Ni har kommit rätt – här är Schweiz trupp till Ishockey VM 2023. Schweiz har haft en del tunga turneringar efter VM-silvret 2018 och förväntningarna har sjunkit. Tammerfors och Riga tar emot ett lag med NHL-rutin i laget, flera spelare från ligor utöver den främsta. Schweiz har flera intressanta namn och här på Speltips.se får du samtliga spelare som är uttagna i Schweiz Hockey-VM trupp!

Schweiz trupp Hockey-VM 2023

Namn Position Nummer Klubb Född
Leonardo Genoni  Målvakt 63 Zug 1987
Robert Mayer Målvakt 29 Geneve-Servette 1989
Joren van Pottelberghe  Målvakt 36 Biel-Bienne 1997
Tim Berni  Back 56 Columbus 2000
Michael Fora  Back 45 Davos 1995
Tobias Geisser  Back 24 Zug 1999
Andrea Galuser  Back 43 Lausanne 1996
Dean Kukan  Back 14 ZSC Lions 1993
Romain Loeffel  Back 55 Bern 1991
Christian Marti  Back 54 ZSC Lions 1993
Janis Moser  Back 86 Arizona Coyates 2000
Andres Ambuhl  Forward 10 Davos 1983
Christoph Bertschy  Forward 88 Fribourg-Gottéron 1994
Enzo Corvi  Forward 71 Davos 1992
Gaetan Haas  Forward 92 Biel-Bienne 1992
Fabrice Herzog  Forward 68 Zug 1994
Mike Kunzle  Forward 73 Biel-Bienne 1993
Denis Malgin  Forward Colorado Avalanche 1997
Marco Miranda  Forward 98 Geneve-Servette 1998
Nino Niederreiter  Forward Winnipeg Jets 1992
Damien Riat  Forward 9 Lausanne 1997
Tanner Richard  Forward 17 Geneve-Servette 1993
Sven Senteler  Forward 11 Zug 1992
Dario Simion  Forward 59 Zug 1994
Calvin Thurkauf  Forward 79 Lugano 1997

Schweiz team management

Namn Roll
Patrick Fischer Head Coach
Tommy Albelin Assistant Coach
Marcel Jenni  Assistant Coach
Lars Weibel General Manager
Ricardo Schödler Team Manager
Jürg Hegi Equipment Manager
Stefan Steiner Equipment Manager
Kari Müller Physical Therapist
Fabio Rampa Physical Therapist
Benoît Pont Video Coach

Schweiz spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Schweiz – Slovenien 13 maj kl. 11:20 1.19 – 7.50 – 10.00 SVT1/SVT Play
Norge – Schweiz 14 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
Schweiz – Kazakhstan 16 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2/SVT Play
Schweiz – Slovakien 18 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Kanada – Schweiz  20 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
Tjeckien – Schweiz 21 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2 / SVT Play
Schweiz – Lettland 23 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play

Spelbolag med odds på Schweiz

Schweiz Trupp Ishockey VM 2023

Här har ni Schweiz trupp till Ishockey VM 2023 i Tammerfors och Riga. Schweiz är ett landslag som utmanar de allra största år efter år. Nu har man inte haft några större framgångar sedan 2018, men det är ständigt slutspel och kamp om medaljmatcherna. Det har blivit en del medaljer genom åren och nu hoppas man kunna ta ytterligare en. Det skall dock mycket till om det skall bli medalj för Schweiz trupp 2023 i Finland och Lettland.

Schweiz förbundskapten har tagit ut en högintressant trupp där flera av spelarna hör hemma i NHL till vardags. Hos oss på Speltips.se kan ni ta del av Schweiz trupp till Ishockey VM 2023, vi punktmarkerar Schweiz under hela mästerskapets gång och förser er läsare med senaste nyheterna kring deras VM-trupp.

Schweiz Trupp Ishockey VM 2023:

  • Nino Niederrieter, Winnipeg (NHL)
  • XX XX
  • XX XX

Nyheter om Schweiz Ishockey-VM trupp 2023

Nyheter om Schweiz Ishockey-VM trupp 2023 hittar ni givetvis hos oss. Hockey-VM står på menyn i sommar och det innebär i vanlig ordning att vi noggrant följer de 16 nationer som deltar i mästerskapet, däribland Schweiz. Schweiz kommer till mästerskapet med en intressant trupp, förväntningarna är visserligen inte skyhöga, men schweizarna har tidigare bevisat att man kan stå upp mot starka lag. Man är kända för att visa prov på en ruskigt stark kollektiv och det blir verkligen inte lätt att bryta ner schweizarna, som har alla förutsättningar för att bjuda på en och annan skräll.

Schweiz Ishockey-VM trupp 2023 känns väldigt balanserad på förhand, med en del rutin från NHL i kombination med talang från den inhemska ligan. Schweiz Ishockey-VM trupp är inte truppen som direkt kryllar av superstjärnor, i jämförelse med de stora drakarna i mästerskapet, men å andra sidan är det inte individuell briljans som lagt grunden för nationens framgångar genom åren. Istället har man visat prov på en ruggig kollektiv styrka. Vi förväntar oss att förbundskaptenen gör vissa ändringar i truppen under mästerskapets gång, och naturligtvis kommer vi på speltips.se att duka fram färska nyheter om Schweiz Ishockey-VM trupp 2023 och Schweiz laguppställning varje dag.

