Landslagen laddar för fullt inför Hockey VM 2020 och alla länder hoppas att få loss sina absolut bästa spelare till mästerskapet. Kvalitén på trupperna skiljer sig kraftigt och det syns vilka länder som är framgångsrika i NHL. Här kan du se alla länders landslagstrupper för Hockey VM 2020.

Landslagstrupper Hockey VM 2020

Ledningen i varje landslag har jobbat febrilt sedan slutet av säsongen med att färdigställa landslagstruppen för Hockey VM 2020. Som vanligt när tränare och ledare ska ta ut sina trupper så finns det många frågetecken att räta ut. En del spelare är skadade och vet inte om de hinner tillfriskna, en del vet inte om de är motiverade nog och en del som spelar på andra sidan Atlanten spelar eventuellt fortfarande i sina klubblag vid den aktuella tidpunkten. Dessutom så finns det alltid ett par öppna platser under turneringens gång för att plocka in spetsspelare som har åkt ur slutspelet i Stanley Cup.

Sveriges trupp till Hockey VM 2020

Sverige ser som vanligt ut att få ett bra lag till Hockey VM 2020 och många menar på att man är en av favoriterna till att vinna hela turneringen. Det finns dock som för alla andra länder en hel del frågetecken kring landslagstruppen eftersom många spelare fortfarande inte vet hur deras situation ser ut i maj när VM spelas. Något som däremot är säkert är att många spelare som spelar både i Sverige och utomlands har uttryckt sig positivt om att ansluta sig till VM landslagstruppen.

Sverige
USA
KANADA
Tjeckien
Finland
Finland
Danmark
Ryss
Ryssland
Storbritannien
Frankrike
Tyskland
Tyskland
Schweiz
Schweiz
Norge
Norge
Italien
Österrike
Österrike
Lettland
Slovakien
Slovakien

Presentation av landslagstrupperna

Speltips.se bevakar Hockey VM 2020 med järnkoll och har givetvis lika bra koll på hur landslagstrupperna ser ut inför årets turnering. Vi har sammanställt en lista för varje landslag där landslagstruppen framgår men inte bara det utan också eventuella spelare som kan tillkomma i ett senare skede och vilka spelare som förvånansvärt saknas i laget. Här är några av de saker som vi har koll på gällande landslagstrupperna till Hockey VM 2020:

  • Vilka spelare som har tackat ja till Hockey VM
  • Spelare som respektive land hoppas skall tillkomma
  • Vilka spelare som alla trodde skulle delta men som saknas
  • Spelare som har skadat sig precis innan eller under turneringen

Landslagstruppernas statistik

Hos oss finner du inte bara vilka spelare som ingår i varje landslagstrupp utan du hittar också exklusiv statistik för varje spelare. Är du intresserad av hur många mål en spelare gjort, hur många assist, antal utvisningar spelaren fått eller hur mycket istid han fått så är det hos oss du ska kolla. Informationen är inte bara användbar för intressets skull utan också om du skall lägga ett bett och vill veta vilka spelare som måste leverera för att spelet skall sitta.