Joakim Östman|13 december, 2021, 15:17

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • 80% av Kölns matcher har resulterat i att båda lagen gjort mål.

  • I tre av Kölns fyra senaste matcher har båda lagen hittat nätet.

  • I två av Wolfsburgs fyra senaste matcher har båda lagen hittat nätet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

En förlorad säsong?

Tisdagens hemmalag Wolfsburg riktar vi frågetecken kring efter fem raka nederlag. Det som började så bra efter tränarskiftet med tre raka segrar har på senare tid helt försvunnit. Wolfsburgs formsvacka innebar att de även åkte ur säsongens Europaspel, efter att ha kommit sist i deras Champions League grupp. Inför mötet mot Köln hittas Wolfsburg bara på en tiondeplats i Bundesliga, med ett lag som ska slåss om en topp-4 placering kan det inte beskrivas som annat än en fiaskosäsong hittills. Gapet upp till fjärdeplacerade Hoffenheim är likväl bara sex poäng i den oerhört jämna Bundesliga tabellen. Wolfsburg har därför fortsatt chansen att rädda säsongen men då behöver de snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret igen.

Steffen Baumgart’s Köln har fortsatt svårt att få med sig segrar men likväl är de ett oerhört svårslaget lag. Kölns fina hemmasvit bröts senast där de varit obesegrade fram till senaste 0-2 förlusten mot Augsburg. Matchen var på många sätt signifikativ för Kölns säsong hittills, då de återigen skapade en mängd chanser men likt många tidigare matcher inte var tillräckligt kliniska för att få utdelning. Köln har kryssat sju av deras femton spelade matcher och hittas på elfteplats en poäng bakom tisdagens motståndare Wolfsburg. Köln behöver hitta ett sätt att få med sig trepoängare om även de ska utmana uppåt och i tabellen.

Målspelet synas

Med fem raka förluster och ett spel som verkligen inte imponerar måste nu även nya tränaren Florian Kohfeldt känna jobbpressen. Jag gissar att det inte dröjer allt för länge innan vi får se ytterligare en ny tränare i Wolfsburg. På hemmaplan har dock Wolfsburg dominerat Köln det senaste åren vilket har lett till att Köln är utan seger i deras åtta senaste besök. Wolfsburg är ordentlig pressade och här behöver de desperat tre poäng, sett till trupperna är detta dessutom en match de ska vinna. Jag ser Wolfsburg som knappa favoriter i matchen vilket även oddsbolagen håller med om. Likväl med enbart tre segrar för Wolfsburg på deras hittills åtta spelade hemmamatcher, måste även Köln känna att de har en bra chans i detta mötet. Detta är en match jag därför väljer att hålla mig långt ifrån ett spel på resultatet.

Jag siktar istället in mig på ett målspel och då att båda lagen hittar nätet, vilket har suttit i fyra av det fem senaste inbördes mötena. Båda lagen behöver få med sig ett resultat från matchen och här kommer det skapas målchanser åt båda hållen. Totalt 80% av Kölns matcher har resulterat i att båda lagen gjort mål, i tre av deras fyra senaste matcher har även BLGM-spelet suttit. Likt är det i Wolfsburg där två av deras fyra senaste matcher har slutat med att båda lagen gjort mål. Givet dessa förutsättningarna känns därför spelet självklart, här hittar båda lagen nätet!

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Wolfsburg - Köln
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.