Varje år arrangeras ishockey VM runt om i världen och näst på tur att stå som värd för hockey VM är Finland. Mästerskapet kommer att hållas den 13-29 maj i Finland. Matcherna kommer att sändas på TV i 166 länder och man räknar med att ha över 1,3 miljarder tittare under hela hockey VM. Här finner du vår stora guide för Ishockey VM 2022.

VM-guiden 2022

SPELSCHEMA

Spelschema

TV-TABLÅ

Fjärrkontroll tv flat

TRE KRONOR

Tre Kronor symbol

TRUPPER

Flaggor och nationer

GRUPPER

Gruppspel

TABELLER

Resultat

RESULTAT

Resultat

SLUTSPELET

Slutspelsträd

STREAMING

Streaming

ODDSJÄMFÖRELSE

REGLER

BILJETTER

Biljetter logo

Spelbolag med odds på Hockey-VM

Snabbare logo

100% upp till 2500 kr

Maxbonus: Sätt in 2500 kr, spela för 5000 kr

Omsättningskrav: 8x – Min odds 1.8

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Pengarna på banken inom några minuter

  • Läs mer om Snabbare

Till Snabbare
Unibet logo

 100 kr gratisspel

Maxbonus: Spela för 100 kr – Få 100 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Enormt spelutbud och liveodds

  • Läs mer om Unibet

Till Unibet
Bethard logo

100% upp till 1000 kr

Sätt in med BankID och spela direkt

Omsättningskrav: 8x – Min Odds: 1.80

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Bra cash-out & riktigt höga odds
  • Läs mer om Bethard

Till Bethard

Fullständig guide för ishockey VM 2022

Vi på speltips.se älskar Hockey VM och har därför bestämt för att skriva en heltäckande guide för Ishockey-VM som spelas den 13-29 maj. Hockey-VM 2022 kommer att sändas av Viasat, TV6, TV3 och via playtjänsten Viaplay, vilket innebär att du kan följa Hockey VM både på nätet och vid TV:n. Vi har skrivit en fullständig TV-tablå med TV-tider för Hockey VM där du ser vilken tv-kanal som sänder matchen du vill se på. Här nedan ser du vår fullständiga guide till Hockey-VM:

Hockey VM i Finland 2022

Finland kommer att vara värd för årets världsmästerskap i ishockey. Finland har stått som värd för mästerskapet vid ett flertalet tillfällen tidigare, vilket innebär att besökarna kan räkna med ett proffsigt upplägg och bemötande då man har erfarenhet sedan tidigare. Vi på speltips.se följer Hockey-VM 2022 i Finland och förser er läsare med all information kring mästerskapet.

Vi finns med dig under hela mästerskapet

Vi på Speltips.se bevakar Ishockey VM 2022 på plats i Finland om restriktionerna tillåter. Vi har skrivit en heltäckande guide för hela Hockey VM 2022. Spelschema för Hockey VM, TV-tablå och mycket mer. Här får du även de senaste nyheterna om Tre Kronor och VM 2022. Vi sätter stor fokus på samtliga Hockey-VM trupper med extra fokus på Tre Kronors trupp, samtidigt som vi förser er läsare med senaste nytt kring Hockey-VM spelschemat och alla TV-kanaler för Hockey-VM 2022.

Tidigare VM i ishockey

Hockey-VM 2017 utspelade sig tyska Köln och i franska huvudstaden Paris. Sverige drog det längsta strået och vann guldet efter att man slog Kanada med 2-1 i finalen. Det var Sveriges tionde VM-guld genom tiderna. Med den noteringen är man tredje bäst över antal VM-guld genom tiderna. Under 2018 så spelades Hockey VM i Danmark där Sverige åter igen vann och har nu hela 11 VM-guld. Året därpå, 2019, blev dock ett fiasko för Sveriges del och Finland kunde storskräll genom att vinna Hockey-VM. Sverige väntades ta revansch år 2020, men p.g.a. orsaker som inte gick att styra över så blev turneringen inställd.

På första plats över flest antal VM-guld hittar vi Sovjetunionen (Ryssland) som vunnit 22 guldmedaljer i hockey-VM genom åren och därefter har Ryssland även vunnit tre stycken guld själv.