Joakim Östman|12 april, 2024, 10:09

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Säsongens första inbördes möte resulterade i sju-mål.

  • Girona La Liga matcher resulterar i snitt 3,26 mål per match.

  • Atletico Madrid La Liga matcher resulterar i snitt 3,03 mål per match.

  • Atletico Madrid snittar på hemmaplan 2,26 mål per match i La Liga.

  • Girona snittar på bortaplan 1,60 mål per match i La Liga.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Champions League racet

Gironas titeldrömmar har blivit allt mer strandade ju längre säsongen lidit och med åtta-omgångar kvar att spela är de tio-poäng bakom serieledande Real Madrid. Att Girona likväl stått för en stålande säsong är det inget snack om, under avslutningen gäller det nu att knyta ihop säcken och säkra Champions League spel.

Det tog Girona senast ett stort steg emot när de på hemmaplan besegrade Real Betis i en svängig historia. Slutsiffrorna skrevs till 3-2 och Girona studsade därför tillbaka efter förlusten dessförinnan mot Getafe. Michel-mannar hittas således på 3-plats med nio-poängs marginal ner till 5-placerade Athletic Bilbao och mycket just nu tyder på Champions League spel kommande säsong.

Efter en bra start på La Liga säsongen främst genom ett excellent hemmafacit halkade Atletico Madrid inom sin tid efter toppsiktet rejält. Inför avslutningen handlar därför allt om att säkra spel i Champions League och från 4-platsen har Atletico Madrid allt i egna händer. Athletic Bilbao jagar likväl bakifrån och med endast två-poängs fördel kommer Atletico Madrid behöva avsluta starkt för inte hamna utanför topp-4.

Under föregående helg knep tillslut Atletico Madrid segern i bortamötet mot Villarreal efter att Saul  Ñíguez sent gjort ledningsmålet vilket innebar tre-poäng. Inför helgen La Liga möte är Atletico Madrid mitt upp i deras dubbelmöte av kvartsfinalen i Champions League och det blir intressant att se hur de hanterar spelet på två-fronter.

Svårsiat

Atletico Madrid satte upp sig i ett hyfsat bra läge inför returen i veckan när de hemma på Wanda Metropolitano besegrade Dortmund med 2-1. Givet spelövertaget och två-måls ledning långt i den andrahalvleken, kändes likväl Sebastien Haller sena reducering onödig ur ett Atletico Madrid perspektiv och det kan komma bli kostsamt.

Atletico Madrid kliver därför in i helgens möte mot Girona från två-raka segrar och med tanke på hur starka de varit i hemmaspelet ska de hållas som favoriter. Det är likväl en väldigt svår match att på förhand sia om, då Atletico Madrid som sagt är mitt upp i deras dubbelmöte mot Dortmund.

Här håller vi oss i från spel på resultatet och istället riktas blickarna mot målmarknaden, då vi förväntar oss en öppen match. Säsongens första inbördes möte skrevs till 4-3 och det är två lag som besitter mycket spets i offensiven. Båda lagens matcher i La Liga genererar i snitt över tre-mål per match och det synar vi fortsätter även på lördag.

Givet förutsättningarna klickas därför över 2,5 mål i matchen vilket sett till lagens kvalitet känns självklart på förhand. Med det sagt riktar vi blickarna mot Wanda Metropolitano för vad som förhoppningsvis på nytt blir en svängig historia!

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 14:00
Atletico Madrid - Girona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.