Erik Norin|5 mars, 2024, 10:21

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mora har vunnit 14 av de 15 senaste hemmamatcherna.

  • Västerås har stått för en katastrofal vårsäsong.

  • Mora har ligans hetaste spelare, Chad Yetman i bra form.

Stark hemmaform

Mora har den här onsdagen en så kallad enkronasmatch där alla biljetter är gratis och betalas av företag och privatpersoner som sponsrat matchen. Således så väntar en av säsongens bästa publiksiffror i Mora i ett läge av säsongen där man har alla chanser i världen att sätta sig i en bra position att till och med nå en fjärdeplats i ligan. Formen är också god och efter jul är man ett av ligans bästa lag. Ligans hetaste spelare heter Chad Yetman och har efter jul snittat över ett poäng per match för laget från Dalarna.

På hemmaplan är det också som man gett sig själva förutsättningarna. Man har alltså vunnit 14 av de 15 senaste hemmamatcherna i ligan och är extremt svåra att slå i Smidjegrav. I hemmatabellen matchar man därför mycket hemmastarka Djurgården, överlägsna serieledarna Brynäs och serietrean Södertälje. Det är man inte i närheten av att göra på bortaplan och chanserna till seger ökar därför.

Avhängda

Västerås har en mycket tragisk vår bakom sig, där man innan jul var en utmanare om slutspelsplats. Men numera inte ens har chans att nå en plats i play in och därför står ett av de större fiaskona i årets upplaga av Hockeyallsvenskan. Senaste 15 matcherna har man tagit totalt 11 poäng vilket visar på vilka stora problem man haft. Samtidigt sålde man också av stora delar av truppen, inte minst spetsen.

På hemmaplan har man stått för några starka insatser på senare tid, men på bortaplan har man mest åkt och förlorat. Bortser man från den starka segern mot Tingsryd på bortaplan som  mest var för att säkra kontraktet så är det åtta förluster på de nio senaste bortamatcherna. Vårt spel löser man i fyra av dessa. Nu ställs man mot ett av de tuffare lagen i ligan och då tror jag inte varken självförtroende, kvalitet eller motivation räcker till för att utmana.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Mora - Västerås
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.