Ta del av Lettlands trupp Hockey-VM 2022! Lettland gör sig återigen redo för ett stort mästerskap. Denna gången är det Ishockey VM 2022 och man siktar som vanligt på att ta sig till slutspel som ett av de sista lagen. Man har många tuffa matcher att spela i gruppspelet innan man kan blicka framåt. Vill ni veta mer om Lettlands trupp Ishockey-VM 2022 så hittar ni allt här.

Lettlands trupp Hockey-VM 2022

Namn Position Nummer Klubb Född
Gustavs Davis Grigals Målvakt 88 Univ. of Alaska-Fairbanks 1998
Elvis Merzlikins Målvakt 80 Columbus Blue Jackets 1994
Arturs Silovs Målvakt 31 Abbotsford Canucks 2001
Arvils Bergmanis Back 65 Univ. of Alaska-Fairbanks 1999
Karlis Cukste Back 2 HC Oceláři Třinec 1997
Janis Jaks Back 72 HK Sochi 1995
Arturs Kulda Back 32 Krefeld Pinguine 1988
Roberts Mamcics Back 55 Linköping HC 1995
Sandis Smons Back 90 Genève-Servette HC 1999
Kristaps Sotnieks Back 11 Dinamo Riga 1987
Kristaps Zile Back 77 HC Litvínov 1997
Rodrigo Abols Forward 18 Örebro HK 1996
Rudolfs Balcers Forward 21 San Jose Sharks 1997
Oskars Batna Forward 95 Jukurit 1995
Rihards Bukarts Forward 13 Admiral Vladivostok 1995
Roberts Bukarts Forward 71 HC Vítkovice 1990
Andris Dzerins Forward 25 Black Wings Linz 1988
Martins Dzierkals Forward 17 HC Plzeň 1997
Nikolajs Jelisejevs Forward 69 MoDo Hockey 1994
Ronalds Kenins Forward 91 Lausanne HC 1991
Renars Krastenbergs Forward 9 Villacher SV 1998
Rihards Marenis Forward 12 MoDo Hockey 1993
Deniss Smirnovs Forward 73 Genève-Servette HC 1999

Lettlands spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
USA – Lettland 13 maj kl. 15:20 1.58 – 4.80 – 4.90 TV6/Viaplay
Streama gratis
Lettland – Finland 14 maj kl 19:20 XX – XX – XX TV6/Viaplay
Streama gratis
Lettland – Norge 16 maj kl 15:20 XX – XX – XX TV10/Viaplay
Streama gratis
Tjeckien – Lettland 19 maj kl 19:20 XX – XX – XX TV10/Viaplay
Streama gratis
Lettland – Österrike 20 maj kl 19:20 XX – XX – XX Viaplay
Streama gratis
Storbritannien – Lettland 22 maj kl 15:20 XX – XX – XX Viaplay
Streama gratis
Sverige – Lettland 24 maj kl 11:20 XX – XX – XX TV6/Viaplay
Streama gratis

Spelbolag med odds på Lettland

Betsson Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x bonus, minsta odds 1.8

 • Grymma odds på SHL & NHL

 • Läs mer om Betsson

Till Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x gratisspel, valfritt min odds

 • Betting utan konto

 • Läs mer om Betinia

Till Betinia
Hajper Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

 • Spela på odds med BankID

 • Läs mer om Hajper

Till Hajper

Lettlands trupp Ishockey-VM 2022

Ta del av Lettlands trupp Ishockey-VM 2022 hos oss! Lettland åker till mästerskapet med en trupp där ett flertalet spelare har mästerskapsrutin. Lettlands trupp Hockey-VM saknar visserligen spelare från NHL, men samtidigt har man fått rejäl förstärkning från KHL där hela 11 spelare från den ryska högstaligan anslutit till Lettlands trupp. Man har en trupp som består av en hel del spelare med rutin från mästerskap, det är naturligtvis en faktor som kan visa sig vara avgörande för en nation som Lettland.

Lettland är ett lag som många gånger ställt till det för stora nationer i Ishockeymästerskap. Lettland har en trupp som man skall ha respekt för, och trots att man inte har några av världens främsta ishockeyspelare så är det en lagmaskin som lyckats förr. Den kollektiva styrkan är direkt påtaglig och vi förväntar oss en värdnation som bjuder på stor underhållning. Vi på speltips.se bevakar Lettlands trupp Ishockey-VM 2022 och förser er läsare med senaste nytt. Lettlands trupp kan komma att få förstärkningar under turneringens gång, något vi givetvis kommer att rapportera om.

