Varje år arrangeras ishockey VM runt om i världen och näst på tur att stå som värd för hockey VM är Lettland. Mästerskapet kommer att hållas den 21 maj-6 juni 2021 i Lettland. Matcherna kommer att sändas på TV i 166 länder och man räknar med att ha över 1,3 miljarder tittare under hela hockey VM. Här finner du vår stora guide för Ishockey VM 2021.

Hockey VM i Lettland

Lettland kommer att vara värd för årets världsmästerskap i ishockey. Detta blir den andra gången för Lettland som man anordnar Ishockey-VM vilket innebär att besökarna kan räkna med ett proffsigt upplägg och bemötande då man har erfarenhet sedan tidigare.

Vi finns med dig under hela mästerskapet

Vi på Speltips.se bevakar ishockey VM 2021 på plats i Lettland om vi tillåts resa in. Vi har skrivit en heltäckande guide för hela hockey VM 2021. Spelschema för hockey VM, TV-tablå och mycket mer. Här får du även de senaste nyheterna om Tre Kronor och VM 2021.

VM-guiden 2021

SPELSCHEMA

Spelschema
Läs mer

TV-TABLÅ

Fjärrkontroll tv flat
Läs mer

TRE KRONOR

Tre Kronor symbol
Läs mer

TABELLER

Resultat
Läs mer

RESULTAT

Resultat
Läs mer

SLUTSPELET

Slutspelsträd
Läs mer

LANDSLAG

Flaggor och nationer
Läs mer

BILJETTER

Biljetter logo
Läs mer

REGLER

Visselpipa
Läs mer

GRUPPER

Gruppspel
Läs mer

ODDSJÄMFÖRELSE

Läs mer

STREAMING

Streaming
Läs mer

Spelbolag med odds på Hockey-VM

Snabbare logo

100 kr Sportbonus

Maxbonus: Sätt in 100 kr, spela för 100 kr

Omsättningskrav: 1x Bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Pengarna på banken inom några minuter

  • Läs mer om Snabbare

Till Snabbare
Unibet logo

 100 kr gratisspel

Maxbonus: Spela för 100 kr – Få 100 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Enormt spelutbud och liveodds

  • Läs mer om Unibet

Till Unibet
Bethard logo

100% upp till 100 kr

Sätt in med BankID och spela direkt

Omsättningskrav: 1x insättning + bonus, min. odds 1.80

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Bra cash-out & riktigt höga odds
  • Läs mer om Bethard

Till Bethard

Fullständig guide för ishockey VM 2021

Vi på speltips.se älskar Hockey VM och har därför bestämt för att skriva en heltäckande guide för ishockey-VM som spelas den 21 maj-6 juni. Sverige som vann mästerskapet två år i rad misslyckades senast och blev utslagna av uträknande Finland redan i kvartsfinalen. Hockey-VM 2021 kommer att sändas av SVT och via playtjänsten SVT Play, vilket innebär att du kan följa Hockey VM både på nätet och vid TV:n. Vi har skrivit en fullständig TV-tablå med TV-tider för Hockey VM där du ser vilken tv-kanal som sänder matchen du vill se på. Här nedan ser du vår fullständiga guide till Hockey-VM:

Tidigare VM i ishockey

Hockey-VM 2017 utspelade sig tyska Köln och i franska huvudstaden Paris. Sverige drog det längsta strået och vann guldet efter att man slog Kanada med 2-1 i finalen. Det var Sveriges tionde VM-guld genom tiderna. Med den noteringen är man tredje bäst över antal VM-guld genom tiderna. Under 2018 så spelades Hockey VM i Danmark där Sverige åter igen vann och har nu hela 11 VM-guld. Året därpå, 2019, blev dock ett fiasko för Sveriges del och Finland kunde storskräll genom att vinna Hockey-VM. Sverige väntades ta revansch år 2020, men p.g.a. orsaker som inte gick att styra över så blev turneringen inställd.

På första plats över flest antal VM-guld hittar vi Sovjetunionen (Ryssland) som vunnit 22 guldmedaljer i hockey-VM genom åren och därefter har Ryssland även vunnit tre stycken guld själv.