Se tabellerna live från Hockey-VM 2024 här på Speltips.se för att inte missa den aktuella ställningen. Våra tabeller uppdateras var femte minut för att du alltid ska kunna få senaste resultaten. Nedan hittar du alla Tabeller Ishockey VM 2024!

Aktuell ställning för VM 2024

Spelbolag med odds på Hockey VM

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

 • Sätt in 500 kr – Spela för 1000 kr

 • Läs mer om ComeOn

QuickCasino Odds Bonus

Omsättningskrav: 0x bonus

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 1

 • Kom igång på 2 minuter med Swish

 • Läs mer om Betinia

Läsa tabellerna från Hockey-VM 2024

Det är inte alltid helt enkelt att läsa av en tabell från Hockey VM 2024 eftersom det finns mycket regler och aspekter att ta med i beräkningarna. Först och främst handlar det om att de fyra lag från varje tabell som får mest poäng går vidare till slutspel. Det kan dock bli så att flera lag hamnar på samma poäng, vilket då gör att man får titta på andra saker för att skilja lagen åt. Om två lag har hamnat på samma poäng så är det inbördes möten som får avgöra lagen åt i tabellen och är det lika även där så får man titta på målskillnaden.

Live Tabell Hockey VM 2024

Vi har givetvis insett vikten av att uppdatera tabellerna för Hockey VM 2024 i realtid och därför har vi som policy att uppdatera alla tabeller var femte minut. Det innebär alltså att vi har en live tabell Speltips.se som ändrar sig beroende på hur det ser ut live i matcherna. Det kan vara extra viktigt att se tabellen live under de sista matcherna i gruppspelet så att du kan se vilka lag som tar sig vidare. Det kommer dock att finnas två olika typer av tabeller för att du inte ska bli förvirrad, en som endast uppdateras efter matcherna är slutspelade och en som uppdateras under matchernas gång.

Ishockey-VM 2024 tabell – Grupp A:

 • Tjeckien
 • Finland
 • Danmark
 • Norge
 • Schweiz
 • Österrike
 • Storbritannien
 • Kanada

Ishockey-VM 2024 tabell – Grupp B:

 • Frankrike
 • Tyskland
 • Polen
 • Lettland
 • Slovakien
 • Kazakhstan
 • USA
 • Sverige

Sveriges tabell i Hockey-VM

Vi lägger givetvis störst fokus på Sveriges tabell under Hockey VM 2024 i Tjeckien. Den uppdateras alltid först och är i stor prioritet för våra administratörer. Sveriges tabell i mästerskapet består av lagen USA, Slovakien, Tyskland, Lettland, Kazakhstan, Polen och Frankrike. Det är helt klart en tabell som Sverige skall ta sig ifrån med besked. Fyra lag tar sig till slutspel från vardera grupp och Sverige slåss med USA om förstaplatsen i gruppen. Tre Kronor inleder sitt äventyr i Hockey VM 2024 den 10 maj mot USA och vi bjuds på en tippad gruppfinal direkt.

Så många i tabellen går vidare

Det finns åtta lag i varje grupp under Ishockey VM 2024 i Tjeckien som samtliga tävlar om att komma på minst fjärdeplats, vilket skulle innebära slutspel. Vi kommer få se åtta länder ta sig vidare från två grupper och skapa fyra stycken kvartsfinaler, vinnarna från kvartsfinalerna spelar sedan semifinal och sedan ställs de två bästa länderna mot varandra i en VM-final. Sverige siktar givetvis på att vara ett av dessa två länderna.

Vi har stora förhoppningar på Tre Kronor och hoppas att man skall ta sig vidare från gruppen på ett övertygande sätt. Allt annat hade varit ett fiasko. Det är trots allt så många som fyra nationer per grupp som går vidare till slutspel i Hockey VM och det skall Tre Kronor klara av utan större problem. Det är ingen vild gissning.

