibet till ett toppval för dig som vill vinna pengar på Melodifestivalen odds. 

Odds hos X3000

X3000 är ett relativt nytt spelbolag på den här scenen. I år levererar man ett hett och stort utbud till Melodifestivalen 2024 där du bland annat kan spela på vem som kammar hem evenemanget och får representera Sverige i Eurovision Song Contest. Favoriter just nu är den norska duon Marcus & Martinus.

Melodifestivalen Betting på X3000 – detta får du: 

 • En sprillans ny bettingsida
 • En mängd roliga odds på Mello
 • En trevlig bonus till alla nya kunder

Nu när det vankas betting på Melodifestivalen 2024 så kanske det är dags för dig att äntligen prova X3000 och deras sportsbetting sektion, för bättre betting på underhållning får man leta efter. Oddsen är innovativa och nytänkande, marknaderna är höga och försämrar inte direkt betyget som X3000 Melodifestivalen 2024 betting får av oss på Speltips!

Odds hos Svenska Spel

Svenska Spel är kanske det spelbolag som vet mest och kan mest om svenska underhållning odds med tanke på att bolaget härstammar från Sverige och fortfarande bedriver affärer inom Sveriges gränser. Svenska Spel släpper ofta sina Melodifestivalen tidigt och brukar ha med en och annan specialare som till exempel röstningsprocent. Svenska Spel har också lanserat en ny oddssida och det innebär snabbare utbetalningar på vinnande spel och mängder av nya marknader, bland annat på TV shower och andra underhållnings-odds som Melodifestivalen 2024. 

Melodifestivalen Betting på Svenska Spel – detta får du: 

 • Bäst koll av alla spelbolag kring Melodifestivalen 
 • Konkurrenskraftiga odds 
 • Historiskt bra på svenska underhållnings-odds 
 • Snabba uttag via Swish om du vinner pengar 

Man kan faktiskt dra slutsatsen av att den svenska spellicensen helt klart tänt en eld under fötterna i Visby på Svenska Spels kontor – för allting har blivit bättre här. Numera erbjuds du snabba utbetalningar via Swish, konkurrenskraftiga odds på Melodifestivalen 2024 och djupa analyser av Svenska Spels experter. Hos den tryggaste bettingsidan på marknaden kan du inte gå fel med ett par Melodifestivalen spel – prova redan idag! 

Spela på Melodifestivalen 2024

Vill du öka spänningen i tävlingen så kan du spela på Melodifestivalen 2024 om du önskar. Spelbolagen erbjuder odds på såväl vinnare som placering, och har man ett skarpt öga och en analytisk förmåga så kan man identifiera en hel del guldklimpar under tävlingens gång. Oddsen, som oftast är satta av spelbolagens egna oddssättare, är inte alltid korrekta i förhållande till spelvärde och det är ingen slump att oddsen kan vara volatila i tidigt mello-skede. Är man rätt ute kan man nappa på riktigt guldklimpar till odds. Att spela på Melodifestivalen har aldrig varit roligare, speciellt nu när spelbolagen valt att satsa på tävlingen genom att erbjuda fler odds och marknader att spela på.

Klassiska vinnarspel och utslagsspel är de mest populära spelformerna, men nya specialmarknader börjar öka allt mer i popularitet. Exempelvis kan man idag spela på head-to-head mellan olika deltagare samt antalet röster en viss deltagare kommer att samla på sig.

Betta på Melodifestivalen 2024 – populära marknader:

 • Vinnarspel
 • Utslagsspel
 • Antalet röster
 • Head-to-head

Melodifestivalen betting är tradition

Melodifestivalen dominerar svenskarnas intresse på tv från februari till mars och framförallt Melodifestivalen betting. Det här är en tradition för många av oss och vi väntar med spänning på varje framträdande. Det har också blivit mer och mer vanligt att betta på Melodifestivalen, att själv välja ut sin favorit och spela på denne – för att skapa ett extra tryck runt just evenemanget.

När du är igång med Melodifestivalen betting, så kan du också ta del av en och annan bonus, som ger dig en extra boost i ditt spel. Du kan spela på allt från vinnare av hela köret, till vilka som går vidare till final/andra chansen från en utvald deltävling. Bettingsidorna erbjuder mycket olika Melodifestivalen betting odds, så ett tips är att kolla vart du får det bästa oddset när du ger dig in i Melodifestivalen bettingen.

Speltips: Marcus & Martinus vinner Melodifestivalen

Med bara dagar kvar till den första deltävlingen av Melodifestivalen 2024 sätter vi tänderna i årets startfält. Vi håller – precis som spelbolagen – den tidigare medverkande Mello-gruppen Marcus & Martinus som favoriter. Att den här duon representerar Sverige i Eurovision Song Contest ger oss ungefär 2.90 hos spelbolagen. 

