Axel Olsson|13 mars, 2024, 10:10

Jag väljer att spela på X2 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sporting startade varken Gyökeres eller Goncalves i det första mötet. Den vitala duon är redo från start i returen.

  • Atalanta har gått vinstlösa i fem raka matcher inför torsdagen.

  • Det första mötet slutade 1-1 trots att Sporting underpresterade.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Alldeles för stort favoritskap

Atalanta var väldigt missnöjda med krysset borta i Portugal. De var det klart bättre laget i det första mötet men marginalerna var inte på deras sida. Italienarna träffade målramen tre gånger om och det ville sig inte i den sista tredjedelen. Det är alltså helt öppet inför returmötet som spelas på Gewiss Stadium, där Atalanta blir tydliga favoriter.

De har nämligen varit väldigt starka i hemmaborgen den här säsongen, dock har Atalanta inte haft den bästa uppladdningen inför just torsdagens batalj. De har nämligen gått vinstlösa i fem raka matcher, med tre oavgjorda och två förluster. Det har visserligen varit tufft motstånd men det finns ett par prestationer som ändå varit en besvikelse. Tufft motstånd kommer även Sporting att bjuda på under torsdagen. Vi tycker att oddssättarna har gjort Atalanta till en alldeles för stor favorit, med det sagt finns det värde i dubbelchansen till gästernas favör.

Den vitala duon är tillbaka

Sporting Lissabon har gjort en riktigt starkt säsong hittills. De har höjt sig flera nivåer i ligaspelet där klubben är den främsta favoriten till att knipa guldet, samtidigt har de även rosat marknaden ute i Europa. De knep en andraplats i Europa League-gruppspelet och tog sig sedan vidare efter ett dubbelmöte mot Young Boys. Nu ställs de mot gruppkonkurrenten Atalanta, vilket gör att det här blir deras fjärde möte inom kort tid. Det har varit jämnt i samtliga matcher med två kryss och en knapp seger till Atalanta.

Sporting underpresterade i det första slutspelsmötet mot Atalanta, ändå fick de med sig ett kryss. Vi förväntar oss en bättre prestation här, fast att det är på resande fot. Gästerna startade varken med Gyökeres eller Goncalves i det första mötet – det är deras två bästa spelare den här säsongen. Dessa två är vitala för deras offensiv och det syntes tydligt att de tappade kvalitet när dem inte var på planen. Gyökeres och Goncalves kommer att spela ifrån start under torsdagen och det kan bli direkt avgörande. Sporting är obesegrade i elva raka matcher och har en god chans på minst ett kryss i returmötet!

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Atalanta - Sporting Lissabon
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.