Hockey VM 2021

  1. Home
  2. /
  3. Sport
  4. /
  5. Ishockey
  6. /
Ishockey VM 2021 Författare: 2020-04-02T08:44:38+02:00

Varje år arrangeras ishockey VM runt om i världen och näst på tur att stå som värd för hockey VM är Schweiz. Mästerskapet kommer att hållas den 8-24 maj 2021 i Schweiz största stad Zürich och i staden Lausanne. Matcherna kommer att sändas på TV i 166 länder och man räknar med att ha över 1,3 miljarder tittare under hela hockey VM. Här finner du vår stora guide för ishockey VM 2021.

Hockey VM i Schweiz

Städerna Zurich och Lausanne kommer att vara värd för årets världsmästerskap i ishockey för andra gången efter 2009. Detta blir också den tionde gången som Schweiz anordnar Ishockey-VM vilket innebär att besökarna kan räkna med ett proffsigt upplägg och bemötande.

Vi finns med dig under hela mästerskapet

Vi på Speltips.se bevakar ishockey VM 2021 på plats nere i Schweiz. har skrivit en heltäckande guide för hela hockey VM 2021. Spelschema för hockey VM, TV-tablå och mycket mer. Här får du även de senaste nyheterna om Tre Kronor och VM 2021.

VM-guiden 2021

SPELSCHEMA

Spelschema
Läs mer

TV-TABLÅ

Fjärrkontroll tv flat
Läs mer

TRE KRONOR

Tre Kronor symbol
Läs mer

TABELLER

Resultat
Läs mer

RESULTAT

Resultat
Läs mer

SLUTSPELET

Slutspelsträd
Läs mer

LANDSLAG

Flaggor och nationer
Läs mer

BILJETTER

Biljetter logo
Läs mer

REGLER

Visselpipa
Läs mer

GRUPPER

Gruppspel
Läs mer

ODDSJÄMFÖRELSE

Läs mer

STREAMING

Streaming
Läs mer

Nyheter & speltips

Load More Posts

Fullständig guide för ishockey VM 2021

Vi på speltips.se älskar Hockey VM och har därför bestämt för att skriva en heltäckande guide för ishockey-VM i Schweiz som spelas den 8-24 maj. Sverige som vann mästerskapet två år i rad misslyckades senast och blev utslagna av uträknande Finland redan i kvartsfinalen. Hockey-VM 2021 kommer att sändas av TV3 och via playtjänsten Viaplay, vilket innebär att du kan följa Hockey VM både på nätet och vid TV:n. Vi har skrivit en fullständig TV-tablå med TV-tider för Hockey VM där du ser vilken tv-kanal som sänder matchen du vill se på. Här nedan ser du vår fullständiga guide till Hockey-VM:

Tidigare VM i ishockey

Hockey-VM 2017 utspelade sig tyska Köln och i franska huvudstaden Paris. Sverige drog det längsta strået och vann guldet efter att man slog Kanada med 2-1 i finalen. Det var Sveriges tionde VM-guld genom tiderna. Med den noteringen är man tredje bäst över antal VM-guld genom tiderna. Under 2018 så spelades Hockey VM i Danmark där Sverige åter igen vann och har nu hela 11 VM-guld. Det senaste mästerskapet blev dock ett fiasko för Sveriges del och Finland kunde storskräll genom att vinna Hockey-VM. På första plats över flest antal VM-guld hittar vi Sovjetunionen (Ryssland) som vunnit 22 guldmedaljer i hockey-VM genom åren och därefter har Ryssland även vunnit tre stycken guld själv.