Spelschema Ishockey VM 2022 hittar ni hos oss! Ishockey VM 2022 kommer att spelas i Finland mellan den 13-29 maj 2022. Detta mästerskap blir det 85:e världsmästerskapet i ishockey för herrar och väntas dra en stor publik världen över. Här finner du det officiella Hockey-VM spelschemat med alla matcher, datum och tider!

Spelprogram för hockey VM

Under denna sektion på hemsidan hittar du hela vårt spelschema för ishockey VM 2022 som kommer att avgöras i Lettland. Schemat uppdateras dagligen av våra administratörer och informationen hämtar vi från IIHF’s (International Ice Hockey Federation) hemsida. Spelschemat för Ishockey-VM 2022 är det bra om du har stenkoll på så att du inte missar någon möjlighet till vinst på oddset för att du inte visste hur matcherna spelades. Med kalabaliken kring att VM flyttats till Lettland från Belarus så är det lätt att få felaktig information kring Hockey-VM 2022 spelschema, vi på Speltips.se kommer hålla dig uppdaterad på potentiella ändringar, tider, sändningar och annan viktig information kring Hockey-VM spelschema 2022 – besök vår sajt dagligen för ny och fräsch information.

Alla Sveriges matcher visas på SVT

Sveriges Hockey-VM 2022 matcher kommer att kunna ses på SVT, du kan alltså följa Tre Kronors framfart i Finland under våren helt utan kostnad. Turneringen i sin helhet sänds på SVT 1, SVT 2 och givetvis även SVT Play – vilket är en gratis streamingtjänst som erbjuder dig möjligheten att följa mästerskapet via mobilen vart du än befinner dig.

Du kan även följa det svenska Hockey-VM spelschemat och matcher direkt i SVT Play-appen, men vill du inte skaffa ett sådant konto, så är det TV-kanalerna SVT 1 och SVT 2 som gäller för samtliga Sveriges matcher i Finland.

Spelschema för VM i Finland 2022

MatchDatumOddsTV-kanalLivestream
EJ UPPDATERATMaj 2022XX – XX – XXEJ KLART
Streama gratis
EJ UPPDATERATMaj 2022XX – XX – XXEJ KLART
Streama gratis
EJ UPPDATERATMaj 2022XX – XX – XXEJ KLART
Streama gratis
EJ UPPDATERATMaj 2022XX – XX – XXEJ KLART
Streama gratis
EJ UPPDATERATMaj 2022XX – XX – XXEJ KLART
Streama gratis
EJ UPPDATERATMaj 2022XX – XX – XXEJ KLART
Streama gratis
EJ UPPDATERATMaj 2022XX – XX – XXEJ KLART
Streama gratis
EJ UPPDATERATMaj 2022XX – XX – XXEJ KLART
Streama gratis
EJ UPPDATERATMaj 2022XX – XX – XXEJ KLART
Streama gratis
EJ UPPDATERATMaj 2022XX – XX – XXEJ KLART
Streama gratis

Spelbolag med odds på Hockey-VM

Snabbare logo

100 kr Bonus Utan Insättning

Maxbonus: Sätt in 100 kr, spela för 100 kr

Omsättningskrav: 20x Bonus, minsta odds 1.40

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Pengarna på banken inom några minuter

 • Läs mer om Snabbare

Till Snabbare
Unibet logo

 100 kr gratisspel

Maxbonus: Spela för 100 kr – Få 100 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Enormt spelutbud och liveodds

 • Läs mer om Unibet

Till Unibet
Bethard logo

100% upp till 100 kr

Sätt in med BankID och spela direkt

Omsättningskrav: 1x insättning + bonus, min. odds 1.80

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Bra cash-out & riktigt höga odds
 • Läs mer om Bethard

Till Bethard

Heltäckande spelschema för VM 2022

Välkommen till vårt spelschema för ishockey-VM 2022. Årets världsmästerskap kommer att spelas i Lettland efter att Belarus blivit borttagna som arrangör. Turneringen innehåller totalt 64 matcher, där varje lag kommer att få spela minst sju matcher vardera i gruppspelet. Skulle ett lag gå hela vägen till semifinal eller final, så är det totalt 10 matcher som man får spela, då även det förlorande laget under semifinalerna spelar mot varandra om bronset. Här är varför du ska använda vårt spelschema för Hockey VM 2022:

 • Vi hämtar det officiella spelschemat direkt från IIHF.
 • Du hittar även TV-tider & TV-tablå för VM.
 • Information om vilken arena respektive match spelas på.
 • Vi ger dig också de senaste nyheterna inom Hockey VM 2022.

Speltips.se ger dig garantier att inte missa något viktigt kring spelschema Hockey-VM 2022 – uppdatera dig på vår sajt för full tillgång till allt viktigt som sker i Lettland. Trots att Sverige har ett gruppspel att gå igenom, så känns det givet att det svenska Hockey-VM 2022 spelschemat kommer inkludera minst en kvartsfinal och en semifinal, vi ser fram emot att uppdatera våra läsare med all information som behövs när Tre Kronor krigar sig igenom sitt Ishockey-VM 2022 spelschema, och förhoppningsvis spelar minst 10 matcher totalt.

