Är du ute efter att jämföra odds på matcherna under Hockey VM så har du kommit helt rätt. Här finner Sveriges största oddsjämförelse för Ishockey VM 2024 med uppdaterade odds varje dag. Vi jämför odds hos flest spelbolag i Sverige så att du kan hitta bästa oddset på Hockey-VM.

VINNARODDS Betsson Snabbare Expekt
USA
KANADA
TYSKLAND
LETTLAND

Spelbolag med odds på Hockey-VM

Oddsjämförelse Ishockey VM 2024

Välkommen till vår stora oddsjämförelse för Hockey VM 2024 i Tjeckien. Denna gång har vi satsar ännu mer på att täcka alla odds som erbjuds från spelbolag innan Hockey-VM, under mästerskapet och även liveodds när matcherna spelas. Vi går igenom de största bettingsidorna i Sverige och ser till att du får uppdaterade odds presenterade på ett snyggt och enkelt sätt i en tabell.

Dessutom så går vi igenom vilka spelbolag som erbjuder spelare de bästa förutsättningarna om man ser till betting på Hockey VM 2024, vart du hittar bästa oddsen på marknaden, vi skapar expert analyser för vilka som vinner Hockey-VM och jämför alla odds på hela mästerskapet. Vår bevakning sker på plats i Riga och det möjliggör bättre samt snabbare information på vår hemsida. Besök sajten speltips.se regelbundet för att få ta del av all denna information och bevakning helt kostnadsfritt.

Alla odds för Hockey-VM 2024:

Komplett oddsjämförelse inför Hockey-VM

Då släpper spelbolagen oddsen för Hockey VM

Som du kanske har märkt så är det väldigt få spelbolag som erbjuder odds på specifika matcher inför Hockey VM 2024. Ju närmare start vi kommer, desto fler bettingsajter kommer börja presentera sina odds. Just nu kan du endast jämföra odds på vilket landslag du tror kommer vinna hela Ishockey VM 2024. Även andra intressanta spel som vem som blir bästa målgörare kommer inom kort.

Ett fåtal av spelbolagen kommer eventuellt börja lägga ut enskilda odds på matcher under våren – om inte så kommer garanterat utbudet på Hockey-VM odds publiceras i sin helhet någon gång ett par veckor före mästerskapet. När väl alla odds på Hockey-VM presenterats av spelbolagen, vilket sker inom kort, då kommer speltips.se ge läsare kostnadsfria analyser, komplett oddsjämförelse och speltips på hela mästerskapet. Vi väntar med spänning!

Odds på Sverige i Hockey-VM 2024

Sverige går alltid in i alla VM-turneringar med höga förväntningar på sig. Oftast är man i toppen tillsammans med Kanada, USA, Finland och Tjeckien på förhand. I år är inte Ryssland med och tävlar efter deras invasion av Ukraina och därför är det Kanada, tillsammans med värdnationen Finland, som drar stort favoritskap. Tre Kronor skuggar dessa två tillsammans med USA och andra stornationer inom ishockeyn. Det är dock inte marknaden som gäller guldmedalj som lockar alla spelare, inför att du spelar finns det flera andra olika marknader. Ta del av vår oddsjämförelse och jämför spelbolagen mot varandra innan du lägger ett spel.

Betting på vinnare är såklart den marknaden som går bäst, men vilka andra oddsmarknader finns att tillgå på Tre Kronor? Spela på vilken svensk spelare som gör mål, gör poäng eller vinner den interna skytteligan/assistligan i turneringen, det finns också spel på om Sverige tar medalj, om man vinner sin grupp eller om man tar sig till slutspel. Sist men inte minst så kommer flertalet bettingsidor erbjuda boostade odds och specialer under Tre Kronors och andra matchers gång under mästerskapet i Tammerfors och Riga. Ta vara på spelvärdet om det finns möjlighet.

Sverige sällan favoriter

Favorit-stämplarna är oftast på samma ställen när det kommer till Hockey-VM. Kanada är en av favoriterna varje år, Ryssland är numera inte med och tävlar men är tillsammans med Kanada, USA, Finland och andra stornationer givna favoriter på förhand tidigare år. Tre Kronor är givetvis ett av lagen som det pratas om på förhand och nosar bakom USA, Finland och Kanada. Sverige är sällan guldfavoriter när det kommer till världsmästerskap, men landet är alltid bland de bästa nationerna och har chans till medalj varje upplaga.