Favoriten utmanas närmast av Danny Saucedo, Dotter och Fröken Snusk, som experterna på Speltips.se höjer ett varningsfinger för. Förhandsfavoriterna finns utdelade i flera deltävlingar.

Alla odds inför Melodifestivalen

Mello Odds 2024 – skrällar

Marcus & Martinus får ett stort favoritskap av spelbolagen inför Melodifestivalen 2024. Men det finns även utmanare som man bör hålla ett öga på under evenemanget. Det går som vanligt att spela på väldigt mycket kring Mello, däribland vinnare, placering, H2H och mycket annat. Betta på Melodifestivalen för att öka spänningen under programmen. Här hittar du ett gäng olika utmanare som får ses som en skräll ifall man vinner:

Fem utmanare:

 • Danny Saucedo, 4.50
 • Fröken Snusk, 14.00
 • Liamoo, 24.00
 • Gunilla Persson, 126.0

Odds Melodifestivalen 2024 final

Malmö, Göteborg, Växjö, Eskilstuna och Karlstad är spelplatser för Melodifestivalens deltävlingar 2024. Finalen utspelar sig i huvudstaden och närmare bestämt på Friends Arena i Solna. Tolv finalbidrag tas fram från fem deltävlingar och ett finalkval. Spelbolagen tror att vinnaren för årets tävling heter Marcus & Martinus. Popgruppen har varit med tidigare och ger inte upp förens man vunnit guldfågeln i sitt grannland.

Odds inför Melodifestivalen 2024 uppdateras flitigt. Här kommer oddsen röra sig med tiden och det gäller som vanligt att jämföra oddsen på de olika spelbolagen. Ibland kan det skilja en hel del i odds mellan spelbolagen. Det kommer finnas mängder med olika marknader inför årets tävlingar där vinnare, placering och h2h är väldigt populärt.

Vinnaren av Melodifestivalen 2024 skall mellan 9 och 13 maj representera Sverige i Eurovision Song Contest. Samtliga odds under finalen i Mello och Eurovision 2024 uppdateras dagligen i vår kompletta oddsjämförelse.

Fyra heta artister som slåss om att få representera Sverige i Eurovision: 

 • Marcus & Martinus
 • Danny Saucedo
 • Liamoo
 • Dotter 

Placera dina spel redan idag. Vi hjälper dig att hitta bästa odds på Melodifestivalen 2024.

Bästa oddsen Melodifestivalen 2024

Bettingsidorna är välfyllda med spel på Melodifestivalen 2024. Som vanligt letar man efter de bästa oddsen för sitt spel och oftast är det favoriten som man spelar på. I ‘Mello’ finns det dock hög risk för att en skräll händer, i någon av deltävlingarna eller i finalen. Det har vi sett massvis med gånger och det är ingen omöjlighet att det händer igen. Vi kan återigen tipsa om att läsa på, eller ta del av våra oddsjämförelser – inte bara för att spela på det bästa oddset på din favorit, utan också veta lite om allting runt omkring. I årets upplaga har vi fler personer som har en stor supporterskara utanför sången, vilket kan vara smart att ta in, eftersom dessa artisterna kommer locka en hel del röster därifrån. 

Alla odds är samlade på ett och samma ställe, vi uppdaterar dagligen med det senaste om oddsen – så glöm inte att vara uppdaterade genom vår egna oddsjämförelse nedan. Vi rekommenderar några stycken och runt omkring ser du vilka. Nedanför ser du några olika odds på både favoriter och icke favoriter, betta smart och ha i åtanke att en skräll ofta kan ske i dessa sammanhang. Här har du både favorit, utmanare och någon som har låg chans till avancemang. Oddsen hämtas från oddsjämförelsen inför deltävlingarna.

Spelbolag med odds på Mello

Vi listar några av spelbolagen som storsatsar på Melodifestivalen 2024. Att betta på Mello har blivit allt mer populärt. Listan innefattar flera bettingsidor som erbjuder grymma odds på samtliga deltävlingar och finalen nedan. Unibet är en spelsida som är populär bland svenskarna och som alltid lägger stort fokus på Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. I år kommer man även kunna ge sina spelare något som kallas oddsboost. Ta del av detta och mycket mer genom att kika in listan:

 • Unibet – Oddsboost under Mello
 • X3000 – Splitterny bettingsida
 • Bet365 – Högt odds på utmanarna 
 • Svenska Spel – Erbjuder spel på Mello i god tid
 • Hajper – 100% upp till 1000kr

Deltagare Melodifestivalen

Melodifestivalen 2024 har ett gäng högintressanta artister att erbjuda. Vi ser allt ifrån Marcus & Martinus, som var med i Melodifestivalen även förra året, till Gunilla Persson, som fick många att lyfta på ögonen när deltagarna presenterades. För den äldre generationen finns Lasse Stefanz bland annat att hålla ett extra öga på. Med detta sagt finns det onekligen musik för alla under årets upplaga av Mello. Vi gör oss redo för deltävlingarna i Malmö, Göteborg, Växjö, Eskilstuna och Karlstad med nedanstående favoriter.

