Spelschema Ishockey VM 2023 hittar ni hos oss! Ishockey VM 2023 kommer att spelas i Finland mellan den 13-22 maj 2023. Detta mästerskap blir det 85:e världsmästerskapet i ishockey för herrar och väntas dra en stor publik världen över. Här finner du det officiella Hockey-VM spelschemat med alla matcher, datum och tider!

Spelschema för Hockey-VM 2023 i Finland

Spelbolag med odds på Hockey-VM

Betsson Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x bonus, minsta odds 1.8

 • Grymma odds på SHL & NHL

 • Läs mer om Betsson

Till Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x gratisspel, valfritt min odds

 • Betting utan konto

 • Läs mer om Betinia

Till Betinia
Hajper Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

 • Spela på odds med BankID

 • Läs mer om Hajper

Till Hajper

Heltäckande spelschema för VM 2023

Välkommen till vår heltäckande spelschema för VM 2023. Årets världsmästerskap kommer att spelas i Tammerfors och Helsingfors, Finland. Turneringen bjuder på totalt 64 matcher, där varje lag kommer att få spela minst sju matcher vardera i gruppspelet. Skulle ett lag gå hela vägen till semifinal eller final, så är det totalt 10 matcher som man får spela, då även det förlorande laget under semifinalerna spelar mot varandra om bronset.

Här är varför du ska använda vårt spelschema för Hockey VM 2023:

 • Vi hämtar det officiella spelschemat direkt från IIHF
 • Du hittar även TV-tider & TV-tablå för VM
 • Information om vilken arena respektive match spelas på
 • Vi ger dig också de senaste nyheterna inom Hockey VM 2023

Genom att ta del av Hockey-VM 2023 spelschema på speltips.se så garanterar vi att du håller dig uppdaterat kring spelschemat för Hockey-VM 2023 – uppdatera dig på vår sajt för full tillgång till allt viktigt som sker i Finland. Trots att Sverige har ett gruppspel att gå igenom, så känns det givet att det svenska Hockey-VM 2023 spelschemat kommer inkludera minst en kvartsfinal och en semifinal, vi ser fram emot att uppdatera våra läsare med all information som behövs när Tre Kronor krigar sig igenom sitt Ishockey-VM 2023 spelschema, och förhoppningsvis spelar minst 10 matcher totalt.

Hela spelschemat för Ishockey-VM 2022

Hela spelschemat för Hockey-VM 2023

Hos oss på speltips.se hittar du hela spelschemat för Hockey-VM 2023, givetvis med extra fokus på Sveriges matcher. Genom att ta del av spelschemat för Hockey-VM 2023 här på speltips.se så får du inte bara en lista med samtliga matcher, du får även information om samtliga matcher under turneringen; alla datum, tv-tider, kanaler, odds och mycket mer. Vi sammanställer all information i en komplett guide på ett och samma ställe, så att du slipper spendera otaliga minuter på att leta efter den information du söker.

Hockey-VM Spelschema 2023:

 • USA – Lettland: 13 maj, 15:20
 • Sverige – Österrike: 14 maj, 11:20
 • Lettland – Finland: 14 maj, 19:20
 • Slovakien – Kanada: 16 maj, 15:20
 • Finland – Sverige: 18 maj, 19:20
 • Kanada – Schweiz: 21 maj, 15:20
 • Sverige – Norge: 22 maj, 19:20
 • USA – Norge: 24 maj, 15:20

Spelprogram för Hockey-VM 2023

Under denna sektion på hemsidan hittar du hela vårt spelschema för Ishockey VM 2023 som kommer att gå av stapeln i Finland. Schemat uppdateras dagligen av våra administratörer och informationen hämtar vi från IIHF’s (International Ice Hockey Federation) hemsida. Spelschemat för Ishockey-VM 2023 bör du givetvis ha koll på så du kan följa alla Sveriges matcher. Vi på Speltips.se kommer hålla dig uppdaterad kring eventuella ändringar, tider, sändningar och annan viktig information kring Hockey-VM spelschema 2023 – besök vår sajt dagligen för ny och fräsch information.

Ishockey-VM 2023 – Spelschema, datum & tider

Ishockey-VM 2023 kommer att bjuda på maximal underhållning, men det gäller även att hålla koll på Hockey-VM spelschemat och när matcherna går av stapeln. Under turneringens gång kommer matcherna att dugga tätt och vi på speltips.se gör det enkelt för dig som läsare att hålla dig navigerad, uppkopplad men framför allt informerad om spelschemat för Ishockey-VM. Längre upp på sidan presenterar vi hela spelschemat för Hockey-VM 2023 med samtliga datum, tider och kanaler för respektive match – all information du söker efter på ett och samma ställe.

