Lettland gör sig återigen redo för ett stort mästerskap. Denna gången är det Ishockey VM 2021 och man siktar som vanligt på att ta sig till slutspel som ett av de sista lagen. Man har många tuffa matcher att spela i gruppspelet innan man kan kolla framåt. Vill ni veta mer om Lettlands VM trupp under Ishockey VM i Schweiz så hittar ni allt här.

Lettlands trupp Ishockey VM 2021

Lettland kommer till Ishockey VM 2021 i Schweiz med en trupp där flera spelare har mästerskapsrutin. Man har endast en spelare från NHL den kvarvarande majoriteten spelare håller hus i den inhemska ligan, KHL och i andra europeiska ligor. Man har en trupp som många varit med i mästerskap förut och det underlättar såklart. Lettland är ett lag som många gånger ställt till det för stora nationer i Ishockeymästerskap. Lettland har en trupp som man skall ha respekt för, trots att man inte har några av världens främsta ishockeyspelare så är det en lagmaskin som lyckats förr.

Lettlands spelare Ishockey VM 2021

Lettlands landslagstrupp domineras av spelare från Dinamo Riga i KHL. Klubben noteras för hela nio spelare i den lettiska landslagstruppen till Ishockey VM i Schweiz. Det är flera spelare som varit med i mästerskap tidigare och som därmed har rutin ifrån stora matcher, trots att det inte finns någon direkt superstjärna i det lettiska laget. Rudolf Barcers är den enda spelaren som håller hus i NHL. Barcers sticker inte ut jättemycket till mängden, men självklart är det ett plus att ha känt på spel på den allra högsta nivån. Lettland blir att räkna med i Ishockey VM-gruppspelet och man bör ha respekt för deras förmåga att skrälla mot stornationer.

Spelbolag med odds på Lettland

Speedybet logo

100% upp till 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Min. odds 1.8

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Spela utan konto & slipp verifiering

  • Läs mer om SpeedyBet
Till SpeedyBet
888Sport logo

100 kr riskfritt

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Få 100 kr riskfritt

Omsättningskrav: 0x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Höga odds & bra bonus

  • Läs mer om 888Sport

Till 888Sport
Snabbare logo

100 kr Sportbonus

Maxbonus: Sätt in 100 kr, spela för 100 kr

Omsättningskrav: 1x Bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Pengarna på banken inom några minuter

  • Läs mer om Snabbare

Till Snabbare

Lettlands laguppställning Ishockey VM 2021

Lettland ställer upp ett landslag med landslagsrutin inför Ishockey VM i Slovakien. Man matchar ett starkt lettiskt landslag och förbundskaptenen saknar inga särskilda namn på pappret. Det är självklart att Lettland som landslag behöver prioritera sina främsta spelare lite mer än de andra under ett mästerskap, speciellt i matcher mot de allra största nationerna. Man har en mycket tuff grupp och många tuffa matcher framför sig. Man kommer därför matcha sina starkaste spelare mot de bättre motstånden lite hårdare medans man mot sämre nationer kan dra ner på istiden på dessa. Detsamma gäller även på målvaktssidan där man har tre jämnbra målvakter och sannolikheten att varje målvakt får en ärlig chans är stor.

Lettlands VM trupp uttagning

Lettland har tagit ut en trupp bestående av spelare från den inhemska ligan, en från NHL och resterande från andra ligor i Europa. Förbundskaptenen verkar vara väldigt tydlig med att Dinamo Riga har många väldigt bra spelare. Man har tagit med hela åtta stycken från Dinamo Riga och det känns självklart vilken klubb som har Lettlands hetaste spelare. Förbundskaptenens jobb att ta ut Lettlands trupp verkar inte vara speciellt jobbig, man har sina toppspelare och man är bra medvetna om vilka det är som klarar av mästerskap som Ishockey VM. Man har varit med förut och det är inga större överraskningar i den lettiska truppen på förhand.