Grupperna till Ishockey VM 2019 är lottade och i år finns det åtta lag i vardera grupp. Sverige hamnade i en tuff grupp med både Ryssland, Tjeckien och Schweiz i gruppen men också länder som Italien och Lettland. Vi kommer att bevaka grupperna på plats i Bratislava under Hockey VM 2019 för att ge dig den senaste informationen.

Hockey VM 2019 Grupper

Hockey VM grupperna är lottade och klara. Sverige hamnade i en grupp med Österrike, Norge, Ryssland, Tjeckien, Lettland, Schweiz och Italien. Även om det delvis finns bra lag med i gruppen så är det en grupp som Sverige relativt enkelt ska ta sig vidare till slutspel från. I den andra gruppen spelar Frankrike, Slovakien, USA, Kanada, Finland, Danmark, Tyskland och Storbritannien. Det finns totalt 21 poäng att slåss om för varje lag och de fyra bästa lagen från varje grupp går till slutspel.

Så fungerar gruppspelet

Det finns alltså totalt 21 poäng för varje lag att slåss om och de fyra bäst rankade lagen när alla matcher är spelade går vidare till kvartsfinalerna. Det finns dock mycket att spela för även för lag som ligger i botten av gruppen då de två sämst rankade lagen får spela för att få delta i nästa världsmästerskap. Föregående år så slutade Vitryssland och Sydkorea sist i sin vardera grupp och fick därför kvala, men fick tillslut se sig besegrade av Italien och Storbritannien som nu deltar i årets mästerskap.

Om två eller fler lag slutar på samma poäng under gruppspelet så är det inbördes möten som rankar lagen, skulle det vara lika även där så övergår man till målskillnad som får ranka lagen.

Grupp A

Grupp B

Spelbolag med odds på VM

Speedybet logo

Ingen välkomstbonus

Maxbonus: Sätt in valfritt belopp

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Spela utan konto & slipp verifiering

  • Läs mer om SpeedyBet
Till SpeedyBet
888Sport logo

 500% upp till 500 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 600 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.6

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Höga odds & bra bonus

  • Läs mer om 888Sport

Till 888Sport
Betfair logo

100% upp till 1000 kr

Maxbonus: Sätt in 1000 kr – Spela för 2000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • En mycket generös välkomstbonus

  • Läs mer om Nordicbet

Till Nordicbet

Fördel att vinna gruppen

Desto högre ett lag placerar sig i gruppspelet under Hockey VM 2019 – desto lättare väg får laget till finalen. Detta system har man för att lagen hela tiden ska ha något att spela om så att matcherna blir så spännande som möjligt.

Det laget som slutar etta i Grupp A får möta laget som slutat fyra i Grupp B, och just i ishockey kan det vara stora skillnader mellan ettan och fyran. Tvåan i Grupp A får möta laget som slutat trea i Grupp B, här är det inte säkert att skillnaderna är lika stora, men kan likväl vara det. Därför gäller det att lagen hela tiden är på tårna under gruppspelet så att de får en så enkel väg som möjligt under slutspelet.