Det är inte bara att kolla på Hockey-VM 2024 utan det finns också massvis av olika regler att ta hänsyn till. Det kanske är så att du inte har koll på alla utvisningar eller vilket lag som går vidare från gruppen vid lika antal poäng. Vi reder ut alla eventuella frågetecken och alla regler för Hockey 2024 hittar du nedan.

Regler Hockey VM 2024

Ishockey i allmänhet och Hockey VM i synnerhet består av oerhört mycket och ibland komplexa regler. Ishockeyn har under årens lopp blivit mer avancerad, farten har ökat markant, därmed också skaderisken vilket gjort att regler har behövt ändras eller läggas till. Idag finns det hundratals olika regler som i huvudsak domarna behöver ta hänsyn till innan de lägger munnen på pipan. Många gånger får en domare kritik trots att han dömt helt enligt regelboken och det beror då helt på okunskap från supportrar. Därför kommer vi att reda ut alla oklarheter inför Hockey VM 2024.

Vilka regler finns för Hockey VM 2024

Det är en fråga som är väldigt svår att besvara, men det som går att säga är att det finns otroligt mycket regler att hålla koll på. Några av de vanligaste frågorna som brukar dyka upp i samband med Hockey VM är vilka regler som gäller vid förlängning, vad som sker om två lag hamnar på samma poäng, hur mötena i slutspel avgörs och vilka lag som inte kvalificerar sig för Hockey VM kommande år.

Regler & Svar

En match i Hockey-VM kommer aldrig sluta oavgjort. Vid ett likaläge väntar förlängning och under gruppspelet spelas denna över 5 minuter, i slutspelet ökar man förlängningen till 10 minuter och i finalen ökas den ytterligare – till 20 minuter. Första målet vinner – skulle inget av lagen göra mål under förläningen väntar ett straffavgörande.

Straffar utspelar sig när lagen misslyckats att avgöra matchen i förlängningen.

Skulle två lag sluta på samma poäng i gruppspelet avgörs det genom inbördes möten. Skulle det vara fler än två lag som har samma poäng i gruppspelet skapar man en egen tabell med dessa lagen – innan man blandar in målskillnad i samtliga inbördes mötena, antal gjorda mål i mötena och så vidare. Skulle det fortfarande inte vara löst blandar man in det laget precis ovanför de inblandade lagen och går samma runda på nytt.

Fyra lag från vardera grupp går till slutspel. Där möter ettan i Grupp A fyran i Grupp B, tvåan i Grupp A trean i Grupp B och tvärtom.

  • 1A-4B
  • 2A-3B
  • 1B-4A
  • 2B-3A

Ettan, tvåan, trean och fyran i mästerskapet är enkla att lista ut i och med final och bronsmatch. Placeringarna där bakom tas fram genom att se hur långt laget gick i turneringen, lagen som inte tog sig längre än kvartsfinal tilldelas placering 5-8. Lagen som åkte ut i gruppspelet tilldelas placering 9-16 beroende på placering i gruppspelet. Skulle flera lag hamna på samma poäng är det i följande ordning som placeringen delas ut: målskillnad, antal gjorda mål och seedning.

Varje år åker två lag ner till B-VM från A-VM. Lagen som åker ner är de lagen som placerar sig sist i den totala ställningen när vi sammanfattar mästerskapet. Det enda undantaget är om laget som skulle åkt ner skall ha värdskapet för kommande VM-turnering, då är det istället laget därefter som åker ner till B-divisionen.

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Sätt in 500 kr – Spela för 1000 kr

  • Läs mer om ComeOn

QuickCasino Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x bonus

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 6

  • Kom igång på 2 minuter med Swish

  • Läs mer om Betinia

Nya regler för Hockey VM

Efter Hockey VM för snart tre år sedan så togs en rad olika beslut för att försöka förbättra turneringen, vilket även började gälla damerna och juniorerna. De främsta ändringarna var att förläningarna i slutspelet skulle bestå av tre spelare per lag, i slutspelet fyra spelare per lag och i finalen fem spelare per lag. Detta för att skapa en så rolig ishockey som möjligt, med tre pigga spelare per lag under gruppspelet och i finalen när spelarna är mer slitna så utökar man till fem spelare. En annan ändring som också gällande övertid var att man ändrar från tre straffar till fem straffar, troligtvis för att förlänga spänningen och göra det mer rättvist för lagen.

Vi kan alla Hockey VM 2024 regler

Speltips.se består av ishockeynördar med lång erfarenhet från Hockey VM och ishockey i stort. Med vår kunskap och intresse så har vi samlat på oss mycket information genom åren som gör att vi idag kan nästan alla regler för Hockey VM 2024. Speltips.se kommer dessutom att bevaka mästerskapet på plats så att du ska få den bästa och senaste information så snabbt som möjligt. Om du saknar någon regel så får du mer än gärna lämna en kommentar så att vi kan uppdatera dig hur just regeln du undrar över fungerar.

blomman

Chefredaktör

Andreas är vår nya chefredaktör här på Speltips.se. Han har flera års erfarenhet inom branschen och har jobbat som bland annat oddssättare och sportsbook manager på Malta. Sportintresset är brett och när inte favoritlaget Hammarby spelar är det basket som gäller. Andreas sköter kontakten med Speltips skribenter och har du några frågor kring det är du varmt välkommen att kontakta honom.