Schweiz spelare Ishockey VM 2023

Ta del av Schweiz spelare Ishockey-VM och få de senaste nyheterna kring den schweiziska truppen. Schweiz har fått positiva besked av många av sina NHL-spelare och det är ett flertal stora namn som finns med i årets mästerskapstrupp. Schweiz betraktas inte som någon jättestor ishockeynation i jämförelse med exempelvis Sverige, USA och de andra toppnationerna, av den anledningen är det extra viktigt för Schweiz att man lyckas få med sig sina allra bästa spelare till ett världsmästerskap. Förbundskaptenen har fortfarande ett par namn utanför truppen som han gärna vill ha in i en annars väldigt intressant trupp. Truppen består visserligen av ett par NHL-spelare, men majoriteten av spelare hör hemma i den inhemska ligan.

Schweiz VM-trupp uttagning

Schweiz har tagit ut många spelare från sin inhemska liga men även ett par spelare från NHL och andra ligor ute i världen. Efter silvret i mästerskapet för några år sedan visar man sig ha fin kvalité på spelarna i landet, trots att man är långt ifrån en av favoriterna till VM 2023. Man har fått med ett par meriterade NHL-spelare och dessa kommer ha en mycket betydande roll i Schweiz framgångar under mästerskapet i Schweiz. Det skall bli intressant om man har en trupp som kan utmana även i år – silvret är en bit fram, men några fina prestationer skall det nog kunna bli. Schweiz trupp Hockey-VM 2023 hittar ni här.

Schweiz laguppställning Ishockey VM 2023

Schweiz har fått med sig ett par NHL-stjärnor i truppen, dessa kommer med största sannolikhet matchas lite hårdare än de övriga. Det blir viktigt för Schweiz att få dessa spelarna på bästa spelhumör under hela turneringen och speltid är ett bra recept för det. Nackdelen finns i att de främsta nyckelspelarna redan har en oerhört lång och tuff säsong bakom sig och kanske slits ut lättare. Det finns därför chans till matcher där vissa spelare matchas mindre hårt, eller kanske rentav saknas i Schweiz laguppställning Ishockey VM 2023.

Schweiz har tre målvakter i sin trupp, men ingen sticker ut direkt i jämförelse mot de andra hajarna, det finns därför chans till bred rotering på målvaktsfronten i Schweiz laguppställning Ishockey VM 2023. Senaste nytt kring Schweiz laguppställning Ishockey VM 2023 kan ni ta del hos oss under turneringens gång.

Schweiz laguppställning idag

Läs mer om Schweiz laguppställning idag hos oss på speltips.se! Vi analyserar Schweiz laguppställning inför varje omgång och förser er läsare med senaste nytt kring Schweiz laguppställning och spelare. Schweiz kommer att matchas hårt under mästerskapet och Schweiz laguppställning kommer givetvis att skilja sig från match till match, framför allt lär förbundskaptenen försöka vila sina NHL-kuggar när möjlighet ges. Hos oss kan du ta del av all information om Schweiz laguppställning i VM – spelare som startar, spelare som saknas, formkurvor och mycket annat.

Förväntningarna på Schweiz i Hockey-VM

Kan Schweiz Ishockey VM trupp 2023 överraska? Det är inte ofta man lyfter upp Schweiz som en förhandsfavorit inför ett mästerskap och det kommer bli tufft att göra det även i år. Efter silvret 2018 har man haft några svagare mästerskap, men målet är alltid att sätta käppar i hjulen för stornationerna. Schweiz VM-trupp kan inte mäta sig med de allra största, speciellt inte när det kommer till individuell briljans, men å andra sidan har den schweiziska kollektiva styrkan lagt grunden tidigare år.

Att Schweiz skall nå hela vägen i år känns väldigt långsökt. Vi vill samtidigt höja ett varningens finger för Schweiz, som fått hem flera av sina största spelare, för att man har potential att skrälla sig framåt. En slutspelsplats är givetvis ett kortsiktigt mål man har, sedan kan det gå lite hur som helst. Räkna åtminstone med underhållning av högsta klass när Schweiz spelar Ishockey VM 2023.

Schweiz historik i Hockey-VM

Är det någonting vi lärt oss genom åren så är det att Schweiz aldrig får underskattas inför ett mästerskap. Man är långt ifrån en tungviktare inom sporten, och det är inte ofta Schweiz lyfts upp som en förhandsfavorit, men man har genom åren visat att man kan bjuda upp till dans. År 1935 stod Schweiz som värd för Hockey-VM och efter att ha mosat Tjeckoslovakien i semifinalen lyckades man nå hela vägen till final, där man inte lyckades fälla jätten Kanada. Efter succén på hemmamark skulle det dröja ett par år innan man lyckades leverera i mästerskap.

Under 2013 stod schweizarna för ett ruskigt starkt mästerskap där man kammade hem silvret, efter att ha besegrat Kanada i gruppspelet och USA i semifinalen – utan att släppa i något mål. Väl i finalen så visade sig Sverige vara numret större. Fem år senare kammade man återigen hem ett VM-silver, och även denna gång blev det förlust mot Sverige i finalen efter straffdramatik. Genom åren har Schweiz deltagit i 53 världsmästerskap, med tre silvermedaljer och 11 bronsmedaljer i bagaget.