Ta del av Lettlands trupp Hockey-VM 2023! Lettland gör sig återigen redo för ett stort mästerskap. Denna gången är det Ishockey VM 2023 och man siktar som vanligt på att ta sig till slutspel som ett av de sista lagen. Man har många tuffa matcher att spela i gruppspelet innan man kan blicka framåt. Vill ni veta mer om Lettlands trupp Ishockey-VM 2023 så hittar ni allt här.

Lettlands trupp Hockey-VM 2023

Namn Position Nummer Klubb Född
Kristers Gudlevskis  Målvakt 50 Modo 1992
Ivars Punnenovs  Målvakt 74 Lausanne 1994
Arturs Silovs  Målvakt 31 Abbotsford 2001
Uvis Balinskis  Back 26 Florida Panthers 1996
Arvils Bergmanis  Back 65 University Alaska 1999
Oskars Cibulskis  Back 27 Rytiri Kladno 1988
Karlis Cukste  Back 2 Ocelari Trinec 1997
Ralfs Freibergs  Back 29 Litvinov 1991
Janis Jaks  Back 72 Litvinov 1995
Roberts Mamcics  Back 55 Nove Zamky 1995
Kristaps Zile  Back 77 Litvinov 1997
Rodrigo Abols  Forward 18 Rögle 1996
Toms Andersons  Forward 22 La Chaux 1993
Rudolfs Balcers  Forward 21 Syracuse 1997
Oskars Batna  Forward 95 Jukurit 1995
Rihards Bukarts  Forward 13 EC-KAC 1995
Roberts Bukarts  Forward 71 Vitkovice 1995
Kaspars Daugavins  Forward 16 Iserlohn 1990
Andris Dzerins  Forward 25 Herning 1988
Martins Dzerkals  Forward 17 Budejovice 1997
Miks Indrasis  Forward 70 Schwenninger 1990
Ronalds Kenins  Forward 91 Lausanne 1991
Renars Krastenbergs Forward 9 AIK 1998
Dans Locmelis Forward 85 Uni. Massachuetts 2004
Deniss Smirnovs Forward 73 Kloten 1999

Lettlands spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Lettland – Kanada 12 maj kl. 19:20 9.00 – 6.75 – 1.22 SVT Play
Slovakien – Lettland 13 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Tjeckien – Lettland 15 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Lettland – Norge 17 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play
Lettland – Slovenien 19 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play
Kazakhstan – Lettland 20 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Schweiz – Lettland 23 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play

Spelbolag med odds på Lettland

Lettlands trupp Ishockey-VM 2023

Ta del av Lettlands trupp Ishockey-VM 2023 hos oss. Letterna är värdnation för mästerskapet och får därför en del förväntningar och krav här. Lettlands trupp saknar storstjärnor från NHL, men har massor av kvalitet från KHL och andra respektabla ligor. Det här är en nation som tillhör landslagen som skräller under VM. Det finns rutin från tidigare mästerskap, ungdomlig entusiasm och allt det där som man behöver för att få ut så mycket som möjligt av en trupp. Det kan bli avgörande för Lettland – som siktar på slutspel.

Lettland är ett lag som många gånger ställt till det för stora nationer i Ishockeymästerskap. Lettland har en trupp som man skall ha respekt för, och trots att man inte har några av världens främsta ishockeyspelare så är det en lagmaskin som lyckats förr. Den kollektiva styrkan är direkt påtaglig och vi förväntar oss en värdnation som bjuder på stor underhållning. Vi på speltips.se bevakar Lettlands trupp Ishockey-VM 2023 och förser er läsare med senaste nytt. Lettlands trupp kan komma att få förstärkningar under turneringens gång, något vi givetvis kommer att rapportera om.

Lettlands trupp Ishockey-VM 2023:

  • Arturs Silovs, Vancouver Canucks
  • Uvis Belinskis, Florida Panthers
  • Rudolfs Balcers, Tampa Bay Lightnings

Lettlands spelare Ishockey VM 2023

Lettlands landslagstrupp domineras av spelare från KHL. Flera av Lettlands spelare Ishockey VM 2023 spelar i den ryska högstadivisionen och det är till stor del spelare som varit med i mästerskap tidigare, som därmed har rutin ifrån stora matcher trots att det egentligen inte finns någon direkt superstjärna i det lettiska laget. Samtidigt är det få spelare i Lettlands VM-trupp som spelar i den inhemska ligan, som inte håller allt för hög nivå i förhållande till många av Europas hockeyligor. Lettland blir att räkna med i Ishockey VM-gruppspelet och man bör ha respekt för deras förmåga att skrälla mot stornationer.

