Erik Norin|17 april, 2024, 11:36

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Milan har en starkare startelva än Roma.

  • Milan är starka på bortaplan.

  • Roma saknar flera viktiga spelare.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

För stor favorit

Som nämnt är alltså Milan oddsfavoriter till att vinna själva matchen. Men att Roma ska vara så stora favoriter som hela 1.35 till att kvalificera sig till nästa runda här känns för lågt. Givetvis är man favorit att göra det. Men kan Roma vinna på San Siro kan givetvis Milan göra det på Olimpico, sedan är det i sådana fall ett förlängningsspel som står avgörande. Man har förvisso varit bra på hemmaplan den här säsongen, men mot de tuffare lagen har det varit lite tuffare på senare tid. Inter åkte hem med segern och Feyenoord tog sitt slutspelsmöte med Roma till förlängning.

Spelarmässigt finns också kvalitet i Roma givetvis Paolo Dybala, Romelu Lukaku och Leandro Spinnazzola har kvaliteter. Men ser man över hela trupperna finns fler frågetecken rent kvalitetsmässigt i Roma. Hur bra är exempelvis en 34-årig Chris Smalling? Förstemålvakten Rui Patricio kommer troligen inte till spel och duktige innermittfältaren Bryan Cristante är avstängd. I Romas match i helgen ramlade också spelaren Evan Ndicka ihop på planen, kan påverka lagkamraterna.

Rutin och klass finns

Milan kommer till den här matchen i underläge, men kvalitet och rutin finns i det här laget. Spelare som Rafael Leao, Theo Hernandez och Olivier Giroud har erfarenheter från den absolut största scenen både i VM och Champions League och har definitivt planer på hur man ska vända det här underläget. Jag tycker också man vinner mycket på målvaktssidan där Mike Maignan är en bättre målvakt än Romas Svilar och ska kunna stötta med en större trygghet.

På bortaplan har man också varit bra i år. Av sina totala 69 poäng har man endast tagit ett poäng mer på San Siro än på resande fot vilket gör laget till ligans näst bästa bortalag bakom överlägsna serieledaren och ärkerivalen Inter. Alltså inget tappat självförtroende i hur spelet fungerar när man är utanför Milanos gränser. Här kommer man ge Roma en match och jag tycker oddset på Milan att ta sig vidare här helt enkelt är för högt, spelvärde finns.

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Roma - Milan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.