Det är inte bara att kolla på Hockey-VM 2023 utan det finns också massvis av olika regler att ta hänsyn till. Det kanske är så att du inte har koll på alla utvisningar eller vilket lag som går vidare från gruppen vid lika antal poäng. Vi reder ut alla eventuella frågetecken och alla regler för Hockey 2023 hittar du nedan.

Regler Hockey VM 2023

Ishockey i allmänhet och Hockey VM i synnerhet består av oerhört mycket och ibland komplexa regler. Ishockeyn har under årens lopp blivit mer avancerad, farten har ökat markant, därmed också skaderisken vilket gjort att regler har behövt ändras eller läggas till. Idag finns det hundratals olika regler som i huvudsak domarna behöver ta hänsyn till innan de lägger munnen på pipan. Många gånger får en domare kritik trots att han dömt helt enligt regelboken och det beror då helt på okunskap från supportrar. Därför kommer vi att reda ut alla oklarheter inför Hockey VM 2023.

Vilka regler finns för Hockey VM 2023

Det är en fråga som är väldigt svår att besvara, men det som går att säga är att det finns otroligt mycket regler att hålla koll på. Några av de vanligaste frågorna som brukar dyka upp i samband med Hockey VM är vilka regler som gäller vid förlängning, vad som sker om två lag hamnar på samma poäng, hur mötena i slutspel avgörs och vilka lag som inte kvalificerar sig för Hockey VM kommande år.

Regler & Svar

Nya regler för Hockey VM

Efter Hockey VM för snart tre år sedan så togs en rad olika beslut för att försöka förbättra turneringen, vilket även började gälla damerna och juniorerna. De främsta ändringarna var att förläningarna i slutspelet skulle bestå av tre spelare per lag, i slutspelet fyra spelare per lag och i finalen fem spelare per lag. Detta för att skapa en så rolig ishockey som möjligt, med tre pigga spelare per lag under gruppspelet och i finalen när spelarna är mer slitna så utökar man till fem spelare. En annan ändring som också gällande övertid var att man ändrar från tre straffar till fem straffar, troligtvis för att förlänga spänningen och göra det mer rättvist för lagen.

Vi kan alla Hockey VM 2023 regler

Speltips.se består av ishockeynördar med lång erfarenhet från Hockey VM och ishockey i stort. Med vår kunskap och intresse så har vi samlat på oss mycket information genom åren som gör att vi idag kan nästan alla regler för Hockey VM 2023. Speltips.se kommer dessutom att bevaka mästerskapet på plats så att du ska få den bästa och senaste information så snabbt som möjligt. Om du saknar någon regel så får du mer än gärna lämna en kommentar så att vi kan uppdatera dig hur just regeln du undrar över fungerar.