Spelschema för Hockey-VM 2023 uppdateras direkt

På speltips.se kan du följa spelschema Hockey-VM 2023 – vi uppdaterar live och direkt efter varje match. Hos oss kommer du inte missa några detaljer kring Hockey-VM spelschema, vi ger dig all information som behövs för att hänga med på alla matcher i Finland 2023 under VM, med allt från datum och tider till tv-kanaler och odds. Våra direkta uppdateringar garanterar dig allting på listan nedan.

Fördelar med Speltips.se spelschema: 

 • Korrekt info
 • Uppdateringar direkt efter matcher
 • Snabba med ny information
 • Du missar inget kring Hockey-VM spelschema

Minst sju matcher per lag

Under Hockey-VM 2023 så är alla lag, inklusive mindre nationer som Storbritannien, Danmark och Frankrike garanterade sju matcher var under mästerskapet. Dessa sju matcher kommer spelas över en period på 12 dagar, vilket innebär en enorm intensitet där matcher från turneringen duggar tätt och varje nation kommer spela nästan varje dag.

För vissa länder är detta intensiva Hockey-VM spelschemat fördelaktigt, för det tar ofta lite längre för stora nationer som exempelvis Sverige, Finland och Kanada att hitta spelet, då många nya spelare skall spelas ihop medan de mindre nationerna i större utsträckning spelar med samma lag varje år. Tre Kronor kommer att ha spelat flera matcher innan tuffare matcher väntar – ett stort plus för sammanhållningen.

Sveriges spelschema Hockey-VM 2023

Här tar du del av ett heltäckande spelschema för Hockey-VM 2023 med alla datum, tider och arenor. Turneringen spelas i Tammerfors och Helsingfors i Finland under maj månad och förhoppningarna på Sverige är stora.

Sveriges spelschema i Hockey-VM 2023:

 • Sverige – Österrike: 14 maj, 11:20
 • Tjeckien – Sverige: 15 maj, 19:20
 • Sverige – Storbritannien: 17 maj, 19:20
 • Finland – Sverige: 18 maj, 19:20
 • USA – Sverige: 21 maj, 11:20
 • Sverige – Norge: 22 maj, 19:20
 • Sverige – Lettland: 24 maj, 11:20

Turneringen spelas i Helsingfors och Tammerfors och årets spelschema för Hockey-VM 2023 ser ut ungefär som det brukar, där vi får ett par tuffa matcher i gruppspelet, men det är framförallt först i slutspelet som det kommer bli nervigt och riktigt tufft för Tre Kronor, för en kvartsfinal ska vi absolut greja utan problem.

Det gäller att Sverige får igång målskyttet redan i gruppen och eftersom att Sverige spelschema Ishockey-VM 2023 inleds mot Österrike i premiären och sedan Tjeckien matchen därpå, då borde det rimligtvis bli en fin start i premiären. Annars har vi ett par andra relativt enkla matcher innan ett potentiellt slutspel väntar.

Så många går vidare

Precis som det brukar vara när ett Hockey-VM spelschema ska betas av, så är de fyra lag som går vidare från varje grupp och delas upp i fyra kvartsfinaler. Upplägget är att vinnaren av Grupp A samt Grupp B möter fjärde placerade lagen, medans en andraplats resulterar i möte med tredjeplacerade lagen i respektive grupper. Totalt kommer vi se åtta av 16 nationer spela ett slutspel och vi kommer även se två nationer skickas ner till VM-B, detta sker om man kommer sist i sin grupp.

Så spelas Ishockey-VM 2023

Ishockey-VM 2023 kommer spelas i Finland. Där gör 16 nationer från hela världen upp om att kunna titulera sig som världens bästa hockeynation, och vi har stora förhoppningar på vårt kära Tre Kronor. På listan nedan finner du all viktig information angående hur VM spelas och hur spelschema Ishockey-VM 2023 kommer betas av.

Så här spelas Ishockey-VM 2023: 

 • 16 länder delas upp i Grupp A & Grupp B
 • Alla möter alla i vardera grupp – 7 matcher var totalt
 • De fyra länderna med flest poäng i vardera grupp går till slutspel
 • Ettan i grupperna möter fyrorna, andraplats i grupperna möter treorna
 • De två nationerna som placerar sig i botten av grupperna degraderas till VM-
 • Först gör åtta länder upp i kvartsfinalen
 • Sen möter fyra nationer varandra i semifinal
 • Förlorarna från semifinalen spelar bronsmatch och vinnarna spelar om guldet i final

Alla matcher i turneringen kommer spelas på två olika arenor: Helsinki Arena och Tempere Deck Arena. De två arenorna ligger några meter ifrån varandra och vardera grupp har en egen arena där alla gruppspelsmatcher på spelschema Hockey-VM kommer spelas.

