Speltips NBA

 1. Speltips
 2. /
NBA Författare: 2023-06-30T11:35:43+02:00

NBA – världens största och bäst betalda basketliga. Med superstjärnor som LeBron James, Kevin Durant och Stephen Curry garanteras idrottsprestationer i yttersta världsklass. Här på speltips.se kan du ta del av gratis speltips för NBA, med analyser och spelförslag från våra insatta experter. Alla våra betting tips för NBA är givetvis helt utan kostnad.

Spelbolag med odds på NBA

Speltips för NBA

På speltips.se kan du varje vecka ta del av grymma speltips för NBA, skrivna av våra experter som har stenhård koll på världens bästa basketliga. Våra experter följer NBA på regelbunden basis och förser er läsare med knivskarpa analyser och senaste nytt. Våra betting tips för NBA är djupgående och tar givetvis alltid hänsyn till dagsform, skador och andra avgörande faktorer. Att sitta på den senaste informationen är en optimal förutsättning för att lyckas få spelkassan att växa. Här är några anledningar till varför du ska ta del av våra NBA betting tips:

 • Våra speltips för NBA är helt gratis
 • Vi har basketexperter som följer & skriver NBA betting tips varje dag
 • Du får välskrivna analyser inför varje match
 • Här hittar du även senaste nyheterna direkt från USA

NBA Tips av våra experter

När du tar del av NBA tips på speltips.se får du alltid den bästa informationen från landets ledande NBA-experter. Här är det djupgående statistik och noggranna analyser som lägger grunden för en stadigt växande spelkassa. Våra experter punktmarkerar världens bästa basketliga från start och förser er läsare med grymma tips från NBA från säsongsupptakten hela vägen fram till slutspel. Dagsform, skadade spelare och spelscheman är tre huvudfaktorer som våra experter alltid tar hänsyn till för att alltid ge er läsare senaste nytt.

Då spelutbudet på NBA är enormt kan du förvänta dig NBA speltips från en drös olika spelmarknader, med allt från långtidsspel och vinnarspel till spel på individuella prestationer. Vårt långsiktiga mål är att upprätthålla en tät bevakning på de absolut största och viktigaste matcherna varje dag. Givetvis erbjuder vi alltid marknadens högsta och bästa odds i våra speltips för NBA.

NBA Tips inatt

Dagens bästa speltips på NBA varje dag under år 2024.

Spelstopp Tipster Match/Event Spel Odds
Idag Elias Romanos NBA Se på Speltips.se Hemligt
Idag Edvin Lindelöf NBA Se på Speltips.se Hemligt
Idag Alfred Skillemar NBA Se på Speltips.se Hemligt
Idag Erik Norin NBA Se på Speltips.se Hemligt
Ikväll Kevin Andersson NBA Se på Speltips.se Hemligt
Ikväll Simon Pettersson NBA Se på Speltips.se Hemligt
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bettingsidor med NBA

NBA är en kommersiell jätte, det är trots allt världens överlägset största basketliga vi pratar om. I princip samtliga spelbolag på den svenska marknaden erbjuder odds på NBA. Givetvis skiljer sig utbudet från spelbolag till spelbolag, vissa spelbolag erbjuder hundratals marknader per match medan andra bolag erbjuder betydligt färre marknader. Kambi-bolagen, med Unibet och LeoVegas i spetsen, sticker ut med deras svårslagna utbud. Det är framför allt marknaden för spelarprestationer som är omåttligt populär – att spela på hur många poäng, assist, eller rebounds en spelare står för i en match kan vara riktigt underhållande.

Föga förvånande är det de stora spelbolagen, i synnerhet Kambi-bolagen, som ligger i topp när det kommer till spelutbud och marknader. Nedan kommer en lista med de bästa spelbolagen med odds på NBA:

Bettingsidor med odds på NBA:

Vanligaste att spela på

NBA är en kommersiell jätte som väcker stort intresse runtom i världen, och av förståeliga skäl är det en liga som spelbolagen minst sagt punktmarkerar. Inför varje säsong dukar spelbolagen fram ett gigantiskt spelutbud, med allt från vinnarspel till specialspel på både lag och spelare. Här på speltips.se är bevakningen intensiv, med ett flertalet uppdukade NBA tips och vassa analyser varje dag.

När säsongen väl drar igång är spelutbudet stort, men det finns ett par marknader som sticker ut i popularitet; vinnarspel, över/underspel, handicapspel och inte minst spel på individuella prestationer – en marknad som blivit allt mer populär på senare tid. Spelbolagen har verkligen vässat sina marknader och idag har man som spelare exempelvis möjlighet att spela på hur många poäng, rebounds, assist eller trepoängare en viss spelare står för i en match. Det finns en hel del guldkorn att fynda för det skarpa ögat.

Våra expertrekare är djupt insatta i världens största basketliga och du kan vara helt övertygad om att du får de skarpaste analyserna och den senaste informationen när du tar del av speltips från NBA här på speltips.se.

Hur fungerar ligan NBA?