Nyheter om Lettlands Ishockey-VM trupp 2023

Nyheter om Lettlands Ishockey-VM trupp 2023 kan ni ta del av hos oss på speltips.se. Det blir en hel del att hålla koll på under Hockey-VM och naturligtvis är Lettland en av nationerna som vi bevakar under mästerskapet. Vi förser er läsare med nyheter om Lettlands Ishockey-VM trupp 2023 och håller er uppdaterade kring eventuella förändringar i truppen. Under mästerskapets gång har förbundskaptenerna möjlighet att göra ändringar i sina landslagstrupper, och vi förväntar oss att Lettlands förbundskapten väljer att plocka in ett par förstärkningar – förutsatt att möjligheten ges. I övrigt rapporterar vi om senaste nytt kring Lettlands Ishockey-VM trupp, laguppställningen och mycket mer.

Uttagning av Lettlands VM-trupp

Lettland har tagit ut en trupp som består av mestadels spelare från KHL och den inhemska ligan. Spelare från NHL är man inte bortskämda med, men man har klarat sig bra tidigare år och skall nog kunna övertyga även i år. Slutspel är målet på hemmaplan och det är flera spelare som kommer från samma klubblag, vilket kan vara ett styrkebesked. Förbundskaptenen som tagit ut truppen har inte världens svåraste jobb med tanke på bredd och spets som finns att tillgå. Man har sina toppspelare och dessa är alltid uttagna och man vet vad man får ut av dessa i Ishockey VM. Det här landslaget har varit med förut och det är inga större överraskningar i den lettiska truppen på förhand.

Lettlands laguppställning Hockey-VM 2023

Är du ute efter Lettlands laguppställning Ishockey VM 2023 så har du hittat rätt. Lettland dukar fram ett landslag med landslagsrutin inför Ishockey VM på hemmaplan. Man matchar ett starkt lettiskt landslag och förbundskaptenen saknar inga särskilda namn på pappret. Truppen i sin helhet består av spelare från många olika länder runtom i världen, men intressant är att man fått med sig flera spelare från KHL. Det är en av världens absolut starkaste ligor och här får Lettlands laguppställning Ishockey VM 2023 en hel del kvalité och kompetens. Anmärkningsvärt är att Lettlands Hockey-VM trupp bara består av några få spelare från den inhemska ligan.

Det blir spännande att följa Lettlands laguppställning i Hockey-VM. Det är självklart att Lettland som landslag behöver prioritera sina främsta spelare lite mer än de andra under ett mästerskap, speciellt i matcher mot de allra största nationerna. Man har en mycket tuff grupp och många tuffa matcher framför sig i Riga. Man kommer därför matcha sina starkaste spelare mot de bättre motstånden lite hårdare medans man mot sämre nationer kan dra ner på istiden på dessa. Detsamma gäller även på målvaktssidan där man har tre jämnbra målvakter och sannolikheten att varje målvakt får en ärlig chans under mästerskapet är relativt stor. Vi på speltips.se bevakar Lettland och förser er läsare med senaste nytt kring Lettlands laguppställning Hockey-VM 2023.

Förväntningarna på Lettland i Hockey-VM

Till skillnad från tidigare år så finns det faktiskt lite förväntningar på Lettland inför Hockey-VM. Mästerskapet spelas på hemmaplan, i huvudstaden Riga, och hemmafansen kommer bära fram landslaget. Här är det den kollektiva styrkan som talar mästerskap på mästerskap och det hoppas man även få ut den här gången. Lettland siktar på slutspel och misslyckas man med det på hemmaplan – så får vi ändå se det som ett misslyckande. Letterna har faktiskt missat slutspel i tre raka mästerskap.

Lettlands historik i Hockey-VM

Det är ingen större hemlighet att Lettland inte är någon stormakt inom sporten. Bland den egna befolkningen är sporten en stor höjdpunkt, men genom åren har man haft stora problem med att slå igenom på den stora scenen. Den inhemska ligan är direkt svag i förhållande till många andra europeiska ligor, man har exempelvis väldigt få spelare i truppen som spelar i den inhemska ligan. Mästerskapet 2018 resulterade i en kvartsfinal för Lettland. En bedrift att hänga i granen? Vanligtvis inte, men faktum är att det är Lettlands bästa prestation i ett världsmästerskap. I det senaste världsmästerskapet slutade Lettland på en blygsam 10:e plats och det är inte mycket som talar för lettiska framgångar under Hockey-VM 2023