Så spelas Hockey-VM 2022

Innehåller all information du behöver

Hos oss på speltips.se kommer du hitta all information kring Ishockey-VM 2023 som du behöver. Vi presenterar och jämför alla odds på Hockey-VM, ger dig fullständig tillgång till spelschema Ishockey-VM 2023, du får all information kring matcherna. Det kan vara svårt att hålla koll på allt ibland, men vi gör det betydligt lättare att ta del av spelschemat för Hockey-VM 2023 genom att samla all information om turneringen på ett och samma ställe.

Speltips.se är din bästa kompis för att hålla alltid stenkoll på Hockey-VM 2023 i Finland. Se till att besöka oss regelbundet så att du inte missar någon viktig information kring odds, sändningar, trupperna, skador, bästa spelen och mycket, mycket mer.

Sveriges chanser till avancemang

Sveriges chanser till avancemang från gruppspelet är en självklarhet för oss supportrar. Trots ett lite svagare mästerskap ifjol, där Sverige åkte ut redan i gruppspelet så finns det mer att önska. Att gå vidare från gruppen har man inte misslyckats med på flertalet år och det lär man inte göra den här gången heller. Vi har stora förväntningar på Tre Kronor under mästerskapet i Finland 2023.

Vi tror stenhårt på att Sverige kommer avancera långt i Finland. Hockey-VM 2023 spelschemat kan vara en tuff nöt att knäcka för mindre länder som Slovakien, Lettland, Danmark och Schweiz, men Tre Kronor har inget att oroa sig sig för – vi spelar slutspel i Hockey-VM 2023, var så säker på den saken.

Alla Sveriges matcher visas på Viasats kanaler

Sveriges matcher i Hockey-VM 2023 kommer du kunna följa på Viasat, TV3 och TV6, då NENT Group äger rättigheterna för Hockey-VM 2023. Du kan alltså följa Tre Kronors framfart i Finland under våren i Viasats kanaler – vilket betyder att du kan följa mästerskapet på TV och kanalerna TV3 & TV6, eller genom deras streamingtjänst Viaplay i din mobila enhet oavsett vart du befinner dig.

Värdlandet för Ishockey-VM 2023

Efter stora problem med pandemin senast har nu VM fått en självklar värdnation. Finland är värdnation till VM 2023 och matcherna kommer att spelas i Helsingfors och Tammerfors. Värdlandet för Ishockey-VM 2023 blir alltså Finland och det ska inte ha någon större påverkan för Tre Kronor och deras framfart. Grannlandet arrangerar och Sverige har en kort resa till mästerskapet, vilket såklart är ett plus som är väldigt skönt för Tre Kronor.

Fakta om Finland – Hockey-VM 2023: 

 • Landet har drygt 5,5 miljoner invånare
 • Helsingfors är största staden med ca 650 000 invånare
 • Finland har vunnit VM tre gånger, senast 2019
 • Finland är rankat 2:a på världsrankingen för Hockey

Antalet matcher i gruppspelet

Båda grupperna i VM 2023 består utav åtta lag totalt, där de fyra länderna med flest poäng i vardera grupp går vidare till slutspelet. Varje land har ett spelschema Hockey-VM 2023 med minst 7 matcher var, det blir alltså väldigt mycket hockey vi får se i maj/juni – totalt 56 gruppspelsmatcher.

Alla 112 matcher på spelschema Ishockey-VM 2023 i gruppspelet spelas i Helsingfors och Tammerfors under maj månad, för att sedan gå över till kvartsfinal, semifinal och bronsmatch/final i juni. Sverige har under grundspelet flera matcher som ändå får anses som lätta i form av Storbritannien, Österrike och Lettland för att ta lite exempel.

Hockey-VM Spelschema – Sveriges motståndare i gruppspelet: 

 • Österrike – 14 maj
 • Tjeckien – 15 maj
 • Storbritannien – 17 maj
 • Finland – 18 maj
 • USA – 21 maj
 • Norge – 22 maj
 • Lettland – 24 maj

Arenorna under Hockey-VM 2023

Ishockey-VM 2023 blir den 86:e upplagan av världsmästerskapet i Ishockey och kommer spelas i Finland, och naturligtvis har vi koll på arenorna som kommer hålla i mästerskapet. Det är totalt två arenor som spelschema Ishockey-VM 2023 ska spelas i.

Huvudarenan blir Nokia Arena i staden Tammerfors, den kommer ha hand om Grupp B (Sverige), två kvartsfinaler, två semifinaler och bronsmatch/final. I huvudstaden Helsingfors ligger Helsinki Arena, här kommer hela Grupp A och två kvartsfinaler att spelas.