NBA är världens största basketliga och det är ingen hemlighet att ligan attraherar publik och fans från världens alla hörn. Precis som NHL så spelas matcherna i regel mitt i natten svensk tid, vilket inte är det mest optimala. Men det är ingenting som hindrar tusentals svenskar från att bänka sig framför TV:n eller datorn och följa superstjärnor som Stephen Curry, LeBron James, Anthony Davies och James Harden.

NBA spelas först som en grundserie beståendes av 30 lag, efter att grundserien spelats färdigt väntar ett slutspel för de 16 bäst placerade lagen – de åtta bästa från varje konferens tar sig hela vägen till slutspel. Grundserien drar igång i slutet av oktober och pågår ända fram till mitten av april, under denna period bjuds vi på hela 1189 matcher. I slutspelet gör lagen upp i bäst-av-sju-serier, det lag som först vinner fyra matcher i matchserien avancerar vidare till nästa slutspelsrunda.

Individuella priser i NBA

En höjdpunkt med NBA-säsongen är de individuella priserna som delas ut i juni, kort efter att grundserien avslutats. Nedan följer en lista med de inviduella priser som delas ut:

 • NBA Most Valuable Player Award
 • NBA Rookie of the Year Award
 • NBA Defensive Player of the Year Award
 • NBA Sixth Man of the Year Award
 • NBA Most Improved Player Award
 • NBA Coach of the Year Award
 • Twyman–Stokes Teammate of the Year Award
 • NBA Cares Community Assist Award
 • NBA Sportsmanship Award
 • NBA Lifetime Achievement Award
 • NBA Hustle Award
 • NBA Lifetime Achievement Award
 • NBA Hustle Award
 • NBA Executive of the Year Award
 • Sager Strong Award

Livestream på NBA

Än så länge så finns det dessvärre inga bettingsidor som erbjuder livestream på NBA, men det är inte alls omöjligt att det faktiskt är på gång med tanke på det skyhöga intresset för NBA världen över. Fram tills dess kan vi rekommendera att man prenumererar på NBA League Pass, en tjänst som erbjuds av NBA. Tjänsten kostar givetvis en liten slant i månaden, men samtidigt får man möjligheten att streama samtliga matcher, inklusive slutspelsmatcherna, på TV, mobilen eller i surfplattan. Nya kunder kan dessutom testa på tjänsten i sju dagar utan någon kostnad, vilket givetvis är något vi kan rekommendera.

Spela live på NBA

Att spela live på NBA är ren och skär underhållning på absolut högsta nivå. Matcherna bjuder på ett svängigt och högt tempo, och vi vågar påstå att ingen annan sport kan mäta sig med NBA när det kommer till intensivitet. Det händer alltid saker inom loppet av ett fåtal sekunder och det finns i regel ett gigantiskt liveutbud att gotta sig i. NBA och livespel är något vi skulle vilja kalla för den ultimata kombinationen.

Poängspel på quarters, antal poäng i matchen och vinnare av quarters är tre ruskigt populära spelformer på livemarknaden. Har man feeling kan man även spela på vilket lag som först når ett visst antal poäng i matchen, det kan vara en relativt lurig marknad som dock mer ofta än sällan kan bjuda på rejäla överodds. Även spel på individuella prestationer erbjuds ofta på livemarknaden och här går det att göra en hel del fynd. Ofta brukar storlagen som leder komfortabelt låta storstjärnorna sitta på bänken i fjärde quartern för att istället lufta reserverna – har man vad som krävs för att bemästra denna marknad så finns det onekligen guldkorn att gräva fram.

NBA:s historia

NBA, National Basketball Association, grundades den 3:e augusti 1949 genom en sammanslagning av två tidigare basketligor, BAA och NBL. Till en början bestod ligan av 17 lag men under de första åren minskade lagen successivt. Men mycket har hänt sedan ligans första, stapplande, år. Nu för tiden består ligan av hela 30 lag, utspridda över hela USA och med ett lag i Kanada. Meste mästare är Boston Celtics med 17 titlar.

Så ser NBA ut idag

Dagens NBA är en liga i yttersta världsklass. Det är i denna ligan som alla de största basketstjärnorna huserar och ligan har hög status runt om i världen, även i konkurrens med ligor i andra sporter. Med stjärnor som LeBron James, Kevin Durant och Stephen Curry garanteras idrottsprestationer på högsta nivå i varje match. Ligan hyser väldigt mycket pengar och statistik påvisar att NBA är den ligan med högst snittlöner i hela världen. Regerande mästare är Toronto Raptors. Här på speltips.se kan du ta del av välanalyserade NBA tips inför de största matcherna.

Ligans popularitet

NBA är den överlägset populäraste basketligan i världen. Ligan är en kommersiell bjässe vars popularitet sträcker sig över stora delar av världen, men naturligtvis är det hemma i USA som populariteten och uppmärksamheten är som störst. Ligan ligger dock onekligen i framkant rent kommersiellt, med miljontals tittare världen över. I USA är det ABC och ESPN som äger rättigheter för tv-sändningarna. Idag erbjuder i princip samtliga stora spelbolag odds på NBA, och på senare år har marknaderna som erbjuds ökat drastiskt.