Favoritskap i Ishockey är inte samma som i andra sporter, brukar det sägas. Det är bettingfantaster inom sporten väl medvetna om. Trots att Sverige sällan håller favoritskapet totalt sett i turneringarna världen över, så borde guldchanserna vara relativt stora för Tre Kronor. Den blågula truppen och grundmaterialet som landet sitter på är väldigt stabilt – oavsett vilka NHL-stjärnor som ansluter till laget.

Vem vinner Hockey-VM 2024

Vilka vinner Ishockey-VM 2024 i Tjeckien? Det blir med stor sannolikhet en kamp mellan fem nationer som håller favoritskapet om man kikar på Ishockey-VM odds. Regerande mästarna Finland kommer vilja gå långt i turneringen och har ett bra grundmaterial, dessutom återfinns självklart de fyra stora länderna: Tjeckien, USA, Kanada och Sverige i årets turnering. Vinnaren hittas förmodligen bland denna grupp, precis som det gjort de senaste 10 åren. 

Här är favoriterna: 

  1. Kanada
  2. Finland
  3. USA
  4. Tjeckien
  5. Sverige

Ytterligare några outsiders i årets mästerskap är Schweiz och Slovakien. Två nationer som sällan viker sig mot toppnationerna och ofta orsakar ett och annat problem på vägens gång. Letar vi rejäla outsiders är också Tyskland och värdnationen Lettland att hålla ett öga på. Bägge har någon slags kvalitet att utmana då och då, och hoppas själva kunna skrälla i Tammerfors och Riga.

Skrällar har vunnit förr

Det smäller till rejält i Hockey-VM emellanåt – även om skrällar är sällsynta när man har guldet i åtanke. Den största skrällen genom alla tider skedde år 1936, när Storbritannien tog hem guldet till de engelska öarna precis innan andra världskriget drog igång. Den skrällen kommer alltid bli ihågkommen som den största skrällen genom alla tider i Ishockeyn. Vi fick också år 2002 se Slovakien ta hem sitt första guld och vi fick även se Schweiz nå hela vägen till final mot Tre Kronor år 2013 & 2018 – medaljer plockas ibland av skräll nationer. 

Oväntade skrällar är en del av ishockeyn och en favorit känns aldrig stenklar när det ska spelas sport på is – men vilka är de största enskilda skrällarna i hockeyns historia?

Nedan listar vi fyra chockerande resultat genom historien:

OS 1980: USA – Sovjetunionen 

Ett par college-grabbar. Det var ryggraden till USA-laget under OS år 1980. Nationen var helt uträknad och när USA besegrade stora, stygga Sovjet med 4-3 så var en av tidernas största sensationer ett faktum. USA gick sedan till final och tog med sig OS-guldet hem. 

WORLD CUP 1996: Tyskland – Tjeckien 

Favorittippade Tjeckien med Jagr/Nedved i spetsen skulle kriga om seger i turneringen – det slutade med en förnedrande 1–7 förlust mot Tyskland, det sämsta laget i hela turneringen. Tjeckien reste hem med svansen mellan benen efter 4-17 i målskillnad – ett praktfiasko. 

VM 2000: Lettland – Ryssland 

Ryssland skulle plocka hemma-VM i St.Petersburg med enkelhet. Stjärnor som Pavel Bure ledde linjen men det slutade med en (eller två?) stora skrällar. Först förlorade Ryssland mot Schweiz med 2-3 och var sedan piskat att slå Lettland för att gå vidare – men då blev det sensationellt blev 2-3 igen. Stora favoriterna Ryssland fick en 11:e plats i sitt hemma-VM. 

OS 2002: Vitryssland – Tre Kronor 

Något svenskar sent glömmer är Tommy Salos blunder mot Vitryssland i OS-kvarten. Ett skott från mittzonen med drygt 2 minuter kvar bäddade för en superskräll – Vitryssland slog ut stjärnspäckade Tre Kronor sensationellt och nådde en semifinal. 

Bettingsidor med Hockey-VM betting

Alla spelbolag med svensk spellicens kommer att erbjuda betting på Ishockey-VM i Finland och Lettland, men sajterna erbjuder lite olika produkter att använda sig av. Det är mycket en fråga om preferenser när du väljer ett spelbolag inför mästerskapet och eftersom att alla bettingsidor kommer erbjuda spel, så kan man istället jämföra saker som livebettingen, bonusarna som erbjuds, utbudet, oddsens storlek samt annat som eventuellt finns att tillgå. 

