Axel Olsson|16 november, 2022, 12:44

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kanadas stjärna Alphonso Davies kommer missa det här mötet. Han har en offensivare roll i landslaget och bidrar mycket till anfallsspelet.

  • Japan har hållit nollan i hela 10 av deras 14 senaste landskamper.

  • Japan är obesegrade i fem raka matcher.

  • Det här blir ett genrep inför VM-premiären. Fokus på att sätta försvarsspelet och inte dra på sig några tunga skador.

  • Kanada släppte endast in 7 mål på 14 VM-kvalmatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Starkt försvar

Japan stod för ett starkt VM-kval när de slutade på en stabil andraplats i den asiatiska gruppen. Andraplatsen innebar en direkt-kvalificering till det berömda världsmästerskapet. Väl i VM lottades Japan tillsammans med Costa Rica, Spanien och Tyskland. De två sistnämnda är givna favoriter men Japan är absolut inte chanslösa här. De har ett starkt kollektiv och jobbar otroligt hårt för varandra, vilket gör att de är svåra att få hål på.

Japan är obesegrade i fem raka landskamper inför det här genrepet och har möjlighet att slå från underläge i gruppspelet. Ingen förväntar sig att Japan ska gå vidare och därmed kan de spela utan pressen som Tyskland och Spanien har på sig. Japan har som vi tidigare nämnt varit oerhört stabila i försvaret – de har hållit nollan i hela 10 av deras 14 senaste landskamper. Det blir viktigt att sätta försvarsspelet i genrepet och de tror vi att hemmalaget kommer göra. De har en hög lägsta nivå och det är blir en bra värdemätare inför gruppspelet.

Stjärnan saknas

Kanada har också kvalificerat sig till VM, vilket är andra gången i landslagets historia. Senast Kanada var med i ett världsmästerskap var år 1986 i Mexiko. Fotbollen börjar bli allt större på andra sidan Atlanten och både Kanada och USA har en ny generation som ser spännande ut. I Kanada hittas två stjärnor i Jonathan David och Alphonso Davies som slagit igenom i Ligue 1 respektive Bundesliga.

De finns fortfarande en hel del rutin i Kanada men deras främsta stjärnor hittas i de unga förmågorna. Kanada kommer befinna sig i en grupp tillsammans med Belgien, Kroatien och Marocko. Det är väl inte så mycket som talar för att Kanada ska rubba Belgien eller Kroatien, men allting kan hända i sådana här mästerskap. Kanada gjorde trots allt ett riktigt starkt kvalspel där de toppade gruppen för Nord och central-Amerika. Där och då var deras starka försvarsspel ett framgångsrecept. Lagets främsta stjärna, Davies, förväntas missa det här mötet efter att dragit på sig en skada nyligen. Bayern München-spelaren hoppas kunna vara tillbaka till VM-premiären, men kommer alltså inte riskeras i det här mötet. Han spelar till vardags som vänsterback men i Kanada har han en allt offensivare roll. Han är ytter från grunden och i Kanada är det han och David som ska stå för det främsta anfallshotet. Utan Davies tappar Kanada spets och det lägger också grund till vårt underspel.

fotboll, Träningslandskamp
|
units: 2/5 - spelstopp: 14:40
Japan - Kanada
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.