Varje år arrangeras ishockey VM runt om i världen och näst på tur att stå som värd för Hockey-VM 2023 är Finland. Mästerskapet kommer att hållas den 13-29 maj i Finland. Matcherna kommer att sändas på TV i 166 länder och man räknar med att ha över 1,3 miljarder tittare under hela hockey VM. Här finner du vår stora guide för Ishockey VM 2023.

VM-guiden 2023

SPELSCHEMA

Spelschema

TV-TABLÅ

Fjärrkontroll tv flat

TRE KRONOR

Tre Kronor symbol

TRUPPER

Flaggor och nationer

GRUPPER

Gruppspel

TABELLER

Resultat

RESULTAT

Resultat

SLUTSPELET

Slutspelsträd

STREAMING

Streaming

ODDSJÄMFÖRELSE

REGLER

BILJETTER

Biljetter logo

Spelbolag med odds på Hockey-VM

Betsson Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x bonus, minsta odds 1.8

  • Grymma odds på SHL & NHL

  • Läs mer om Betsson

Till Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x gratisspel, valfritt min odds

  • Betting utan konto

  • Läs mer om Betinia

Till Betinia
Hajper Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Snabb registrering med BankID

  • Läs mer om Hajper

Till Hajper

Fullständig guide för Ishockey VM 2023

Vi på speltips.se älskar Hockey VM och har därför bestämt för att skriva en heltäckande guide för Ishockey-VM som spelas den 13-29 maj. Hockey-VM 2023 kommer att sändas av Viasat, TV6, TV10 och via playtjänsten Viaplay, vilket innebär att du kan följa Hockey VM både på nätet och vid TV:n. Vi har skrivit en fullständig TV-tablå med TV-tider för Hockey VM där du ser vilken tv-kanal som sänder matchen du vill se på. Här nedan ser du vår fullständiga guide till Hockey-VM:

Hockey-VM 2023 – Spelschema & streaming

Den 13 maj går Hockey-VM 2023 av stapeln och vi har ett fullspäckat schema framför oss. Under mästerskapets gång kommer det vara en hel del att hålla koll på, med allt från spelschema och datum till trupper och tabeller. En ordentlig djungel, men här kommer vi in i bilden. Vi har laddat upp med en heltäckande guide för Hockey-VM 2023 som gör det enkelt för dig som läsare att hålla koll och hitta all information du söker – på ett och samma ställe. Vi har exempelvis en hel sida med information om hur du streamar Hockey-VM 2023 helt utan kostnad, samt en hel sida där du ser det kompletta spelschemat för Hockey-VM 2023 med alla datum, tider och annan information du kan tänka dig behöva under mästerskapets gång.

Hockey VM i Finland 2023

Finland kommer att vara värd för årets världsmästerskap i ishockey, som spelas mellan 13 och 29 maj. Finland har stått som värd för mästerskapet vid ett flertalet tillfällen tidigare, vilket innebär att besökarna kan räkna med ett proffsigt upplägg och bemötande då man har erfarenhet sedan tidigare. Vi på speltips.se följer Hockey-VM 2023 i Finland och förser er läsare med all information kring mästerskapet, med allt från komplett spelschema och tuppinformation till odds och streaming. Heltäckande guide för Hockey-VM 2023 hittar du hos oss.

Vi finns med dig under hela mästerskapet

Vi på Speltips.se bevakar Ishockey VM 2023 på plats i Finland om restriktionerna tillåter. Vi har skrivit en heltäckande guide för hela Hockey VM 2023. Spelschema för Hockey VM, TV-tablå och mycket mer. Här får du även de senaste nyheterna om Tre Kronor och VM 2023. Vi sätter stor fokus på samtliga Hockey-VM trupper med extra fokus på Tre Kronors trupp, samtidigt som vi förser er läsare med senaste nytt kring Hockey-VM spelschemat och alla TV-kanaler för Hockey-VM 2023.

Tidigare VM i ishockey

Hockey-VM 2017 utspelade sig tyska Köln och i franska huvudstaden Paris. Sverige drog det längsta strået och vann guldet efter att man slog Kanada med 2-1 i finalen. Det var Sveriges tionde VM-guld genom tiderna. Med den noteringen är man tredje bäst över antal VM-guld genom tiderna. Under 2018 så spelades Hockey VM i Danmark där Sverige åter igen vann och har nu hela 11 VM-guld. Året därpå, 2019, blev dock ett fiasko för Sveriges del och Finland kunde storskräll genom att vinna Hockey-VM. Sverige väntades ta revansch år 2020, men p.g.a. orsaker som inte gick att styra över så blev turneringen inställd.

På första plats över flest antal VM-guld hittar vi Sovjetunionen (Ryssland) som vunnit 22 guldmedaljer i hockey-VM genom åren och därefter har Ryssland även vunnit tre stycken guld själv.