Lettlands trupp Ishockey-VM 2022:

 • Elvis Merzlikins, Columbus Blue Jackets
 • Roberts Mamcics, Linköping
 • Rudolfs Balcers, San José Sharks
 • Rodrigo Abols, Örebro
 • Deniss Smirnovs, Genève-Servette
 • Nikolajs Jelisejevs, MoDo
 • Janis Jaks, Sochi
 • Ronalds Kenins, Lausanne
 • Oskars Batna, Jukurit

Lettlands spelare Ishockey VM 2022

Lettlands landslagstrupp domineras av spelare från KHL. Hela 11 av Lettlands spelare Ishockey VM 2022 spelar i den ryska högstadivisionen och det är till stor del spelare som varit med i mästerskap tidigare, och som därmed har rutin ifrån stora matcher trots att det egentligen inte finns någon direkt superstjärna i det lettiska laget. Samtidigt är det blott en spelare i Lettlands VM-trupp som spelar i den inhemska ligan, som inte håller allt för hög nivå i förhållande till många av Europas hockeyligor. Lettland blir att räkna med i Ishockey VM-gruppspelet och man bör ha respekt för deras förmåga att skrälla mot stornationer.

Nyheter om Lettlands Ishockey-VM trupp 2022

Nyheter om Lettlands Ishockey-VM trupp 2022 kan ni ta del av hos oss på speltips.se. Det blir en hel del att hålla koll på under Hockey-VM och naturligtvis är Lettland en av nationerna som vi bevakar under mästerskapet. Vi förser er läsare med nyheter om Lettlands Ishockey-VM trupp 2022 och håller er uppdaterade kring eventuella förändringar i truppen. Under mästerskapets gång har förbundskaptenerna möjlighet att göra ändringar i sina landslagstrupper, och vi förväntar oss att Lettlands förbundskapten väljer att plocka in ett par förstärkningar – förutsatt att möjligheten ges. I övrigt rapporterar vi om senaste nytt kring Lettlands Ishockey-VM trupp, laguppställningen och mycket mer.

Uttagning av Lettlands VM-trupp

Lettland har tagit ut en trupp bestående av spelare från den inhemska ligan, en från NHL och resterande från andra ligor i Europa. Förbundskaptenen verkar vara väldigt tydlig med att Dinamo Riga har många väldigt bra spelare. Man har tagit med hela åtta stycken från Dinamo Riga och det känns självklart vilken klubb som har Lettlands hetaste spelare. Förbundskaptenens jobb att ta ut Lettlands trupp verkar inte vara speciellt jobbig, man har sina toppspelare och man är bra medvetna om vilka det är som klarar av mästerskap som Ishockey VM. Man har varit med förut och det är inga större överraskningar i den lettiska truppen på förhand.

Lettlands laguppställning Hockey-VM 2022

Är du ute efter Lettlands laguppställning Ishockey VM 2022 så har du hittat rätt. Lettland dukar fram ett landslag med landslagsrutin inför Ishockey VM i Finland. Man matchar ett starkt lettiskt landslag och förbundskaptenen saknar inga särskilda namn på pappret. Truppen i sin helhet består av spelare från många olika länder runtom i världen, men intressant är att man fått med sig hela 11 spelare från den ryska högstaligan KHL. Det är en av världens absolut starkaste ligor och här får Lettlands laguppställning Ishockey VM 2022 en hel del kvalité och kompetens. Anmärkningsvärt är att Lettlands Hockey-VM trupp endast består av en spelare från den inhemska ligan.

Det blir spännande att följa Lettlands laguppställning i Hockey-VM. Det är självklart att Lettland som landslag behöver prioritera sina främsta spelare lite mer än de andra under ett mästerskap, speciellt i matcher mot de allra största nationerna. Man har en mycket tuff grupp och många tuffa matcher framför sig. Man kommer därför matcha sina starkaste spelare mot de bättre motstånden lite hårdare medans man mot sämre nationer kan dra ner på istiden på dessa. Detsamma gäller även på målvaktssidan där man har tre jämnbra målvakter och sannolikheten att varje målvakt får en ärlig chans under mästerskapet är relativt stor. Vi på speltips.se bevakar Lettland och förser er läsare med senaste nytt kring Lettlands laguppställning Hockey-VM 2022.

Förväntningarna på Lettland i Hockey-VM

Det råder knappast några högre förväntningar på Lettland under Hockey-VM. Det är en nation som visat att man kan bjuda upp till kamp genom åren och deras kollektiva styrka är något de ska ha respekt för, men truppen är inte den starkaste på förhand – speciellt inte i förhållande till motståndarna i gruppspelet. Senast det begav sig slutade Lettland på en blygsam 10:e plats, och det är troligtvis på den nivån vi kan förvänta oss att se Lettland prestera under mästerskapet.

Lettlands historik i Hockey-VM

Det är ingen större hemlighet att Lettland inte är någon stormakt inom sporten. Bland den egna befolkningen är sporten en stor höjdpunkt, men genom åren har man haft stora problem med att slå igenom på den stora scenen. Den inhemska ligan är direkt svag i förhållande till många andra europeiska ligor, man har exempelvis blott en spelare i truppen som spelar i den inhemska ligan. Mästerskapet 2009 resulterade i en sjundeplats för Lettland. En bedrift att hänga i granen? Vanligtvis inte, men faktum är att det är Lettlands bästa prestation i ett världsmästerskap. I det senaste världsmästerskapet slutade Lettland på en blygsam 10:e plats och det är inte mycket som talar för lettiska framgångar under Hockey-VM 2022.