Ni har kommit rätt – här är Schweiz trupp till Ishockey VM 2024. Schweiz har haft en del tunga turneringar efter VM-silvret 2018 och förväntningarna har sjunkit. Prag och Ostrava i Tjeckien tar emot ett lag med NHL-rutin i laget, flera spelare från ligor utöver den främsta. Schweiz har flera intressanta namn och här på Speltips.se får du samtliga spelare som är uttagna i Schweiz Hockey-VM trupp!

Schweiz trupp Hockey-VM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född
Akira Schmid Målvakt 40 New Jersey 2000
Leonardo Genoni Målvakt 63 Utica 1987
Reto Berra Målvakt 20 Fribourg 1987
Michael Fora Back 45 Davos 1995
Andrea Glauser Back 43 Lausanne 1996
Roman Josi Back 90 Nashville 1990
Sven Jung Back 18 Davos 1995
Dean Kukan Back 14 ZSC Lions 1993
Romain Loeffel Back 55 Bern 1991
Christian Marti Back 54 ZSC Lions 1993
Jonas Siegenthaler Back 97 New Jersey 1997
Andres Ambühl Forward 10 Davos 1983
Nico Hirschier Forward 13 New Jersey 1999
Philipp Kurashev Forward 23 Chicago 1999
Sven Andrighetto Forward 85 ZSC Lions 1993
Thierry Bader Forward 77 Bern 1997
Christian Bertschy Forward 88 Fribourg 1994
Gaetan Haas Forward 92 Biel 1992
Fabrice Herzog Forward 68 Zug 1994
Ken Jäger Forward 17 Lausanne 1998
Nino Niederrieter Forward 22 Winnipeg 1992
Tristan Scherwey Forward 60 Bern 1991
Sven Senteler Forward 11 Zug 1992
Dario Simon Forward 59 Zug 1994
Calvin Thurkauf Forward 79 Lugano 1997

Schweiz team management

Namn Roll
Patrick Fischer Head Coach
Tommy Albelin Assistant Coach
Marcel Jenni  Assistant Coach
Lars Weibel General Manager
Ricardo Schödler Team Manager
Jürg Hegi Equipment Manager
Stefan Steiner Equipment Manager
Kari Müller Physical Therapist
Fabio Rampa Physical Therapist
Benoît Pont Video Coach

Schweiz spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Schweiz – Norge 10 maj, 16:20 TV10 / Viaplay
Österrike – Schweiz 12 maj, 20:20 TV10 / Viaplay
Schweiz – Tjeckien 13 maj, 20:20 TV10 / Viaplay
Schweiz – Storbritannien 15 maj, 20:20 V Sport Vinter / Viaplay
Danmark – Schweiz 18 maj, 12:20 TV10 / Viaplay
Schweiz – Kanada 19 maj, 20:20 TV6 / Viaplay
Finland – Schweiz 21 maj, 20:20 TV10 / Viaplay

Spelbolag med odds på Schweiz

ComeOn logo

Omsättningskrav: 8x – Min Odds: 1.80

  • Sätt in 1000 kr – Spela för 2000 kr

  • Läs mer om ComeOn

QuickCasino Odds Bonus

Omsättningskrav: 0x bonus

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 6

  • Kom igång på 2 minuter med Swish

  • Läs mer om Betinia

Schweiz Trupp Ishockey VM 2024

Här har ni Schweiz trupp till Ishockey VM 2024 i Tjeckien. Schweiz är ett landslag som utmanar de allra största år efter år. Nu har man inte haft några större framgångar sedan 2018, men det är ständigt slutspel och kamp om medaljmatcherna. Det har blivit en del medaljer genom åren och nu hoppas man kunna ta ytterligare en. Det skall dock mycket till om det skall bli medalj för Schweiz trupp 2024 i Prag och Ostrava.

Schweiz förbundskapten har tagit ut en högintressant trupp där flera av spelarna hör hemma i NHL till vardags. Hos oss på Speltips.se kan ni ta del av Schweiz trupp till Ishockey VM 2024, vi punktmarkerar Schweiz under hela mästerskapets gång och förser er läsare med senaste nyheterna kring deras VM-trupp.

Nyheter om Schweiz Ishockey-VM trupp 2024

Nyheter om Schweiz Ishockey-VM trupp 2024 hittar ni givetvis hos oss. Hockey-VM står på menyn i maj och det innebär i vanlig ordning att vi noggrant följer de 16 nationer som deltar i mästerskapet, däribland Schweiz. Schweiz kommer till mästerskapet med en intressant trupp, förväntningarna är visserligen inte skyhöga, men schweizarna har tidigare bevisat att man kan stå upp mot starka lag. Man är kända för att visa prov på en ruskigt stark kollektiv och det blir verkligen inte lätt att bryta ner schweizarna, som har alla förutsättningar för att bjuda på en och annan skräll.

Schweiz Ishockey-VM trupp 2024 känns väldigt balanserad på förhand, med en del rutin från NHL i kombination med talang från den inhemska ligan. Schweiz Ishockey-VM trupp är inte truppen som direkt kryllar av superstjärnor, i jämförelse med de stora drakarna i mästerskapet, men å andra sidan är det inte individuell briljans som lagt grunden för nationens framgångar genom åren. Istället har man visat prov på en ruggig kollektiv styrka. Vi förväntar oss att förbundskaptenen gör vissa ändringar i truppen under mästerskapets gång, och naturligtvis kommer vi på Speltips.se att duka fram färska nyheter om Schweiz Ishockey-VM trupp 2024 och Schweiz laguppställning varje dag.

