Grupperna till Ishockey VM 2021 är lottade och i år finns det åtta lag i vardera grupp. Sverige hamnade i en tuff grupp med både Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Vitryssland och Slovakien i gruppen men också länder som Storbritannien och Danmark. Vi kommer att bevaka grupperna på plats i Minsk & Riga under Hockey VM 2021 för att ge dig den senaste informationen.

Hockey VM 2021 Grupper

Hockey VM grupperna är lottade och klara. Sverige hamnade i en grupp med Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Slovakien, Danmark, Vitryssland och Storbritannien. Även om det delvis finns bra lag med i gruppen så är det en grupp som Sverige relativt enkelt ska ta sig vidare till slutspel från. I den andra gruppen spelar Kanada, Finland, USA, Schweiz, Lettland, Norge, Italien och Kazakstan. Det finns totalt 21 poäng att slåss om för varje lag och de fyra bästa lagen från varje grupp går till slutspel.

Så fungerar gruppspelet

Det finns alltså totalt 21 poäng för varje lag att slåss om och de fyra bäst rankade lagen när alla matcher är spelade går vidare till kvartsfinalerna. Det finns dock mycket att spela för även för lag som ligger i botten av gruppen då de två sämst rankade lagen får spela för att få delta i nästa världsmästerskap. Föregående år så slutade Frankrike och Österrike sist i sin vardera grupp och fick därför kvala, men fick tillslut se sig besegrade av Vitryssland och Kazakstan som nu deltar i årets mästerskap.

Om två eller fler lag slutar på samma poäng under gruppspelet så är det inbördes möten som rankar lagen, skulle det vara lika även där så övergår man till målskillnad som får ranka lagen.

Grupp A

Ryssland
Sverige
Tjeckien
Schweiz
Slovakien
Danmark
Vitryssland
Storbritannien

Grupp B

Kanada
Finland
USA
Tyskland
Lettland
Norge
Italien
Kazakstan

Spelbolag med odds på VM

Speedybet logo

100% upp till 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Min. odds 1.8

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Spela utan konto & slipp verifiering

  • Läs mer om SpeedyBet
Till SpeedyBet
888Sport logo

100 kr riskfritt –

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Få 100 kr riskfritt

Omsättningskrav: 0x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Höga odds & bra bonus

  • Läs mer om 888Sport

Till 888Sport
Snabbare logo

100 kr Sportbonus

Maxbonus: Sätt in 100 kr, spela för 100 kr

Omsättningskrav: 1x Bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Pengarna på banken inom några minuter

  • Läs mer om Snabbare

Till Snabbare

Fördel att vinna gruppen

Desto högre ett lag placerar sig i gruppspelet under Hockey VM 2021 – desto lättare väg får laget till finalen. Detta system har man för att lagen hela tiden ska ha något att spela om så att matcherna blir så spännande som möjligt.

Det laget som slutar etta i Grupp A får möta laget som slutat fyra i Grupp B, och just i ishockey kan det vara stora skillnader mellan ettan och fyran. Tvåan i Grupp A får möta laget som slutat trea i Grupp B, här är det inte säkert att skillnaderna är lika stora, men kan likväl vara det. Därför gäller det att lagen hela tiden är på tårna under gruppspelet så att de får en så enkel väg som möjligt under slutspelet.