Favorit på förhand – Marcus & Martinus

 • Odds på Marcus & Martinus: 2.90
 • Låtnamn: Unforgettable
 • Framgång i Mello: Utmanat om sångfågeln
 • Låtskrivare: Jimmy Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb, Marcus Gunnarsen, Martinus Gunnarsen

Melodifestivalen 2024 – Program & Upplägg

Melodifestivalen 2024 leds av Carina Berg. TV-profilen tar över efter förra årets duo och programleder i år på ensam manér. 

 • Lördag 3 februari 2024, Malmö, Deltävling 1
 • Lördag 10 februari 2024, Göteborg, Deltävling 2
 • Lördag 17 februari 2024, Växjö, Deltävling 3
 • Lördag 24 februari 2024, Malmö, Deltävling 4
 • Lördag 2 mars 2024, Karlstad, Deltävling 5
 • Lördag 9 mars 2024, Stockholm, Final

Deltävling 1

Viktig information – Melodifestivalen Deltävling 1:

 • Datum/Tid: Lördag 3 februari 2024
 • Kanal: SVT1 / SVT Play
 • Stad: Malmö
 • Programledare: Carina Berg
 • Deltagare: Adam Woods, Samir & Viktor, Melina Borglowe, Elisa Lindström, Lisa Ajax, Smash Into Pieces

Deltävling 2

Viktig information – Melodifestivalen Deltävling 2:

 • Datum/Tid: Lördag 10 februari 2024
 • Kanal: SVT1 / SVT Play
 • Stad: Göteborg
 • Programledare: Carina Berg
 • Deltagare: Maria Sur, Engmans Kapell, Dear Sara, C-Joe, Liamoo, Fröken Snusk

Deltävling 3

Viktig information – Melodifestivalen Deltävling 3:

 • Datum/Tid:Lördag 17 februari 2024
 • Kanal: SVT1 / SVT Play
 • Stad: Växjö
 • Programledare: Carina Berg
 • Deltagare: Jacqline, Clara Klingenström, Kim Cesarion, Klaudy, Gunilla Persson, Cazzi Opeia

Deltävling 4

Viktig information – Melodifestivalen Deltävling 4:

 • Datum/Tid:Lördag 24 februari 2024
 • Kanal: SVT1 / SVT Play 
 • Stad: Eskilstuna
 • Programledare: Carina Berg
 • Deltagare: Albin Tingwall, Lia Larsson, Dotter, SCARLET, Lasse Stefanz, Danny Saucedo

Deltävling 5

Viktig information – Melodifestivalen Deltävling 5:

 • Datum/Tid:Lördag 2 mars 2024
 • Kanal: SVT1 / SVT Play 
 • Stad: Karlstad
 • Programledare: Carina Berg
 • Deltagare: Marcus & Martinus, Chelsea Muco, Jay Smith, Elecktra, Annika Wickihalder, Medina

Melodifestivalen historia

Melodifestivalen, eller ‘Mello’ som det ofta heter i våra hem inför, under och efter programmet, har dragit fram mängder med makalöst fina minnen för oss yngre men också äldre. Melodifestivalen bjuder på all möjlig underhållning och vi har genom åren sett allt från världskända ABBA till Sean Banan i programmet.

Melodifestivalen anordnas en gång varje år, det är Sveriges Television (SVT) som sänder programmet. 1958 var första gången Melodifestivalen anordnades och det första året Sverige skickade ett bidrag till Eurovision Song Contest. Alice Babs framförde ‘’Lilla Stjärna’’ och slutade på en fjärde plats. Sverige har sedan starten 1958 vunnit sex gånger, en seger mindre än mesta vinnaren Irland på sju.

Programmet har ändrats en hel del genom åren, vilket är rimligt eftersom den första gången det genomfördes var 1958. Nu ser vi Melodifestivalen som ett av Sveriges populäraste TV-program, en tradition för mängder av oss och mer därtill. Ändringarna är många, men idag är ‘’Mello’’ uppdelat i fem olika deltävlingar – i Malmö, Göteborg, Växjö, Eskilstuna och Karlstad.

blomman

Chefredaktör

Andreas är vår nya chefredaktör här på Speltips.se. Han har flera års erfarenhet inom branschen och har jobbat som bland annat oddssättare och sportsbook manager på Malta. Sportintresset är brett och när inte favoritlaget Hammarby spelar är det basket som gäller. Andreas sköter kontakten med Speltips skribenter och har du några frågor kring det är du varmt välkommen att kontakta honom.