Hockey VM 2020

  1. Speltips
  2. /
  3. Sport
  4. /
  5. Ishockey
  6. /
Ishockey VM 20202020-03-25T15:52:35+02:00

Varje år arrangeras ishockey VM runt om i världen och näst på tur att stå som värd för hockey VM är Schweiz. Mästerskapet kommer att hållas den 8-24 maj 2020 i Schweiz största stad Zürich och i staden Lausanne. Matcherna kommer att sändas på TV i 166 länder och man räknar med att ha över 1,3 miljarder tittare under hela hockey VM. Här finner du vår stora guide för ishockey VM 2020.

Hockey VM i Schweiz

Städerna Zurich och Lausanne kommer att vara värd för årets världsmästerskap i ishockey för andra gången efter 2009. Detta blir också den tionde gången som Schweiz anordnar Ishockey-VM vilket innebär att besökarna kan räkna med ett proffsigt upplägg och bemötande.

Vi finns med dig under hela mästerskapet

Vi på Speltips.se bevakar ishockey VM 2020 på plats nere i Schweiz. har skrivit en heltäckande guide för hela hockey VM 2020. Spelschema för hockey VM, TV-tablå och mycket mer. Här får du även de senaste nyheterna om Tre Kronor och VM 2020.

VM-guiden 2020

SPELSCHEMA

Spelschema

TV-TABLÅ

Fjärrkontroll tv flat

TRE KRONOR

Tre Kronor symbol

TABELLER

Resultat

RESULTAT

Resultat

SLUTSPELET

Slutspelsträd

LANDSLAG

Flaggor och nationer

BILJETTER

Biljetter logo

REGLER

Visselpipa

GRUPPER

Gruppspel

ODDSJÄMFÖRELSE

STREAMING

Streaming

Nyheter & speltips

Visa fler inlägg

Fullständig guide för ishockey VM 2020

Vi på speltips.se älskar Hockey VM och har därför bestämt för att skriva en heltäckande guide för ishockey-VM i Schweiz som spelas den 8-24 maj. Sverige som vann mästerskapet två år i rad misslyckades senast och blev utslagna av uträknande Finland redan i kvartsfinalen. Hockey-VM 2020 kommer att sändas av TV3 och via playtjänsten Viaplay, vilket innebär att du kan följa Hockey VM både på nätet och vid TV:n. Vi har skrivit en fullständig TV-tablå med TV-tider för Hockey VM där du ser vilken tv-kanal som sänder matchen du vill se på. Här nedan ser du vår fullständiga guide till Hockey-VM:

Tidigare VM i ishockey

Hockey-VM 2017 utspelade sig tyska Köln och i franska huvudstaden Paris. Sverige drog det längsta strået och vann guldet efter att man slog Kanada med 2-1 i finalen. Det var Sveriges tionde VM-guld genom tiderna. Med den noteringen är man tredje bäst över antal VM-guld genom tiderna. Under 2018 så spelades Hockey VM i Danmark där Sverige åter igen vann och har nu hela 11 VM-guld. Det senaste mästerskapet blev dock ett fiasko för Sveriges del och Finland kunde storskräll genom att vinna Hockey-VM. På första plats över flest antal VM-guld hittar vi Sovjetunionen (Ryssland) som vunnit 22 guldmedaljer i hockey-VM genom åren och därefter har Ryssland även vunnit tre stycken guld själv.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok