Se tabellerna live från Hockey-VM 2022 här på Speltips.se för att inte missa den aktuella ställningen. Våra tabeller uppdateras var femte minut för att du alltid ska kunna få senaste resultaten. Nedan hittar du alla Tabeller Ishockey VM 2022!

Live Tabell Hockey VM 2022

Vi har givetvis insett vikten av att uppdatera tabellerna för Hockey VM 2022 i realtid och därför har vi som policy att uppdatera alla tabeller var femte minut. Det innebär alltså att vi har en live tabell Speltips.se som ändrar sig beroende på hur det ser ut live i matcherna. Det kan vara extra viktigt att se tabellen live under de sista matcherna i gruppspelet så att du kan se vilka lag som tar sig vidare. Det kommer dock att finnas två olika typer av tabeller för att du inte ska bli förvirrad, en som endast uppdateras efter matcherna är slutspelade och en som uppdateras under matchernas gång.

Tabell grupp A

Tabell grupp B

Spelbolag med odds på Hockey VM

Snabbare logo

100 kr Bonus Utan Insättning

Maxbonus: Sätt in 100 kr, spela för 100 kr

Omsättningskrav: 20x Bonus, minsta odds 1.40

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Pengarna på banken inom några minuter

 • Läs mer om Snabbare

Till Snabbare
Unibet logo

 100 kr gratisspel

Maxbonus: Spela för 100 kr – Få 100 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Enormt spelutbud och liveodds

 • Läs mer om Unibet

Till Unibet
Bethard logo

100% upp till 100 kr

Sätt in med BankID och spela direkt

Omsättningskrav: 1x insättning + bonus, min. odds 1.80

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Bra cash-out & riktigt höga odds
 • Läs mer om Bethard

Till Bethard

Läsa tabellerna från Hockey-VM 2022

Det är inte alltid helt enkelt att läsa av en tabell från Hockey VM 2022 eftersom det finns mycket regler och aspekter att ta med i beräkningarna. Först och främst handlar det om att de fyra lag från varje tabell som får mest poäng går vidare till slutspel. Det kan dock bli så att flera lag hamnar på samma poäng, vilket då gör att man får titta på andra saker för att skilja lagen åt. Om två lag har hamnat på samma poäng så är det inbördes möten som får avgöra lagen åt i tabellen och är det lika även där så får man titta på målskillnaden.

Samtliga tabeller i Ishockey-VM

Sveriges tabell i Hockey-VM

Vi lägger givetvis störst fokus vid Sveriges Tabell under Hockey VM 2022 och uppdaterar alltid den först. Sveriges tabell i mästerskapet består av lagen Kanada, Tjeckien, Tyskland, Slovakien, Danmark, Vitryssland och Storbritannien. Det är helt klart en tabell som Sverige bör ha god chans med tanke på att det är fyra lag som tar sig till slutspel från tabellen. Sverige inleder sitt äventyr i Hockey VM 2022 den 21:e maj!

Så många i tabellen går vidare

I båda tabellerna för Hockey-VM 2022 så finns det totalt åtta nationer som tävlar om att komma på minst fjärdeplats, vilket innebär ett slutspel och chans till medaljerna. Vi kommer få se totalt åtta länder som går vidare från grupperna för att först spela kvartsfinal, de fyra nationer som vinner där går till semifinal och sedan ställs de två bästa länderna i en VM-final – där Sverige skulle kunna ha chans till att ta ett fjärde guldet på åtta år. 

Vi har stora förhoppningar på att Sverige ska ta sig igenom Ishockey-VM tabellen 2022 och delta i kvartsfinal – allt annat hade varit ett fiasko. Det är trots allt så många som fyra nationer per grupp som går vidare till slutspel efter Ishockey-VM grupper 2022 och det ska nog Tre Kronor klara av utan större problem på vägen, det är ingen vild gissning från vår sida. 

Jumbon får lämna A-VM

Det är inte bara slutspel och en topp fyra placering som de 16 nationerna jagar, det gäller också att undvika nedflyttning till B-VM när man tävlar i Ishockey-VM. I både Grupp A och Grupp B så tävlar åtta länder om att komma på en topp-4 plats och ta sig till slutspel, men hamnar man på sista plats (8a) i sin grupp, då blir man nedflyttad till division två i VM-sammanhang – även kallat B-VM. 

Detta är helt klart målet för länder som Danmark, Belarus, Storbritannien och Österrike, att lyckas hålla sig kvar i högsta divisionen. Det är otroligt svårt för de mindre nationerna att ta sig upp till divisionen när man väl blivit nedflyttade, så det kommer vara krig på banan oavsett match, situation och oavsett vilken av Hockey-VM tabell 2022 vi snackar om.

Det händer vid lika många poäng

Det händer faktiskt ganska ofta att nationer hamnar på samma poäng efter sju spelade matcher i sina Ishockey-VM tabeller. Det kan ofta skilja sig lite från mästerskap till mästerskap med regler kring vad som sker om detta skulle inträffa och det kan vara bra att ha koll på vad som händer vid lika många poäng i en Hockey-VM tabell 2022. Först och främst, hamnar länder på samma poäng, då avgörs det via inbördes möten vem som går vidare till slutspel i Ishockey-VM 2022. Alla lag möter ju alla lag i gruppspelet, detta brukar leda till att enbart denna regeln behöver användas. 

Den nationen som fick med sig flest poäng från tidigare mötet med laget som sitter på samma poäng kommer avancera/klara sig kvar. Det finns ju alltid en poängvinnare i en hockeymatch eftersom att förlängning alltid sker vid lika, så man kan separera lagen enkelt med denna regeln. Det finns dock ett scenario till, tre lag eller fler får samma poäng i Hockey-VM tabeller 2022. Skulle detta inträffa så läggs alla dessa lag in en separat tabell och där avgör målskillnad och antal gjorda mål om inbördes skulle vara helt jämna mellan de länder som slutat på samma poäng.

Speltips.se uppdaterar tabellen i realtid

Speltips.se är din bästa vän när det kommer till att bevaka Hockey-VM i realtid. Vi uppdaterar tabeller i realtid direkt när resultaten skett och kikar du på våra Ishockey-VM 2022 tabeller då kommer du alltid få korrekta informationen, senaste informationen och allt nytt kring vad som händer under Ishockey-VM 2022 i Lettland. 

Vi har också speltips Hockey-VM 2022, truppnyheter och mycket, mycket mer kring det stora eventet. Håll utkik hos Speltips.se om du vill garantera att inte missa någonting som är relaterat till Tre Kronor och Hockey-VM 2022. Nedan följer en lista på allting du får ta del av hos Speltips.se när det vankas Hockey-VM 2022.

Fördelar med Speltips.se bevakning av VM: 

 • Kostnadsfria speltips för Hockey-VM 
 • Uppdaterade Hockey-VM tabeller i realtid 
 • Senaste nytt kring Hockey-VM 
 • Statistik-, skade- samt truppnytt om Hockey-VM 
 • Komplett oddsjämförelse för Hockey-VM 
Live tabeller Ishockey-VM

Alltid korrekt information

Vi på Speltips.se jobbar just nu stenhårt med att kunna leverera korrekt och nyttig information till våra läsare under Hockey-VM i Riga. När det kommer till Ishockey-VMs tabeller så är vi extra noggranna med att alltid ge ut korrekt information kring varje resultat Hockey-VM 2022 och det gör vi genom den officiella källan IIHF. Vi ser alltid till att informationen vi har är så korrekt den kan vara, det är extra viktigt när det kommer till tabeller vilket gör att du kan vara trygg med att vi alltid har den korrekta informationen kring tabellerna.