Erik Norin|17 mars, 2024, 17:01

Jag väljer att spela ett målspel på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården var grundseriens bästa hemmalag.

  • Djurgården löser spelet i åtta av de tio senaste hemmamatcherna.

  • Björklöven har en tuff vår bakom sig.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Starka på hemmaplan

Djurgården var det laget av samtliga som tog flest poäng på hemmaplan under grundserien i Hockeyallsvenskan och vill verkligen fortsätta att knipa viktiga segrar på Hovet under slutspelet. Eventuellt är det bara under kvartsfinalspelet som man har en hemmaplansfördel, då har man inte råd att slarva bort den utan måste utnyttja den till fullo. Väldigt bra på att vinna på hemmaplan, sällan med jättestora siffror, det tror jag blir viktigt också i ett slutspel, att man är vana att spela ganska tighta matcher inför hemmafansen.

Vårt spel löser man i åtta av de senaste tio hemmamatcherna och även om man förlorar så är det ingen garanti på att spelet inte hittar rätt, det visade hemmamatchen mot Mora i mitten på februari. Det är en motståndare som spelar en offensiv hockey så jag tror kanske inte på någon klassik defensiv slutspelsishockey här utan att vi får se en matchserie med ganska mycket mål. I de tre avslutande matcherna i förra säsongens semifinalspel fick vi se minst åtta mål i samtliga tre exempelvis.

Har inget att förlora längre

Björklöven har gått extremt knackigt under våren och man kommer in i det här slutspelet med nästan ingenting att förlora. Inte riktigt vad man förväntade sig utan många inklussive undertecknad trodde nog på en betydligt högre placering än vad Björklöven till sist slutade på. I sina senaste tio bortamatcher har man låtit hemmalaget lösa spelet i hälften av dessa, det intressanta där är att man i två av dessa fallen faktiskt har vunnit matchen, trots att man förlorat fem av dessa matcher. Alltså likt Djurgården inga garantier att spelet inte löser sig bara för att Björklöven skulle vinna matchen.

Björklöven har under säsongen varit ett bra bortalag, men man släppte totalt in 73 mål på sina 26 bortamatcher, ett snitt runt 2.80 så att Djurgården ska göra tre mål är enligt den statistiken ingen omöjlighet. 139 insläppta mål över hela säsongen, en siffra som är lite högre än samtliga övriga lag på topp sex och mycket handlar om att man gett bort lite för enkla mål över hela säsongen. Jag tror man får svårt att stå emot Djurgården totalt här och sedan har vi alltid faktorn att det kan göras mål i tom bur.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Djurgården - Björklöven
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.