Erik Norin|27 februari, 2024, 10:16

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kalmar har släppt in tredje flest mål i ligan.

  • AIK har gjort fjärde flest mål i ligan, Kalmar sjätte flest.

  • AIK löser spelet i sina tre senaste matcher.

Skickliga framåt – sämre bakåt

Kalmar har faktiskt sjukt nog släppt in tredje flest mål av samtliga i hela Hockeyallsvenskan den här säsongen. Bara fritt fallande Västerås och jumboplacerade Västervik är mer ihåliga bakåt och här ställs man mot ett skicklig offensivt lag. Det är dock inte via bra försvar som matcher vunnits för Kalmars del, utan genom en skicklig offensiv som gett dem möjligheterna. Endast sex lag i ligan har gjort fler mål än Kalmar, fem av dem återfinns topp 6 på slutspelsplats. Exempelvis har man gjort fler mål än Djurgården, med på pappret betydligt större offensiv kraft.

Offensivt heter de främsta spetsspelarna Teemu Lepaus, AJ Vanderbeck och Kim Strömberg som på ett perfekt sätt ackompanjeras av supersuccén och ledaren av backarnas poängliga Tim Theocharidis. Både Lepaus och Theocharidis har gjort över 30 poäng, medan övriga två närmar sig, där dessutom Kim Strömbergs poängsnitt får ses som imponerande då han kom in under säsongen. Jag tror Kalmar både producerar mål och släpper in mål här, vilket talar för spelet.

Jagar topp 2

AIK vill åt den där åtråvärda andraplatsen i tabellen och chanserna finns ännu, men då krävs det seger och en bra prestation här. Man kommer dock från tre raka förluster mot BIK Karlskoga, Nybro och Brynäs. Spelet har hittat rätt i samtliga men AIK gillar nog inte internt hur mycket derbybaksmälla det blev, trots att man gick segrande ur det viktiga derbyt för en och en halv vecka sedan mot Djurgården.

Offensivt finns det även i AIK mycket spets. Richard Gynge, Zion Nybeck och Daniel Muzito Bagenda är lagets tre främsta poängplockare och alla de skulle troligen platsa högt upp i kedjeformationerna hos många andra lag. AIK är ett av fyra lag som hunnit mäkta med över 150 gjorda mål framåt och det visar inte bara på spets framåt utan även en stor bredd. Många spelare bidrar med mål och det hoppas vi att fallet blir även här.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Kalmar - AIK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.