Axel Olsson|28 juli, 2022, 13:47

Jag väljer att spela på att Stuttgart vinner det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Stuttgart har haft en fin försäsong med tre raka segrar mot Brentford, Valencia och Zurich.

  • Stuttgart har gjort tio mål i deras tre försäsongsmatcher.

  • Dynamo Dresden förlorade och släppte in hela fyra mål i deras ligapremiär mot TSV 1860 München.

  • Dynamo Dresden åkte ur 2.Bundesliga förra säsongen och har därefter sett svaga ut under försäsongen.

  • Dynamo Dresden har tre förluster, en oavgjord och en seger i deras fem senaste matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Svajig försäsong efter nedflyttning

Vi tar oss till Rudolf Harbig Stadion när hemmalaget Dynamo Dresden tar sig an Bundesliga-klubben Stuttgart i cupspelet. Första rundan av tyska DFB Pokalen och det är enbart en match som gäller. En vinnare ska koras under fredagskvällen och det är gästande Stuttgart som är favoriter enligt oddssättarna. Dynamo Dresden åkte ur 2.Bundesliga förra säsongen och har haft en tuff start på den nya säsongen.

De har stått för en ganska svag försäsong som sedan följdes upp med en förlust i ligapremiären mot TSV 1860 München. Dynamo Dresden släppte in hela fyra mål i deras ligapremiär förra veckan och förlorade trots att de gjorde tre mål framåt. Svag start för klubben som har ambitionen att vinna tredjeligan och studsa tillbaka till 2.Bundesliga igen. Tre förluster i deras fem senaste matcher och nu väntar ett tufft motstånd när ett formstarkt Stuttgart kommer på besök. Sedan nedflyttningen har laget haft en del tuffa spelartapp. Förra säsongens interna skyttekung Daferner har lämnat för Nurnberg och Chris Löwes kontrakt har gått ut. Flera viktiga spelare har försvunnit och det återstår att se vilka som fyller dessa luckorna. Dynamo Dresden har en del att utveckla innan de kan vara med och konkurrera mot Bundesliga-klubbarna – vi synar en rak tvåa här.

Rättvist favoritskap

Stuttgart är favoriter inför det här mötet och det är med all rätt enligt undertecknad. Bundesliga-klubben har sett riktigt vass ut under försäsongen och det här blir deras sista match innan ligapremiären. Med det sagt förväntar vi oss en stark elva som är tilltänkt att starta i ligapremiären mot RB Leipzig. Stuttgart har tre raka segrar under försäsongen och det har varit mot motstånd som håller en högre nivå än Dynamo Dresden.

Bundesliga-klubben har besegrat Brentford, Valencia och Zurich under försäsongen. Det som imponerar mest är att de har lyckats göra tio mål i dessa tre matcherna. Stuttgart klarade sig kvar på grund av en bättre målskillnad förra säsongen, men laget verkar vara i ett klart bättre skick just nu. Det finns brister i Dresdens försvarsspel som de kan utnyttja och med deras nuvarande effektivitet har vi svårt att se ett Stuttgart som går mållösa under fredagskvällen. Stuttgart har imponerat mer under den närmaste tiden och befinner sig två divisioner ovanför Dynamo Dresden.

fotboll, DFB Pokal
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Dynamo Dresden - Stuttgart
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.