Framförallt så är det viktigt att utbudet och oddsen är bra när du ska betta på sport. Att kunna använda sig av asian handicap, resultat, specialspel, över/under, målskyttar och period spel till ett högt odds, både live och pre-match, är väldigt viktigt för att Ishockey-VM odds ska kunna användas fullt ut. Nedan listar vi ett par sajter som kan ge kunder allt detta under mästerskapet i Tammerfors och Riga. 

Hockey-VM betting 2024 – bästa bettingsidorna: 

  • Unibet
  • Bet365
  • Svenska Spel
  • Betsson
  • Betfair

Unibet

Den svenska favoriten Unibet Sport erbjuder alltid ett brett utbud av odds marknader på Ishockey-VM – år 2024 i Tjeckien är inget undantag. Denna gigant är världsledande när det kommer till special marknader och boostade odds, räkna med ett brett utbud av just detta när VM drar igång i maj månad. Hemma hos Unibet så har kunder också tillgång till riktigt bra livebetting, snabbaste uttagen i branschen, brett utbud av olika marknader och alltid höga odds på sport. 

Unibet är ett självklart val för hockeyälskare i hela landet och överlag ger vi sajten en stor tumme upp. Nedan listar vi de fyra största anledningarna till att registrera ett konto hos denna bettingsida inför kommande Hockey-VM. 

Fördelar med Unibets Hockey-VM odds: 

  • Roliga specialodds på VM
  • Innovativ livebetting
  • Brett utbud
  • Snabba uttag och bra sportbonus

Svenska Spel

Det statliga spelbolaget Svenska Spel är vassa på allting som har med svenska landslag att göra – Ishockey-VM 2024 är en av årets stora satsningar för bolaget. Det unika med att betta på mästerskapet med denna bettingsida är det enorma utbudet av så kallade poolspel alltså Powerplay, Challenge och Bomben i detta fall. Dessa produkter låter spelare satsa på flera resultat i flera olika matcher och insatserna läggs i en stor pott, som i sin tur delas mellan alla kunder som lyckats pricka in alla rätt. 

Svenska Spel har också bra utbud på Sveriges matcher, snabba uttag via Swish på någon sekund och en stabil livebetting sektion som fått ett ansiktslyft. Nedan har vi listat fyra anledningar till att bruka sajten inför Hockey-VM. 

Fördelar med Svenska Spels Hockey-VM odds: 

  • Spela Challenge/Powerplay/Bomben på Ishockey-VM
  • Väldigt bra utbud på Sverige-matcher
  • Snabba uttag med Swish
  • Ny och fräsch odds sektion inför VM

Bet365

Världens största bettingsida sett till omsättning är ett självklart val inför bettingen på Hockey-VM i Tammerfors och Riga. Spelare hos Bet365 märker snabbt hur hög standard sajten har när det kommer till det gigantiska utbudet av marknader, den absolut bästa livebettingen som går att hitta, samt 1250 kr i spelkrediter för nya kunder. Alla tre punkter vi precis nämnde är Bet365 marknadsledande på och det krävs inte en analytiker på hög nivå för att inse vilket bra val detta är inför betting på mästerskapet. 

Sajten erbjuder också relativt snabba uttag, livestreaming och mycket, mycket mer att ta del av som kund. Följande lista är några starka anledningar till varför spelare ska ro över till denna sajt för att placera sina spel. 

Fördelar med Bet365 Hockey-VM odds: 

  • Största utbudet på marknaden
  • Bästa livebettingen
  • Bra “action-betting” på Ishockey
  • 1250 kr i spelkrediter att bruka på Ishockey

Betsson

Betsson med syster sajterna Nordicbet och Betsafe har sedan länge satsat stort på Ishockey. Betsson är en före detta huvudsponsor till SHL och satsar även stort på att livestreama Hockey-VM – bara det gör spelbolaget till ett toppval inför mästerskapet. Förutom detta så erbjuds kunder ett brett utbud av odds både live och pre-match, relativt höga odds, snabb livebetting och ett välkomsterbjudande som nya kunder kan bruka på Ishockey-VM 2024. 

Det är dock livestreamingen på VM som lockar lite extra och genom att skapa ett konto hos spelbolaget så blir du garanterad sport i världsklass – kostnadsfritt. Nedan listar vi några punkter till varför Betsson är ett toppval inför Tjeckien 2024. 

Fördelar med Betssons Hockey-VM odds: 

  • Stort utbud
  • Snabb livebetting
  • Gratis livestream på Hockey-VM
  • Välkomstbonus på sport