Komplett Hockey-VM Spelschema 2022:

 • MATCH EJ UPPDATERAD
 • MATCH EJ UPPDATERAD
 • MATCH EJ UPPDATERAD
 • MATCH EJ UPPDATERAD
 • MATCH EJ UPPDATERAD

Minst sju matcher per lag

Under Hockey-VM 2022 så är alla lag, inklusive mindre nationer som Storbritannien, Danmark och Vitryssland garanterade sju matcher var under mästerskapet. Dessa sju matcher kommer spelas över en period på 12 dagar, vilket innebär en enorm intensitet där matcher från turneringen duggar tätt och varje nation kommer spela nästan varje dag. 

För vissa länder är detta intensiva Hockey-VM spelschemat fördelaktigt, för det tar ofta lite längre för stora nationer som Sverige/Ryssland/Kanada att hitta spelet, då många nya spelare skall spelas ihop medan de mindre nationerna i större utsträckning spelar med samma lag varje år. Sverige kommer ha spelat sex matcher från sitt spelschema Ishockey-VM 2022 innan ryssen väntar – alltså en rejäl uppvärmning inför drabbningen som kan avgöra gruppen. 

Så många går vidare

Precis som det brukar vara när ett Hockey-VM spelschema ska betas av, så är de fyra lag som går vidare från varje grupp och delas upp i fyra kvartsfinaler. Upplägget är att vinnaren av Grupp A samt Grupp B möter fjärde placerade lagen, medans en andraplats resulterar i möte med tredjeplacerade lagen i respektive grupper. Totalt kommer vi se 8 av 16 länder spela ett slutspel och vi kommer även se två nationer skickas ner till VM-B, detta sker om man kommer sist i sin grupp.

Spelschema för Hockey-VM 2022 uppdateras direkt

Speltips.se kan du följa med på spelschema Hockey-VM 2022 – vi uppdaterar live och direkt efter varje match. Hos oss kommer du inte missa några detaljer kring Hockey-VM spelschema, vi ger dig all information som behövs för att hänga med på alla matcher i Lettland 2022 under VM. Våra direkta uppdateringar garanterar dig allting på listan nedan. 

Fördelar med Speltips.se spelschema: 

 • Korrekt info 
 • Uppdateringar direkt efter matcher 
 • Snabba med ny information 
 • Du missar inget kring Hockey-VM spelschema 

Innehåller all information du behöver

På sajten Speltips.se kommer du hitta all information kring Ishockey-VM 2022 som du behöver. Vi presenterar och jämför alla odds på Hockey-VM, ger dig fullständig tillgång till spelschema Ishockey-VM 2022, du får all information kring TV-Tablå Ishockey-VM och vi ger även en analys kring vardera match i gruppspelet, utan någon kostnad för dig. 

Det kan vara svårt att hålla koll på allt ibland, som ett långt Hockey-VM 2022 spelschema eller vart du hittar högsta oddsen. Speltips.se är din bästa kompis för att hålla alltid stenkoll på Hockey-VM 2022 i Finland. Se till att besöka oss regelbundet så att du inte missar någon viktig information kring odds, sändningar, trupperna, skador, bästa spelen och mycket, mycket mer.

Sveriges spelschema Hockey-VM 2022

Här ser du det heltäckande spelschema till Hockey-VM 2022 med alla datum, tider och arenor. Turneringen genomförs i landet Lettland i mitten av maj till början av juni och förhoppningarna på Sverige är stora.

Sveriges spelschema i Hockey-VM 2022:

 • MATCH EJ UPPDATERAD
 • MATCH EJ UPPDATERAD
 • MATCH EJ UPPDATERAD
 • MATCH EJ UPPDATERAD
 • MATCH EJ UPPDATERAD
 • MATCH EJ UPPDATERAD

Trots ett 50% byte av värdland från Belarus/Lettland till enbart Lettland, så ser faktiskt detta årets spelschema för Hockey-VM 2022 ut ungefär som det brukar, där vi får ett par tuffa matcher i gruppspelet, men det är framförallt först i slutspelet som det kommer bli nervigt och riktigt tufft för Tre Kronor, för en kvartsfinal ska vi absolut greja utan problem. 

Det gäller att Sverige får igång målskyttet redan i gruppen och eftersom att Sverige spelschema Ishockey-VM 2022 inleds mot Danmark i premiären och sedan Belarus matchen därpå, då borde det rimligtvis bli en fin start. Annars har vi ett par andra relativt enkla matcher innan gruppfinalen, match 7 mot Ryssland, den blir viktig den. 

Sveriges chanser till avancemang

Sveriges chanser till avancemang från gruppspelet är ju såklart nästintill en självklarhet. Oavsett hur tufft spelschema Hockey-VM 2022 är, så kommer vi minst ta oss vidare från gruppen. Senaste VM där Sverige åkte på en rejäl plump var år 1937, då slutade Tre Kronor på en 10e plats, annars är vi fläckfria när det gäller avancemang historiskt. 

