Erik Norin|17 april, 2024, 11:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det är historisk väldigt svårt att vända ett 1-3 underläge i ett slutspel.

  • Frölunda har haft problem med bortaspelet under säsongen.

  • Jonathan Pudas var tillbaka senast och kommer vara bättre i den här matchen.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Slår in matchbollen

Skellefteå har spelat fantastiskt bra stundtals i den här matchserien, senaste två matcherna har man dock tappat lite i spelet och låtit Frölunda hämta in underläget till likaläge. Senaste hemmamatchen tror jag dock blir mer positiv än vad man kanske tänker sig inför ett avgörande. Frölunda ledde då med 3-0 efter två perioder. Skellefteå klarade av att hämta in det underläget till 3-3 och även om Frölunda avgjorde i förlängning då, så kände Skellefteå att man har vittring på finalspel här.

Även om Andreas Johnsson eventuellt blir avstängd för sin knätackling i match sex så har Skellefteå en enorm spets. Jonathan Pudas var tillbaka efter sin skada senast och även om han då var inne på alla målen bakåt så behövde han en startsträcka, nu har han en match i benen och jag tror vi kan räkna med att han kommer ut starkare och mer delaktig i mål offensivt i den här matchen.

Nio liv

Frölunda är alltså återigen framme i en match sju, matchserien mot Leksand som man vann hade man ledningen i hela tiden och kunde till sist avgöra. Här har man slagit ur underläge nu i två matcher och gått segrande. Jag tror inte att man längre slår ur samma underläge utan nu är ordningen återställd, det är helt jämnt inför det här mötet. Det är också otroligt svårt att vända ett 3-1 underläge i ett slutspel. Endast några fåtal gånger har det hänt historiskt och jag tycker Skellefteå har en starkare trupp.

Frölunda hade också problem på bortaplan under grundserien och det ska inte underskattas här även om man tog senaste matchen i Skellefteå Kraft Arena. Skellefteå har varit bättre under matchserien i Skellefteå Kraft Arena och Frölunda behöver hitta en nivå på bortaplan man inte har hittat tillräckligt många gånger under serien hittills. Även mot Leksand hade man negativ statistik på bortaplan och den matchen man då vann var man inte det bättre laget i.

ishockey, shl
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:30
Skellefteå - Frölunda
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.