Allt innehåll på Speltips.se är alltid helt gratis för besökarna och den policyn har vi sedan starten alltid haft för hemsidan. Att producera bra innehåll i form av dagliga speltips, nyheter och spelguider är dock inte gratis. I den här artikeln berättar vi därför om vår affärsmodell och hur vi har möjlighet att skapa bra innehåll utan någon kostnad för våra besökare.

Vår affärsmodell på Speltips.se

Affärsmodellen för Speltips.se är huvudsakligen genom affiliate partnerskap med olika spelbolag med svensk spellicens. Affärsmodellen innebär att spelbolag betalar oss för trafiken som vi generar till spelbolagen, en trafik som mäts genom direktlänkar i exempelvis bilder, text och även cookies. Länkarna till spelbolagen kan enkelt identifieras eftersom de börjar på https://speltips.se/go/ och därefter följer ofta namnet på spelbolaget. Du har säkert sett sådana länkar i exempelvis våra speltips där vi har en länk till spelbolaget som vi rekommenderar, nästan alltid för att de erbjuder det högsta oddset på det aktuella spelet. Sådana länkar gäller även när du ser en topplista av spelbolag, som exempelvis “Bettingsidor med oddsbonusar”.

Speltips.se får sina intäkter genom olika typer av affiliatesamarbeten. Det kan exempelvis handla om att vi får en del av spelbolagets intäkter, genom att vi får en del av förlusten som kunden gör hos spelbolaget, för kunder som vi har värvat genom våra länkar, så länge kunden är aktiv hos spelbolaget – detta upplägg kallas för revenue share. Det finns ett annat upplägg där vi erhåller en fast summa per värvad kund, även kallat CPA, för kunder som registrerat sig genom vår länk. Det kan i vissa fall också handla om en blandning av båda uppläggen.

Affärsmodellen finns idag inom de flesta branscher och de hemsidor som jämför resor eller hotell har i regel ett liknande upplägg där företagen betalar för köpen som kunderna gör genom hemsidorna som jämför. Vår ffärsmodell och upplägg möjliggör det i förlängningen för oss att leverera innehåll av bra kvalité på hemsidan utan att ta betalt för det. Ingen arbetar gratis och således heller inte de som skriver/arbetar på hemsidan på daglig basis med olika uppgifter.

Vad tjänar jag som besökare på affärsmodellen?

Först och främst så behöver du inte se speltips bakom en betalvägg utan kan helt gratis läsa allt vårt innehåll på sajten skrivna av våra duktiga och pålästa skribenter. Att skriva speltips mot betalning är ingen affärsmodell som vi tror på och inte heller något som vi hade velat göra.

Affärsmodellen möjliggör det även att vi kan anordna exklusiva erbjudanden i form av bonusar, riskfria spel och förhöjda odds. Vi har under årens lopp hunnit med att anordna många förhöjda odds och riskfria spel som endast varit tillgängliga för våra besökare. Erbjudandena är så gott som alltid mycket bättre än en vanlig bonus där du vid de riskfria spelen kan vinna flera tusen kronor eller få pengarna tillbaka om spelet inte sitter, och oavsett utgång så är pengarna uttagbara direkt. Vi jobbar dagligen på att försöka få till dessa typer av förmåner för våra besökare och medlemmar har visat en stor uppskattning tack vare detta, då det är erbjudanden som inte går att finna någon annanstans än hos oss.

Går våra bedömningar att lita på?

Att vi får en ersättning för den trafik vi genererar gör oss inte mindre objektiva i våra bedömningar när det kommer till att recensera spelbolag, skriva speltips, nyheter eller annat innehåll. Detta är något som vi tror inte bara har visat sig i ord under våra år som hemsidan utan också genom handling. Vi har alltid varit väldigt objektiva och har många gånger hjälpt spelare i tvister mot spelbolag där vi fungerat som en mellanhand. Hundratals spelare har genom åren fått vår hjälp och har fått rätt mot spelbolag som krånglat med uttag eller bonusar.

Vi är också väldigt restriktiva med vilka spelbolag som får synas på vår hemsida och har åtskilliga gånger tackat nej till spelbolag som inte når upp till vår kravbild. Vi gör alltid en noggrann research före vi lyfter fram ett spelbolag där vi kollar alltifrån ägare till uttagstider och spelutbud.

simon p

Administratör

Simon har varit med i Speltips-gänget sedan sajtens början och har ett helhetsansvar över allt innehåll. Även om han inte själv skriver Speltips särskilt ofta har han ett stort intresse för sport och betting och kan besvara de flesta frågor. Han har även ansvar över vårat Facebook Community där kampanjer släpps dagligen.