Vi tror stenhårt på att Sverige kommer avancera långt i Lettland. Hockey-VM 2022 spelschema kan vara en tuff nöt att knäcka för mindre länder som Slovakien, Lettland, Danmark och Schweiz, men Tre Kronor har inget att oroa sig sig för – vi spelar slutspel i Hockey-VM 2022, var så säker på den saken. 

Så spelas Ishockey-VM 2022

Ishockey-VM 2022 kommer spelas i Finland. Där gör 16 nationer från hela världen upp om att kunna titulera sig som världens bästa hockeynation, och vi har stora förhoppningar på vårt kära Tre Kronor. På listan nedan finner du all viktig information angående hur VM spelas och hur spelschema Ishockey-VM 2022 kommer betas av. 

Så här spelas Ishockey-VM 2022: 

 • 16 länder delas upp i Grupp A & Grupp B. 
 • Alla möter alla i vardera grupp – 7 matcher var totalt. 
 • De fyra länderna med flest poäng i vardera grupp går till slutspel. 
 • Ettan i grupperna möter fyrorna, andraplats i grupperna möter treorna. 
 • De två nationerna som placerar sig i botten av grupperna degraderas till VM-B.
 • Först gör åtta länder upp i kvartsfinalen. 
 • Sen möter fyra nationer varandra i semifinal. 
 • Förlorarna från semifinalen spelar bronsmatch och vinnarna spelar om guldet i final. 

Alla matcher i turneringen kommer spelas på två olika arenor: Arena Riga och Olympic Sports Center. De två arenorna ligger några meter ifrån varandra och vardera grupp har en egen arena där alla gruppspelsmatcher på spelschema Hockey-VM kommer spelas.

Värdlandet för Ishockey-VM 2022

Det var länge städerna Minsk och Riga som skulle arrangerat Hockey-VM 2022. Men detta blev tillslut ändrat till enbart Riga i Lettland istället. Efter stora protester mot sittande presidenten i Vitryssland, eller Belarus som det också kallas, så annonserade IIHF den 18 januari 2022 att förbundet “inte längre kan garantera säkerheten för spelarna och mästerskapet måste flyttas från Minsk till Riga

Värdlandet för Ishockey-VM 2022 blir alltså lilla landet Lettland istället och det ska inte ha någon större påverkan för Tre Kronor och deras framfart. När det kommer till Vitryssland överlag så är det många svenskar som fortfarande har mardrömmar om Tommy Salo och det kanske är rentav bra för Sverige att inte hela deras Hockey-VM spelschema äger rum i landet. 

Fakta om Lettland – Hockey-VM 2022: 

 • Landet har drygt 2 miljoner invånare 
 • Riga är största staden med ca 750.000 invånare 
 • Sjundeplats är bästa placeringen i VM för hockeylaget 
 • Lettland är rankat 10:a på världsrankingen för Hockey 
 • En OS-kvart mot Kanada år 2014 (2-1 förlust) är största framgången 

Arenorna

Ishockey-VM 2021 kommer spelas i Lettland och vi har koll på arenorna som kommer hålla i mästerskapet. Det är totalt två arenor som spelschema Ishockey-VM 2021 ska spelas i. Huvudarenan blir Arena Riga i staden Riga, den kommer ha hand om Grupp B, två kvartsfinaler, två semifinaler och bronsmatch/final. 

Ett par meter från Arena Riga ligger Olympic Sports Centre, som nu när mästerskapet flyttats till Riga fått sadla om till en hockeyrink med kapacitet för 6000 åskådare, här kommer hela Grupp A samt två kvartsfinaler spelas totalt. 

Dessutom har vi Daugava Ice Rink, ungefär 10 minuter resa från Arena Riga och Olympic Sports Centre, denna kommer agera träningsrink, där 16 länder kommer turas om att få träna på en av de två rinkar som kommer finnas att tillgå under mästerskapet.

Alla arenor under ishockey-VM

Antalet matcher i gruppspelet

Båda grupperna i VM 2022 består utav åtta lag totalt, där de fyra länderna med flest poäng i vardera grupp går vidare till slutspelet. Varje land har ett spelschema Hockey-VM 2022 med minst 7 matcher var, det blir alltså väldigt mycket hockey vi får se i maj/juni – totalt 56 gruppspelsmatcher. 

Alla 112 matcher på spelschema Ishockey-VM 2022 i gruppspelet spelas i Riga under maj månad, för att sedan gå över till kvartsfinal, semifinal och bronsmatch/final i juni. Sverige har under grundspelet flera matcher som ändå får anses som extremt lätta i form av Storbritannien, Belarus och Danmark för att ta lite exempel. 

Hockey-VM Spelschema – Sveriges motståndare gruppspelet: 

 • Danmark – 22 maj 
 • Belarus – 23 maj
 • Schweiz – 25 maj 
 • Tjeckien – 27 maj 
 • Storbritannien – 28 maj 
 • Slovakien – 30 maj 
 • Ryssland – 31 maj