Schweiz spelare Ishockey VM 2024

Ta del av Schweiz spelare Ishockey-VM och få de senaste nyheterna kring den schweiziska truppen. Schweiz har fått positiva besked av många av sina NHL-spelare och det är ett flertal stora namn som finns med i årets mästerskapstrupp. Schweiz betraktas inte som någon jättestor ishockeynation i jämförelse med exempelvis Sverige, USA och de andra toppnationerna, av den anledningen är det extra viktigt för Schweiz att man lyckas få med sig sina allra bästa spelare till ett världsmästerskap. Förbundskaptenen har fortfarande ett par namn utanför truppen som han gärna vill ha in i en annars väldigt intressant trupp. Truppen består visserligen av ett par NHL-spelare, men majoriteten av spelare hör hemma i den inhemska ligan.

Schweiz VM-trupp uttagning

Schweiz har tagit ut många spelare från sin inhemska liga men även ett par spelare från NHL och andra ligor ute i världen. Efter silvret i mästerskapet för några år sedan visar man sig ha fin kvalité på spelarna i landet, trots att man är långt ifrån en av favoriterna till VM 2024. Man har fått med ett par meriterade NHL-spelare och dessa kommer ha en mycket betydande roll i Schweiz framgångar under mästerskapet i Schweiz. Det skall bli intressant om man har en trupp som kan utmana även i år – silvret är en bit fram, men några fina prestationer skall det nog kunna bli. Schweiz trupp Hockey-VM 2024 hittar ni här.

Schweiz laguppställning Ishockey VM 2024

Schweiz har fått med sig ett par NHL-stjärnor i truppen, dessa kommer med största sannolikhet matchas lite hårdare än de övriga. Det blir viktigt för Schweiz att få dessa spelarna på bästa spelhumör under hela turneringen och speltid är ett bra recept för det. Nackdelen finns i att de främsta nyckelspelarna redan har en oerhört lång och tuff säsong bakom sig och kanske slits ut lättare. Det finns därför chans till matcher där vissa spelare matchas mindre hårt, eller kanske rentav saknas i Schweiz laguppställning Ishockey VM 2024.

Schweiz har tre målvakter i sin trupp, men ingen sticker ut direkt i jämförelse mot de andra hajarna, det finns därför chans till bred rotering på målvaktsfronten i Schweiz laguppställning Ishockey VM 2024. Senaste nytt kring Schweiz laguppställning Ishockey VM 2024 kan ni ta del hos oss under turneringens gång.

Schweiz laguppställning idag

Läs mer om Schweiz laguppställning idag hos oss på Speltips.se! Vi analyserar Schweiz laguppställning inför varje omgång och förser er läsare med senaste nytt kring Schweiz laguppställning och spelare. Schweiz kommer att matchas hårt under mästerskapet och Schweiz laguppställning kommer givetvis att skilja sig från match till match, framför allt lär förbundskaptenen försöka vila sina NHL-kuggar när möjlighet ges. Hos oss kan du ta del av all information om Schweiz laguppställning i VM – spelare som startar, spelare som saknas, formkurvor och mycket annat.

Förväntningarna på Schweiz i Hockey-VM

Kan Schweiz Ishockey VM trupp 2024 överraska? Det är inte ofta man lyfter upp Schweiz som en förhandsfavorit inför ett mästerskap och det kommer bli tufft att göra det även i år. Efter silvret 2018 har man haft några svagare mästerskap, men målet är alltid att sätta käppar i hjulen för stornationerna. Schweiz VM-trupp kan inte mäta sig med de allra största, speciellt inte när det kommer till individuell briljans, men å andra sidan har den schweiziska kollektiva styrkan lagt grunden tidigare år.

Att Schweiz skall nå hela vägen i år känns väldigt långsökt. Vi vill samtidigt höja ett varningens finger för Schweiz, som fått hem flera av sina största spelare, för att man har potential att skrälla sig framåt. En slutspelsplats är givetvis ett kortsiktigt mål man har, sedan kan det gå lite hur som helst. Räkna åtminstone med underhållning av högsta klass när Schweiz spelar Ishockey VM 2024.

Schweiz historik i Hockey-VM

Är det någonting vi lärt oss genom åren så är det att Schweiz aldrig får underskattas inför ett mästerskap. Man är långt ifrån en tungviktare inom sporten, och det är inte ofta Schweiz lyfts upp som en förhandsfavorit, men man har genom åren visat att man kan bjuda upp till dans. År 1935 stod Schweiz som värd för Hockey-VM och efter att ha mosat Tjeckoslovakien i semifinalen lyckades man nå hela vägen till final, där man inte lyckades fälla jätten Kanada. Efter succén på hemmamark skulle det dröja ett par år innan man lyckades leverera i mästerskap.

Under 2013 stod schweizarna för ett ruskigt starkt mästerskap där man kammade hem silvret, efter att ha besegrat Kanada i gruppspelet och USA i semifinalen – utan att släppa i något mål. Väl i finalen så visade sig Sverige vara numret större. Fem år senare kammade man återigen hem ett VM-silver, och även denna gång blev det förlust mot Sverige i finalen efter straffdramatik. Genom åren har Schweiz deltagit i 53 världsmästerskap, med tre silvermedaljer och 11 bronsmedaljer i bagaget.