Jumbon får lämna A-VM

Det är inte bara slutspel och en topp fyra placering som de 16 nationerna jagar, det gäller också att undvika nedflyttning till B-VM när man tävlar i Ishockey-VM. I både Grupp A och Grupp B så tävlar åtta länder om att komma på en topp-4 plats och ta sig till slutspel, men hamnar man på sista plats (8a) i sin grupp, då blir man nedflyttad till division två i VM-sammanhang – även kallat B-VM. 

Detta är helt klart målet för länder som Polen, Frankrike och Storbritannien att lyckas hålla sig kvar i högsta divisionen. Det är otroligt svårt för de mindre nationerna att ta sig upp till divisionen när man väl blivit nedflyttade, så det kommer vara krig på banan oavsett match, situation och oavsett vilken av Hockey-VM tabell 2024 vi snackar om.

Det händer vid lika många poäng

Det händer faktiskt ganska ofta att nationer hamnar på samma poäng efter sju spelade matcher i sina Ishockey-VM tabeller. Det kan ofta skilja sig lite från mästerskap till mästerskap med regler kring vad som sker om detta skulle inträffa och det kan vara bra att ha koll på vad som händer vid lika många poäng i en Hockey-VM tabell 2024. Först och främst, hamnar länder på samma poäng, då avgörs det via inbördes möten vem som går vidare till slutspel i Ishockey-VM 2024. Alla lag möter ju alla lag i gruppspelet, detta brukar leda till att enbart denna regeln behöver användas. 

Den nationen som fick med sig flest poäng från tidigare mötet med laget som sitter på samma poäng kommer avancera/klara sig kvar. Det finns ju alltid en poängvinnare i en hockeymatch eftersom att förlängning alltid sker vid lika, så man kan separera lagen enkelt med denna regeln. Det finns dock ett scenario till, tre lag eller fler får samma poäng i Hockey-VM tabeller 2024. Skulle detta inträffa så läggs alla dessa lag in en separat tabell och där avgör målskillnad och antal gjorda mål om inbördes skulle vara helt jämna mellan de länder som slutat på samma poäng.

Speltips.se uppdaterar tabellen i realtid

Speltips.se är din bästa vän när det kommer till att bevaka Hockey-VM i realtid. Vi uppdaterar tabeller i realtid direkt när resultaten skett och kikar du på våra Ishockey-VM 2024 tabeller då kommer du alltid få korrekta informationen, senaste informationen och allt nytt kring vad som händer under Ishockey-VM 2024 i Tjeckien. 

Vi har också speltips Hockey-VM 2024, truppnyheter och mycket, mycket mer kring det stora eventet. Håll utkik hos Speltips.se om du vill garantera att inte missa någonting som är relaterat till Tre Kronor och Hockey-VM 2024. Nedan följer en lista på allting du får ta del av hos Speltips.se när det vankas Hockey-VM 2024.

Fördelar med Speltips.se bevakning av VM: 

 • Kostnadsfria speltips för Hockey-VM 
 • Uppdaterade Hockey-VM tabeller i realtid 
 • Senaste nytt kring Hockey-VM 
 • Statistik-, skade- samt truppnytt om Hockey-VM 
 • Komplett oddsjämförelse för Hockey-VM 
Live tabeller Ishockey-VM

Alltid korrekt information

Vi på Speltips.se jobbar just nu stenhårt med att kunna leverera korrekt och nyttig information till våra läsare under Hockey-VM i Tjeckien. När det kommer till Ishockey-VM:s tabeller så är vi extra noggranna med att alltid ge ut korrekt information kring varje resultat Hockey-VM 2024 och det gör vi genom den officiella källan IIHF. Vi ser alltid till att informationen vi har är så korrekt den kan vara, det är extra viktigt när det kommer till tabeller vilket gör att du kan vara trygg med att vi alltid har den korrekta informationen kring tabellerna.

blomman

Chefredaktör

Andreas är vår nya chefredaktör här på Speltips.se. Han har flera års erfarenhet inom branschen och har jobbat som bland annat oddssättare och sportsbook manager på Malta. Sportintresset är brett och när inte favoritlaget Hammarby spelar är det basket som gäller. Andreas sköter kontakten med Speltips skribenter och har du några frågor kring det är du varmt välkommen att kontakta honom.